Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Thomas ten Veldhuijs geeft "Marvel's What If...? - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 15 november 2021.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Marvel's What If...? - Seizoen 1

Wat als de Avengers er nooit waren geweest? Wat als Steve Rogers nooit Captain America was geworden? Niets is te gek in deze serie!

In mijn recensie van het eerste seizoen van Marvel’s Loki gaf ik aan dat Disney weer een pareltje in handen had. Met het eerste seizoen van Marvel’s What If…? lijkt dat weer het geval te zijn. Eigenlijk vind ik deze nieuwe animatieserie van Marvel de beste serie binnen de Marvel Cinematic Universe (MCU) tot nu toe. En dat zegt veel aangezien het niveau van de Marvel series altijd erg hoog ligt.

Marvel's What If...?
© Disney+


De naam van de serie is een vrij duidelijke uitleg van de premisse van Marvel’s What If…? Er worden namelijk allemaal verschillende scenario’s behandeld die grote gevolgen konden hebben voor de MCU zoals wij die kennen. De serie wordt verteld door ‘The Watcher’, ingesproken door Jeffrey Wright (Westworld), een wezen dat achter de schermen meekijkt met de gebeurtenissen die zich in de ontelbare universums afspelen. Voor hem geldt er overigens een belangrijke wet: hij mag zich nimmer inmengen in deze gebeurtenissen.

Het idee van Marvel’s What If…? zorgt voor vele interessante verhaallijnen en ook voor oneindige potentiële scenario’s. Iedere afwijkende handeling kan namelijk zorgen voor een compleet andere toekomst. Op die manier is er sprake van veel verschillende universums waar kerngebeurtenissen uit de MCU zich anders of niet hebben afgespeeld. Het lijkt erop dat de MCU de ‘multiverse’ volledig omarmt en het één van de kernelementen gaat worden van de MCU. Om deze serie volledig te kunnen waarderen is het overigens wel essentieel dat je de films en series van de MCU hebt gezien. Met die kennis wordt de serie namelijk een stuk sterker.

What If…? is naar mijn idee de sterkste Marvel serie tot nu toe.

Het eerste seizoen bestaat uit negen afleveringen met ieder een duur van rond een half uur. In eerste instantie heeft iedere aflevering een losstaand verhaal dat een alternatieve realiteit schets. In de loop van het eerste seizoen raken de verhaallijnen meer en meer verweven met elkaar. Daardoor wordt de serie naar mijn idee ook steeds sterker en zit het erg slim in elkaar. Door het gegeven van de multiverse is er ook ongelofelijk veel creatieve vrijheid mogelijk, zeker omdat het een animatieserie is. Scenario’s die niet snel in de films behandeld zullen worden, kunnen in Marvel’s What If…? namelijk wel worden uitgelicht.

Dit zorgt voor veel grappige verhaallijnen en maar laat ook vaak de serieuze kant zien van bepaalde personages. Er is bijvoorbeeld een variatie van Thor die als enig kind is opgevoed en alleen maar wil feesten en een vaste gast in Las Vegas is. Daarnaast is er een variatie van Doctor Strange die geobsedeerd is met het willen veranderen van het verleden en zichzelf daarin verliest. Ook is er een universum waarin Ultron heeft gewonnen. Kortom er zijn ongelofelijk veel scenario’s mogelijk.

Het is ook hierdoor mogelijk om personages terug te brengen die geen onderdeel meer uitmaken van de huidige MCU. Zo komen Steve Rogers en Tony Stark bijvoorbeeld regelmatig voorbij, maar ook andere bekende MCU-personages die je niet snel zou verwachten. Wat hierbij indrukwekkend is, is dat de meeste personages worden ingesproken door de acteurs/actrices die hun ook in de MCU-films en series hebben gespeeld. Daarnaast is één personage in Marvel’s What If…? extra bijzonder, namelijk T’Challa. Die wordt in deze serie namelijk nog ingesproken door Chadwick Boseman (Persons Unknown), die vorig jaar helaas is overleden. Naar mijn idee heeft T’Challa hiermee een mooie zwanenzang gekregen.

Marvel’s What If…? is naar mijn idee de sterkste Marvel serie tot nu toe. Goede (verbonden) verhaallijnen, mooie animatiestijl, sterke stemmencast en het zit boordevol verrassingen. Een serie waar je doorheen vliegt en je bij gaat afvragen welke scenario’s er nog meer mogelijk zijn. Voor degenen die daar ook zo over denken is er goed nieuws. Er komt namelijk een tweede seizoen. Voor mij kan die niet snel genoeg komen!

Gezien het bovenstaande geef ik het eerste seizoen van Marvel’s What If…? een welverdiende 9,5!
Video on youtube
Volg Marvel's What If...?
Vorige aflevering
What If... Strange Supreme Intervened?
What If... Strange Supreme Intervened?
02x09
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Marvel's What If...?