Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Midnight Sun - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 11 februari 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Midnight Sun - Eerste aflevering

In het eerste beeld van deze Zweeds-Franse crimi krijg je het gezicht te zien van een man. Het is duidelijk dat de kerel schrik heeft. Wanneer de camera stijgt en we meer van de man te zien krijgen zien we ook waarom. Hij ligt vastgebonden op een blad van een helikopterrotor. Langzaam zet de rotor zich in beweging en gaat ie steeds sneller en sneller draaien waardoor dankzij de middelpunt vliegende kracht het hoofd van de man loskomt en wegvliegt.

Het lijkt er echter op dat de makers van dit soort crimi’s elkaar de loef willen afsteken en hun fantasie optimaal laten werken om zo op de proppen te komen met de meest sadistische moorden die je maar kan bedenken.



De vaste kijker van Scandinavische crimi’s is na reeksen als The Bridge, Those Who Kill en nog enkele anderen wel al wat gewoon als het om het soort moord gaat waar rond de series draaien. Het lijkt er echter op dat de makers van dit soort crimi’s elkaar de loef willen afsteken en hun fantasie optimaal laten werken om zo op de proppen te komen met de meest sadistische moorden die je maar kan bedenken.

Op zich geen probleem, want een mens wordt zo nieuwsgierig naar de volgende stap die gezet zal worden. Dat een moord zoals hierboven beschreven dan plaats heeft in een co-productie met Frankrijk is ook niet onverwacht want ook de Fransen bewezen in het verleden al dat ze niet vies zijn van expliciete toestanden.

U vraagt zich misschien af wat die Fransen hier te zoeken hebben. Aanvankelijk niets maar als blijkt dat de man op de helikopterrotor een Fransman blijkt te zijn, sturen ze een speciale politieagente naar Zweden om mee op zoek te gaan naar de moordenaar. Kahina Zadi (Leïla Bekhti - Ali Baba et les 40 voleurs) is een soort Franse Saga Norén (The Bridge), een dame met een zwaar verleden dat langzaam ontrafelt zal worden tijdens de duur van de reeks.

Aangekomen in Zweden wordt ze opgewacht door openbare aanklager Rutger Burlin (Peter Stormare – Berlin in The Blacklist). Ze verrichten de eerste onderzoeksdaden en wanneer Burlin ’s avonds naar huis wandelt krijgt hij iets dat lijkt op een beroerte en sterft op straat. Is Burlin heengegaan op een natuurlijke wijze of is er meer aan de hand. Die antwoorden zullen we krijgen in de zeven afleveringen die nog zullen volgen.

De aanzet naar weer een topcrimi uit Scandinavië is hier mee gezet. Of Midnight Sun het niveau van The Bridge of Those Who Kills uiteindelijk zal halen zal de toekomst moeten uitwijzen maar met een eerste aflevering als deze gaat het in ieder geval de goede richting uit.
Volg Midnight Sun
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Midnight Sun