Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Wichita van Rijkom geeft "Meiden van de Herengracht - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 15 november 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Meiden van de Herengracht - Seizoen 1

Begin september begon de nieuwe Net5 serie Meiden van de Herengracht. Deze Nederlandse serie, gebaseerd op het Amerikaanse Lipstick Jungle, vertelt het verhaal van drie powervrouwen en hun dagelijks leven. Een typische vrouwenserie met seks, kleding, vriendschappen en relatieproblemen als hoofdonderwerpen. Inmiddels is het eerste seizoen afgesloten met een dubbele aflevering en kan er een eindoordeel gegeven gaan worden. Zal dit verhaal wat geschreven is door Candance Bushnell, de schrijfster van Sex & the City, net zo succesvol worden als deze, inmiddels toch wel, klassieker?

Een typische vrouwenserie met seks, kleding, vriendschappen en relatieproblemen als hoofdonderwerpen.

De vriendinnengroep van Meiden van de Herengracht bestaat allereerst uit Nico Weisenbeek (Kim Pieters, Julia’s Tango), hoofdredactrice van een groot blad en getrouwd met haar voormalige professor Mathijs (Chris Tates, Rozengeur & Wodka Lime). Hun huwelijk gaat al een tijdje door zwaar weer en na een ontmoeting met de jonge fotograaf Hugo Willems (Kay Greidanus, Bloedverwanten) begint Nico nog meer te twijfelen aan haar relatie. Wendy (Fockeline Ouwerkerk, Moordvrouw) en Steven Bergman (Cas Jansen, All Stars) hebben weliswaar een wat beter huwelijk maar moeite met het draaiende houden van hun gezinsleven. Met Wendy’s veeleisende baan als bazin van een TV-zender, een paar kinderen waaronder een puberende tienerdochter en een huisman met een passie voor muziek, maken ook zij het nodige mee. Het laatste hoofdkarakter is Hanna Hamel (Sarah Chronis, ONM), een modeontwerpster die na een slecht gerecenseerde collectie met heel wat tegenslagen op het bedrijfsmatige vlak te maken krijgt.

De eerste indruk die de serie op mij maakte was, als ik heel eerlijk ben, niet bijster positief. Er gebeurt de eerste afleveringen niet veel waardoor je geduld als kijker soms wat op de proef wordt gesteld. Ik heb zelfs even getwijfeld of ik de serie zou blijven volgen. De doorslag kwam voor mij niet vanuit de serie zelf, maar de deelname van Fockeline aan het programma Dance, Dance, Dance waardoor ik toch benieuwd raakte naar de rest van dit seizoen. En gelukkig maar, want het niveau liep duidelijk op en de seizoensfinale vond ik zelfs echt heel erg goed. De vrouwen zelf en situaties waar zij in terecht komen zijn heel echt neergezet waardoor met hen meeleven niet lastig is, en de meeste scenes spelen zich af in Amsterdam wat ook nog eens voor een mooi totaalplaatje zorgt. Al met al ziet het er prima uit en ook de kledingafdeling verdient een groot compliment! Met aparte looks en accessoires vond ik de show op dat gebied ook heel interessant om naar te kijken.

Hanna is aan de start van de serie de enige single vrouw in de groep, maar hier komt snel verandering in nadat miljonair Gijs Berings (Nasrdin Dchar, Shouf! Shouf! de serie) haar uit vraagt voor een date. Een aparte man, daar zal Hanna al gauw achter komen, wat voor de nodige ups en downs in hun relatie zorgt. Er zijn ook een hoop gastrollen voorbij gekomen dit seizoen: van Mark van Eeuwen en Victoria Koblenko tot Sanne Langelaar en Pip Pellens. Oscar Aerts (GTST) zien we in de rol van Jorrit van den Heuvel als noemenswaardige werkrivaal van Nico en ook Vivienne van den Assem (Zoop) zal als Hanna’s werkneemster Reina Borst het nodige stof doen opwaaien. Een sterke cast en dit is ook wel aan het acteerwerk te merken. Wat ik wel erg jammer vond was dat de bijrollen niet verder zijn uitgewerkt, want sommigen hadden naar mijn idee nog wel meer aan het verhaal kunnen toevoegen. Sowieso waren er nog wel wat losse eindjes hier en daar, niets belangrijks, maar wel jammer dat hier niet nog wat extra tijd in is gestopt.

Met twists die ik persoonlijk niet zag aankomen en toch ook wel een echt einde, heeft Meiden van de Herengracht uiteindelijk een goed eerste seizoen neergezet.

Een grappig weetje over twee hoofdrolspelers is misschien wel dat Sarah en Kay, Hanna en Hugo in de serie, in het echt al een tijd een relatie hebben. Wat kenners ook wel zal opvallen is dat scenes tot in detail zijn overgenomen van Lipstick Jungle. Niet zo verrassend natuurlijk omdat het verhaal hier op gebaseerd is, maar dat maakt het misschien voor liefhebbers van die show wel ietwat te herkenbaar allemaal. Zoals ik eerder al zei vond ik de seizoensfinale echt de beste aflevering. Met twists die ik persoonlijk niet zag aankomen en toch ook wel een echt einde, heeft Meiden van de Herengracht uiteindelijk een goed eerste seizoen neergezet. De mogelijkheid voor een tweede seizoen is er wel, aangezien het vertelde verhaal in Lipstick Jungle nog een seizoen langer door gaat. Maar of dit deze serie ook gegund is hangt natuurlijk helemaal van Net5 en de kijkcijfers af…

© NET5
Vorige aflevering
Nog onbekend
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Codani
16 nov 2015 08:36 -
Leuke serie, goed verhaal en mooie acteurs. Top!
Reageer