Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Tweede seizoen voor Mayor of Kingstown

De familie McLusky komt terug. Paramount+ heeft de dramaserie Mayor of Kingstown een tweede seizoen gegeven.

De vernieuwing is niet verrassend, aangezien Mayor of Kingstown de op één na meest bekeken originele serie van de nieuwe streamer is na Yellowstone (2018) prequel 1883 en deel uitmaakt van het Taylor Sheridan-universum - de belangrijkste creatieve kracht van het bedrijf.

Sheridan zelf vertelde vorig jaar aan Deadline over het tweede seizoen van Mayor of Kingstown, dat deel uitmaakt van zijn lijst aan series, waaronder ook Yellowstone (2018) prequel 1883, Kansas City met Sylvester Stallone-front, Bass Reeves, Land Man en Lioness.

Burgemeester van Kingstown volgt de familie McLusky, machtsmakelaars in Kingstown, Michigan, waar opsluiting de enige bloeiende industrie is. De serie pakt thema's als systemisch racisme, corruptie en ongelijkheid aan en geeft een grimmige kijk op hun poging om orde en gerechtigheid te brengen in een stad die geen van beide heeft. In het eerste seizoen speelde onder andere Renner, Dianne Wiest, Kyle Chandler, Hugh Dillon, Taylor Handley, Emma Laird, Tobi Bamtefa, Derek Webster, Hamish Allan-Headley, Pha'rez Lass en Aidan Gillen een rol.

"Met burgemeester van Kingstown bieden Taylor Sheridan en Hugh Dillon een genuanceerd beeld van het harde gevangenissysteem van de Verenigde Staten", zegt Tanya Giles, Chief Programming Officer bij ViacomCBS Streaming. “De geweldige crew en cast, waaronder Jeremy Renner en Dianne Wiest, leverden een tot nadenken stemmend, intens drama dat het publiek geboeid hield en naar meer verlangde. We zijn verheugd om de thuisbasis te zijn van het zich uitbreidende Taylor Sheridan-universum en we kijken ernaar uit om fans volgend seizoen terug naar Kingstown te brengen."

Fuqua zei: "De burgemeester van Kingstown is zo'n belangrijk project dat een uitgebreide kijk biedt op het wrede gevangenissysteem en ik ben verheugd om de reis met Taylor en team voor seizoen twee voort te zetten. Bedankt aan onze partners bij Paramount+, 101 Studios en MTV Entertainment Studios voor het vertrouwen in ons om dit verhaal verder te onderzoeken.”

Glasser voegde toe: “We zijn verheugd dat series zoals Mayor of Kingstown – originele verhalen met gelaagde personages en belangrijke thema’s – kunnen gedijen op Paramount+. We kunnen niet wachten om voor seizoen twee weer in de levens van de familie McLusky te duiken.”

De serie Mayor of Kingstown is (nog) niet te zien in Nederland/België.
Video on youtube
Vorige aflevering
Marya Was Here
Marya Was Here
03x07
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Mayor of Kingstown