Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Medici: Masters of Florence - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 29 april 2019.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Medici: Masters of Florence - Seizoen 2

Naast metal muziek beluisteren, series kijken en daar over schrijven, heb ik nog een derde passie, namelijk strips verzamelen. Zo schrijf ik striprecensies voor een gerenommeerde stripwebsite in Vlaanderen. In die hoedanigheid maakte ik ook kennis met een stripreeks over de Italiaanse familie De Medici.

Medici: Masters of Florence
© Rai 1


Toevallig verscheen het tweede deel, over Lorenzo Il Manifico net nadat het tweede seizoen van de serie, Medici: Masters of Florence, uitgezonden werd in Vlaanderen. De stripreeks is gebaseerd op geschiedkundige feiten en zo kon ik als kijker van de serie ook toetsen of de makers van de serie niet al te veel verbloemd hadden om de geschiedenis van heerschappij van Lorenzo in beeld te brengen.

De kijker mag alvast niet klagen want wat ze te zien krijgen, blijkt geschiedkundig bijna helemaal te kloppen. Toch zijn er een paar opmerkelijke dingen in de serie die uitvergroot worden, die in de strip amper een voetnoot waard zijn. Zo focust de serie zich vooral op de vijandigheid tussen de familie De Medici en de familie Pazzi. Dat ze geen vrienden waren, wordt aan het eind van dit tweede seizoen duidelijk, maar Lorenzo Il Manifico heeft tijdens zijn leven wel zijn stempel gedrukt op het leven in Florence.

Een ander opmerkelijk feit is de persoon van Lorenzo zelf. In de serie wordt hij afgeschilderd als een vrij sympathieke, zelfverzekerde en intelligente jongeman. In het echt bleek Lorenzo een blaag te zijn die vooral graag zichzelf ophemelde. Ondanks die kleine nuances komen we toch tot de vaststelling dat deze serie grotendeels berust op de waarheid en de makers van de serie zijn er in geslaagd om dat perfect in beeld te brengen.

Dit tweede seizoen speelt zich af in het Italië van de zestiende eeuw. Florence mag dan wel een metropool zijn die geregeerd wordt door de bankiersfamilie De Medici, de rest van Italië roerde zich ook geregeld. Heel wat van de stadstaten, van wat wij nu Italië noemen, hadden leningen lopen bij De Medici’s en dat maakte hen niet bepaald populair bij heel wat vooraanstaande families. Zelfs de Paus had schulden bij de familie en dat zorgt toch voor heel wat spanningen.

Op het einde van dat eerste seizoen lopen die spanningen heel hoog op, wat zorgt voor een spannende seizoensfinale waarbij enkele belangrijke personages het leven laten. Wie de strip gelezen heeft, weet dat het verhaal van Lorenzo nog niet afgelopen is en de makers zullen in het derde seizoen dan ook verder het leven van Lorenzo moeten uitspitten. Als ze er dan weer zo’n netjes gemaakt historisch seizoen van maken, zal de kijker zeker niet mogen klagen.
Volg Medici: Masters of Florence
Vorige aflevering
The Fate of the City
The Fate of the City
03x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Medici: Masters of Florence