Marvel's Iron Fist

7.3 / 10
55 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Sam Blaauboer geeft "Marvel's Iron Fist - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Sam Blaauboer op 4 mei 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Marvel's Iron Fist - Seizoen 1

Danial ‘Danny’ Rand is opgegroeid in het zakenleven van zijn ouders. Samen met zijn vrienden Ward en Joy Meachum komt hij, na een ernstig vliegtuig ongeluk, terecht in de mystieke wereld van K'un-Lun. Hier leert hij te vechten als de Iron Fist en krijgt hij na de intense trainingen die hij heeft moeten volgen de krachten van de Iron Fist.
© Netflix

Vijftien jaar later, nadat werd aangenomen dat hij dood was, keert Danny Rand terug naar de stad waar hij opgeroeide, New York. Hier probeert hij het bedrijf van zijn vader weer terug te eisen en zijn levenslot te vervullen, dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. In de vijftien jaar dat hij weg was heeft Rand Industries andere aan de top gezet, namelijk Ward (Tom Pelphrey, As the World Turns) en Joy (Jessica Stroup, The Following).

Het verhaal kwam iets wat moeilijker op gang, Naar mate ik wat verder in het verhaal kwam was het al iets beter te volgen


Het verhaal kwam iets wat moeilijker op gang, net zoals ik bij bijna elke andere Marvel Netflix serie heb. Naar mate ik wat verder in het verhaal kwam was het al iets beter te volgen. Iets beter, want een sterk en duidelijk verhaal vond ik niet aanwezig. Het ging dan ook voornamelijk om de hoofdrolspeler. (Finn Jones, Game of Thrones). Het gevoel dat hij de Iron Fist is was erg ver te zoeken. Het begon denk ik ook al voordat Jones überhaupt een woord had gezegd. Het zat hem niet in de uitvoering van het personage, hoewel er misschien wat meer gedaan kon worden op het vechtkunst gebied, maar het bleek hem meer te zitten in het gebrek aan spektakel op papier. In het hele seizoen heeft de Iron Fist niet echt veel van zijn krachten laten zien, wat ik graag anders had willen zien.

Het zat hem puur in de slecht geschreven karakters. Er waren daar in tegen twee mensen die Iron Fist een beetje beter maakte, Colleen Wing (Jessica Henwick, Star Wars: Episode VII: The Force Awakens) en de terugkerende Claire Temple (Rosario Dawson, Puerto Ricans in Paris) waren de drijvende kracht achter deze serie. Daardoor werden de afleveringen die wat meer op het ‘team’ waren gefocust gewoon leuk om te zien.
© Netflix

Buiten het feit dat zo’n zestig procent van het eerste seizoen niet aansloeg bij mij of bij andere, zou ik toch nog aanraden om het te kijken. Zeker als groot Marvel fan. Het is zeker niet de beste Marvel Netflix serie, maar door de andere veertig procent heeft het mij toch hoop gegeven dat seizoen 2 (nog niet aangekondigd) of anders The Defenders het een stuk beter zal doen.
Volg Marvel's Iron Fist
Vorige aflevering
A Duel of Iron
A Duel of Iron
02x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_toetje1977
17 jul 2017 23:36 -
Het begin van je recensie klopt niet. Hij komt na het vliegtuigongeluk niet met Ward en Joy in K'un-Lun...
Reageer
avatar_SB16
18 jul 2017 06:29
Je hebt helemaal gelijk! Weet niet waarom ik het zo heb verwoord... Zal het zsm aanpassen.
Reageer
avatar_toetje1977
17 jul 2017 23:41 -
Ik vond het overigens een vermakelijkere serie dan de recensies mij deden vermoeden. Zeker niet de sterkste Marvel Netflix serie, maar zeker ook niet slecht.
Gek genoeg was ik fan van Ward, tof personage.

Waar het misschien aan ontbreekt is 1 prominente badguy, want wie was dat hier nu eigenlijk?
Harold? Madame Gao, of Bakuto? Ze deelden het een beetje en daarom miste ik een beetje het grote kwaad.
Reageer

Nieuwste recensies

We Are Who We Are - Miniserie

7

DNA - Miniserie

7.5

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9