Marvel's The Falcon and the Winter Soldier

7.9 / 10
50 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Lisa Sanders geeft "Marvel's The Falcon and the Winter Soldier - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Lisa Sanders op 24 juni 2021.
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Marvel's The Falcon and the Winter Soldier - Seizoen 1

Ik ben een mega fan van Marvel en toen er na Marvel's WandaVision nog een nieuwe Marvelserie kwam wilde ik die natuurlijk kijken.

Sam Wilson (Anthony Mackie, Altered Carbon), ofwel the Falcon, heeft het bekende schild in zijn bezit, maar hij worstelt om de naam Captain America op zich te nemen. Wanneer de regering een nieuwe Cap aanstelt, John Walker (Wyatt Russell, Black Mirror), wordt hij opgedragen om achter een ‘terroristische’ organisatie; The Flag Smashers met hun leider Karli (Erin Kellyman, Les Misérables (2018)) aan te gaan. Sam en Bucky Barns aka (ook bekend als) The Winter Soldier (Sebastian Stan, Once Upon a Time) gaan nu ook achter deze groep aan.

Marvel's The Falcon and the Winter Soldier is te zien op Disney+. Het is een serie als toevoeging aan het Marvel-Universum. Net als de serie Marvel's WandaVision speelt het verhaal zich af na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame. De film kwam in 2019 uit en breide een voorlopig eind aan de 22 superheldenfilms. En hiermee werd volgens Marvel fase drie geëindigd, we bevinden ons nu in fase vier.

Waar Marvel's WandaVision enigszins een op zichzelf staande serie is, grijpt Marvel's The Falcon and the Winter Soldier voortdurend terug op de Marvel-historie. Als je de films dus niet zo goed kent kan dit behoorlijk vreemd en moeilijk zijn om te volgen. De serie is erg politiek gedreven en is een sterke toevoeging op de voorgaande films: The Winter Soldier (2014) & Civil War (2016). Plotelementen zoals de terugkeer van Zemo (Daniël Brühl, The Alienist) en de voortvluchtige Agent Sharon Carter (Emily Van Camp, The Resident) komen wederom weer aan bod. Het verhaal zit zo in elkaar verweven dat je de serie en de films niet mag missen voor het grotere verhaal.

Ik vind het goed dat de serie nadrukkelijk ook over rassenongelijkheid gaat. Je krijgt veel te weten over Sam en de moeilijkheden die hij heeft om de naam van Captain America op zich te nemen. Geïnspireerd door de stripauteurs als Robert Morales, hij introduceerde als eerste een donkere Captain America in de Marvel-strips. En er is ook een discussie over goed en kwaad; zijn The Flag-Smashers, die de grenzen open willen houden, wel de echte slechteriken? Of is dat de nieuwe Captain America die is aangesteld door de Amerikaanse regering?

Dit is ook wat de serie zo interessant maakt om naar te kijken. Je hebt twee verhaallijnen namelijk John Walker die het moeilijk heeft met de verantwoordelijkheden als de nieuwe Captain America én Sam's tweestrijd of hij het recht heeft om als donkere man het stokje van Steve Rogers (de oude Captain America) over te nemen. Ook volg je Bucky die worstelt om zijn daden onder ogen te komen, die hij heeft begaan als The Winter Soldier.

Ik vind de serie goed in elkaar zitten en heeft mij erg kunnen boeien, ik geef deze daarom een dikke 8,5 en ik ben erg benieuwd naar de volgende Marvel-serie namelijk Marvel's Loki.
Volg Marvel's The Falcon and the Winter Soldier
Vorige aflevering
One World, One People
One World, One People
01x06
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_seriefan90
03 jul 2021 15:56 -
vreselijke teleurstellende zwakke serie alleen maar drama,discriminatie,politiek gezeik dit is echt geen marvel serie heel saai en slecht dit. De personages die ik zo leuk in de films vond waren helemaal niet meer leuk in deze serie dit is absoluut het zwakste van het hele MCU universum.

Na 23 films en 3 series is dit het meest teleurstellendste ik heb me zo verveeld die 6 afleveringen lang er kwam gewoon geen eind aan nee geef mij maar loki en wandavision die zijn tenminste nog leuk en spannend en interessant daar gebeuren nog verrassende spannende dingen in. De actie in deze serie was ook al zo zwak het was gewoon niet boeiend.

De flag-smashers waren de aller saaiste en slechtste slechteriken van het hele MCU het was ook nog eens slecht acteerwerk. Ik zal het MCU vaak nog herhalen maar deze serie zal ik absoluut NIET meer herhalen zonde van mijn tijd heel erg spijtig dit ik had me er zeer erg op verheugd.
Reageer

Nieuwste recensies

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5