Marvel's WandaVision

7.9 / 10
30 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Henk Vernout geeft "Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen" een 8.5.
Geschreven door Henk Vernout op 16 januari 2021.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen

We are an unusual couple, aren’t we? – Wanda

Het is eindelijk zover. Na een lange, door de pandemie uitgerekte, winterslaap is de MCU, de Marvel Cinematic Universe, weer van start gegaan. Veiliger was het misschien geweest om te starten met de originele eerste Disney+ serie van Marvel, The Falcon and The Winter Soldier, aangezien dat toch wat meer in de traditionele Marvel-lijn ligt. Maar door de eerder vermelde pandemie is het nu de beurt aan het experimentele Marvel's WandaVision om de MCU naar het kleine scherm te brengen. En dat doen ze op een hele bijzondere manier…

Om meteen met de deur in huis te vallen, Marvel's WandaVision begint als een klassieke jaren 50 sitcom. Geheel met lachband en livepubliek, geschoten in 4:3 (in zo’n vierkante vorm zoals de televisies vroeger hadden) en compleet in het zwart wit. De speciale effecten worden op een bijzonder knullige manier weergegeven, wat overigens compleet de bedoeling is, en het is echt een serie om te lachen.

Voor sommigen zullen de stijlen waar Marvel's WandaVision zijn inspiratie vandaan haalt, dan ook een feest der herkenning zijn. Bewitched en The Dick Van Dijke Show zijn duidelijke inspiraties. Het is een échte sitcom en dat voel je aan alles. Want het is een sitcom toch? Nou, is het eigenlijk wel een sitcom?

Het is vanaf de start duidelijk dat er iets niet klopt. Vanaf het moment dat de leader begint en er staat ‘Starring Wanda en Vision’ weet je al dat er iets niet klopt. Nee, er staat niet dat het Elisabeth Olsen (Sorry for your Loss) en Paul Bettany (Manhunt Unabomber) zijn, maar de sitcom heeft Wanda en Vision als sterren. Hier begint het mysterie.

Marvel's WandaVision
© Disney+


Door de eerste twee afleveringen heen worden er duidelijk zaadjes gepland voor de rest van het seizoen. Want hoe verder je kijkt, hoe vreemder de hele situatie aanvoelt. Want het is al vrij snel duidelijk dat ook de hoofdrolspelers geen idee hebben waar ze zijn.

Beide kopstukken spelen bijzonder goed, en dat is best verrassend aangezien dit geen geboren komedie-acteurs zijn. Met name Olsen weet haar karakter écht sitcom-waardig te maken. Qua komedie is er echter maar één dame die daadwerkelijk de show steelt, en dat is Kathryn Hahn (Mrs. Fletcher) als Agness. Werkelijke iedere zin is een ritmisch en komisch meesterwerk. Het is duidelijk dat haar jarenlange ervaring als komedie-actrice hier zijn vruchten afwerpt. Dít is timing van de hoogste plank.

Kijk, de hele setting van deze nieuwe MCU-uiting vraagt wel om een beetje geduld. Dit is geen actie-, superhelden- of sciencefictionserie zoals dat je misschien verwacht had. Tenminste, NOG niet. Want als we de acteurs en Marvel eindbaas Kevin Feige mogen geloven, doen de laatste afleveringen van Marvel's WandaVision niet onder voor de grootsheid van de Avengers films. Dat belooft wat.

Omdat Marvel dit aangedurfd heeft.
Een 8,5!
Volg Marvel's WandaVision
Vorige aflevering
The Series Finale
The Series Finale
01x09
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_tweemaalh
16 jan 2021 17:38 -
Ik vond het ook een hele mooie start. De trailers beloven in ieder geval nog veel goeds in de toekomst, dus laat de rest maar komen
Reageer
avatar_DAVE2804
16 jan 2021 18:02 -
Ben hier erg benieuwd naar en jouw recensie heeft mij nóg nieuwsgieriger gemaakt.
Reageer
avatar_BlackBiker
17 jan 2021 13:12 - 22 sep 2021 04:50
Ik kan er niets aan doen, maar ik vond er echt totaal niets aan en weet niet eens of ik hem verder ga kijken.
Nou vind ik dit sowieso niet de meest aansprekende Marvel superhelden en begin ik ook wel een beetje Marvel moe te worden. Maar ik heb het een kans gegeven en mijn persoonlijke cijfer komt nu op een ruime onvoldoende.
Reageer
avatar_niklaus
17 jan 2021 14:47 -
Misschien moet ik toch maar weer Disney+ nemen, had het opgezegd ivm teveel aan streamings-diensten, maar ben nu toch wel nieuwsgierig. Lijkt me wel fijn om eens een iets andere insteek te hebben ipv gelijk BAMM
Reageer
avatar_jan56
18 jan 2021 20:59 -
na eerste aflevering gestopt, niet mijn smaak , een stompzinnige serie
Reageer
avatar_seriefan90
06 feb 2021 12:24
jij hebt geen geduld
Reageer
avatar_eagleye
06 maa 2021 19:36 -
Vandaag de eerste aflevering gezien en vond die wel grappig. Ik begrijp dat series gaandeweg steeds beter wordt. We gaan het zien.
Reageer
Marvel's WandaVision