Marvel's Moon Knight

7.5 / 10
50 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Hessel Hoekstra geeft "Marvel's Moon Knight - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 23 Mei 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Marvel's Moon Knight - Seizoen 1

Marvel’s Moon Knight is een wilde achtbaanrit. Heel erg chaotisch, maar ook erg vermakelijk.

In tegenstelling tot de eerdere Marvel-series van Disney+, laat Marvel's Moon Knight een geheel nieuw personage zien. Dit personage, Moon Knight, is een alter ego van de museummedewerker Steven Grant (Oscar Isaac, Scenes from a Marriage (US)). Steven heeft last van stemmen in zijn hoofd, die zijn lichaam af en toe overnemen. Dan wordt hij wakker op de meest vreemde plekken en heeft hij geen idee wat hij nou precies gedaan heeft. Een van die stemmen is afkomstig van Marc Spector, een huurling die dankzij de Egyptische maangod Khonshu (F. Murray Abraham, Homeland) bovennatuurlijke krachten heeft. Als de superheld Moon Knight nemen Steven en Marc het op tegen Arthur Harrow (Ethan Hawke, The Good Lord Bird), een sekteleider die de godin Ammit aanhangt.

Marvel’s Moon Knight is een ontzettend vermakelijke serie, maar ook een chaotische. Als kijker word je van hot naar her geslingerd en de serie kent weinig rust. Van musea in Londen, tot Egyptische tombes, en zelfs de rand van de onderwereld wordt verkend. Aan de ene kant past deze chaos goed bij de serie en de thema’s die langskomen. Het is verwarrend, en dat hoort het ook te zijn; Steven heeft zelf ook geen flauw idee wat er nou aan de hand is en waar die stemmen in zijn hoofd vandaan komen. Aan de andere kant is een adempauze af en toe wel fijn. Omdat er maar zes afleveringen zijn is er weinig ruimte hiervoor en alle afleveringen achter elkaar kijken kan dan een behoorlijke uitputtingsslag zijn.

Moon Knight is chaotisch, maar wel erg leuk

En toch is het uitermate vermakelijk. Zodra je eenmaal een beetje doorhebt wat Steven en Marc nou aan elkaar bindt en hoe de relatie tussen de twee werkt, is het leuk kijkvoer. Het kijkt lekker weg, de actie is strak en de constante wendingen maken het spannend. Wat de serie chaotisch maar ook sterkt maakt is een veelheid aan verschillende stijlen. Het is een klassiek superheldenverhaal, maar tegelijkertijd zien we een Indiana Jones-achtig avontuur, psychologisch drama en een klein vleugje horror. Niet elk element werkt even goed, maar de mix is wel heel fijn.

Oscar Isaac speelt meerdere fantastische rollen

De grote attractie hierbij is Oscar Isaac, die zowel Steven als Marc met verve weet te spelen. Hij heel goed gestalte te geven aan beide personages en genoeg onderscheid te maken tussen de twee. Hij heeft wel wat weg van James Nesbitt, die de hoofdrol in de serie Jekyll speelde. Het acteren is soms wat overdreven, maar dat juist fijn. Harrow blijkt een formidabele en memorabele tegenstander, en Marcs vrouw Layla (May Calamawy, Ramy) is een leuke toevoeging aan het geheel.

Moon Knight is een compleet nieuw personage voor het Marvel Cinematic Universe, en mede daardoor heeft dit eerste seizoen heeft nauwelijks connecties met de andere films en series uit het filmuniversum. Aan de ene kant is het jammer, want al die verbindingen met de rest van het universum zijn leuk. Maar tegelijkertijd weet de serie weet ook goed op eigen benen te staan.

De eerste echt nieuwe superheld van Marvels Disney+-stal is een vermakelijke, maar chaotische ervaring. Met een sterke hoofdrol voor Oscar Isaac kom je echter al een heel eind. Hoewel de serie nog niet echt in verbinding lijkt te staan met de rest van het Marvel Cinematic Universe, weet de serie wel een naam te maken voor zichzelf. Disney heeft nog niet bekendgemaakt of hier ook een tweede seizoen van komt, maar de kans lijkt mij groot dat we Moon Knight terug zullen zien in andere projecten.
Video on youtube
Volg Marvel's Moon Knight
Vorige aflevering
Gods and Monsters
Gods and Monsters
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Marvel's Moon Knight