Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Thomas ten Veldhuijs geeft "Marvel's WandaVision - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 6 april 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Marvel's WandaVision - Seizoen 1

Wanda en Vision beleven avonturen binnen de geschiedenis van sitcoms. Niets is wat het lijkt!

Wanda en Vision beleven avonturen binnen de geschiedenis van sitcoms. Niets is wat het lijkt!

Met Marvel's WandaVision is de eerste Marvel Disney+-serie een feit. Deze serie speelt zich af in het 'MCU' oftewel de Marvel Cinematic Universe. In theorie kunnen binnen deze films (en nu dus ook series) alle Marvel personages opduiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Spider-Man, The Hulk, Thor of Doctor Strange. Marvel's WandaVision is ook het startsein van een reeks van Disney+-series die binnenkort zullen verschijnen. De eerstvolgende is Marvel's The Falcon and the Winter Soldier, maar op korte termijn zullen ook de series Marvel's Loki, Marvel's Hawkeye, Marvel's She-Hulk en vele andere Marvel series op Disney+ te zien zijn.

Marvel's WandaVision
© Disney+


Marvel's WandaVision gaat zoals de titel al doet vermoeden over de Marvel superhelden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen, Sorry For Your Loss) en The Vision (Paul Bettany, Manhunt). Wanda en Vision hebben door de jaren heen in meerdere Marvel-films een rol gespeeld. Om het verhaal volledig tot zijn recht te laten komen, is het aan te raden om in ieder geval de Marvelfilms van Avengers: Age of Utron tot en met Avengers: Endgame te kijken. Dat zijn er overigens niet weinig, het zijn namelijk twaalf films.

Met WandaVision heeft Disney een solide start gemaakt met het incorporeren van series binnen de MCU.

Tot op heden hebben alle Marvel-films ieder een eigen karakter en sfeer gehad en het ziet er naar uit dat dit ook voor de Marvel-series op Disney+ zal gelden. Vanaf de eerste seconde van deze serie zal de kijker zich afvragen waar hij/zij naar aan het kijken is.

Zeker diegenen die de Marvel-films hebben gezien en weten wat er uiteindelijk in de film Avengers: Endgame is gebeurd, zullen in het begin veel vragen hebben. Marvel's WandaVision begint namelijk alsof het een sitcom-serie uit de jaren ‘50 is. Volledig in zwart-wit, relatief flauwe humor en een typische ouderwetse set en stijl. Door de afleveringen heen komen ook andere perioden van de Amerikaanse sitcom-geschiedenis voorbij. Zo zullen de kenners ongetwijfeld de verwijzingen naar de relatief recente sitcoms The Office en Modern Family opmerken.

Ik kan met enige zekerheid zeggen dat Marvel's WandaVision tot nu toe het meest gedurfde uitstapje is van de MCU. Dat is ook de kracht van deze serie. Voor het grootste gedeelte is het zeer onvoorspelbaar en heb je eerlijk gezegd geen idee waar je naar aan het kijken bent. Soms wordt er iets van een hint gegeven over waar het verhaal heengaat, maar tot de vierde aflevering is alles vrijwel een mysterie. Ook al is de opzet van Marvel's WandaVision erg origineel en onvoorspelbaar, kan dat aan de andere kant ook haar valkuil zijn. Ik heb bijvoorbeeld van meerdere liefhebbers van de Marvel-films begrepen dat ze binnen de eerste drie afleveringen al afhaakten. Voor die mensen het volgende: ga verder kijken! Vanaf de vierde aflevering is het namelijk weer volop actie en bevat het de elementen die je in Marvel films wil zien.

Na het zien van Marvel's WandaVision ben ik erg benieuwd naar de andere Marvel-series van Disney+. Zeker nu er geen (Marvel-) films in de bioscoop te zien zijn, kunnen deze series dat gat goed opvullen. Disney ziet er ook de potentie van in en heeft veel Marvel Disney+-series in productie.

Met Marvel's WandaVision heeft Disney een solide start gemaakt met het incorporeren van series binnen de MCU. Het is een erg vermakelijke en onvoorspelbare serie met een compleet eigen karakter. Ik ben in ieder geval erg benieuwd wat er gaat volgen!

Op basis van het voorgaande geef ik het eerste seizoen van Marvel's WandaVision een welverdiende 7,5.
Video on youtube
Volg Marvel's WandaVision
Vorige aflevering
The Series Finale
The Series Finale
01x09
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_BlackBiker
08 apr 2021 13:52 -
Ik ben er dus zo een die na aflevering 3 is afgehaakt. En ik ga de rest ook niet kijken. Deze serie heeft mij er (eindelijk) van overtuigd dat het hele superhelden genre iets is dat mij niet echt meer kan boeien. Met name van Marvel en DC.
The Boys vind ik dan nog wel aardig en van de film Brightburn heb ik genoten. Maar eigenlijk gaan die dan ook niet over superhelden.
Dus aan alles komt een eind. En ik moet nu toegeven dat ik gewoon to old for this shit wordt :-)
Reageer
avatar_seriefan90
09 apr 2021 15:27
als je weet dat superhelden gedoe niks voor jou is waarom keek je dan hierna? er wordt al genoeg gezegd hierover voordat het werd uitgezonden en als je de MCU films niet gezien hebt zul je er ook heel weinig van snappen. maar als je weet dat je niks met superhelden hebt had je er sowieso er niet aan moeten beginnen.
Reageer
avatar_BlackBiker
09 apr 2021 16:10
Lees de nuance: "niet echt MEER kan boeien".
Van Marvel heb ik t/m phase 3 het meeste wel gezien.
Maar WandaVision deed mij inzien dat ik de nieuwe phase 4 niet meer interessant vind. Endgame was een mooi end om met de game te stoppen ;-)
Reageer
avatar_seriefan90
09 apr 2021 16:13
het is jammer dat je na aflevering 3 gestopt bent want vanaf aflevering 4 werd het zoooooooo spannend er gebeurde in elke aflevering heel erg veel vooral de laatste 3 laten we zeggen dat de eerste 3 afleveringen een grote introductie was en vanaf aflevering 4 begon de lol pas
Reageer
Marvel's WandaVision