Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
anonymous geeft "Daredevil - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door anonymous op 12 april 2016.
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Daredevil - Seizoen 2

Mijn review van seizoen 1 eindigde ik met de opmerking dat Daredevil een aanwinst was voor het genre series over superhelden. Toen de e-mail van Netflix binnenkwam dat het tweede seizoen klaar stond om te kijken, zag ik mijzelf daarom al een weekend lang non-stop achter de I-pad hangen.

En zo geschiede.

Daredevil is meer dan andere superhelden een kwetsbare held.

In het tweede seizoen van Daredevil maken we kennis met een aantal nieuwe karakters, zoals: Frank Castle (‘Punisher') en Elektra. Daarnaast zijn ook Wilson Fisk (‘Kingpin') en Claire weer van de partij. Matt (Charlie Cox) en Foggy zijn nog steeds eigenaar van hun eigen advocatenkantoor met Karen als hun secretariële ondersteuning. In het tweede seizoen loopt de spanning niet alleen op door gevechten met de schurken, maar komt ook de onderlinge relaties tussen de hoofdpersonen onder druk te staan. Een belangrijke rol is weggelegd voor Frank Castle (John Bernthal - The Walking Dead) die uiteindelijk uitgroeit tot de ‘Punisher’. Het verhaal rond zijn karakter draagt dit tweede seizoen. Frank is een veteraan wiens vrouw en kinderen zijn vermoord. Verteert door de behoefte aan wraak, raast Castle moordend door Hells Kitchen, waardoor hij het uiteraard aan de stok krijgt met de Daredevil. Uiteindelijk wordt Castle gevangen genomen en komt hij in de gevangenis terecht bij Wilson Fisk. Ondertussen leren we als kijker Electra kennen. Dochter van een rijke zakenman en oud-geliefde van Matt. Samen met leermeester Stick vechten Electra en Daredevil een oorlog uit tegen een mysterieuze vijand. Tijdens het tweede seizoen wordt Matt steeds meer gedwongen om een keuze te maken tussen zijn leven als superheld of zijn leven als advocaat en daarmee voor of tegen zijn vrienden Foggy en Karen.

Een belangrijke rol is weggelegd voor Frank Castle (John Bernthal - the Walking Death) die uiteindelijk uitgroeit tot de ‘Punisher’. Het verhaal rond zijn karakter draagt dit tweede seizoen.

Daredevil is meer dan andere superhelden een kwetsbare held. Dat gegeven blijft ook het tweede seizoen overeind. Sommige gevechten overleeft hij ternauwernood en ook de ethische afwegingen van een superheld blijven een thema. Waar in het eerste seizoen echter uitgebreid werd stilgestaan bij het introduceren en opbouwen van de karakters die de hoofdrollen spelen, veranderd dit in het tweede seizoen. De focus voor wat betreft het bouwen van een karakter liggen op het karakter van Frank Castle en in mindere mate die van Elektra. Hierdoor wordt de balans verstoord. Het gevoel van verbondenheid met de hoofdpersonen wordt aangetast. Na het kijken van dit tweede seizoen heb ik het gevoel onvoldoende nieuws te hebben geleerd over wie Matt en zijn vrienden zijn en wat hen drijft. Een Amerikaanse filmjournalist Twitterde dat hij genoot van het eerste seizoen van de ‘Punisher’ en zich afvroeg wat die blinde advocaat nu de hele tijd in beeld deed. Een grap natuurlijk, maar wel één met een kern van waarheid.

Dit betekent overigens niet dat ik mij niet heb vermaakt met het tweede seizoen van Daredevil en er zijn wat mij betreft nog voldoende aanknopingspunten om ook van het derde seizoen een succes te maken. Toch heeft de serie iets van de magie ingeleverd die na het eerste seizoen was ontstaan. Het tweede seizoen van Daredevil krijgt van mij daarom een 7+.

Marvel's Daredevil
© Netflix
Volg Marvel's Daredevil
Vorige aflevering
A New Napkin
A New Napkin
03x13
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_Timmetje
12 apr 2016 10:11 -
Niet geheel mee eens. Doordat de relaties onder spanning komen te staan laten de hoofdpersonen juist zien waar ze voor staan. Daardoor moet Matt maar ook Foggy en Karen keuzes maken die het mogelijk maken om een nieuwe weg in te slaan. De introductie van de Punisher is in mijn ogen goed gecombineerd met het verhaal van Daredevil. Je ziet twee vigilantes die op verschillende manieren hun doel trachten te bereiken. De verdieping van Elektra mist misschien in het begin van het seizoen maar in aflevering 12 wordt dit voor mij voldoende ingevuld. Als je daarna terug beredeneerd weet je ook waarom ze daar zo lang mee gewacht hebben.
Reageer
avatar_CC11
12 apr 2016 11:06 - 14 apr 2016 18:48
Seizoen twee was zonder meer zwak, zeker in vergelijking met het eerste seizoen.
Zelfs de actie scenes die vorig seizoen met momenten werkelijk schitterend in beeld gebracht werden gaan in seizoen 2 af en toe volledig de mist in.
Halverwege verliest men dan nog eens volledig de pedalen en volgt er een "overkill" aan derderangs ninja's die het geheel gewoon onderuit halen.
Verder had men Elektra gerust mogen weglaten, ze brengt de serie niks bij en van enige chemie
tussen haar en Daredevil is hoegenaamd geen sprake.
Zelfs in een heel goede bui krijgt seizoen 2 van mij nog geen 7 op 10.
Erg jammer want ik was absoluut fan van seizoen 1.
Reageer
avatar_RLS90
12 apr 2016 19:22
Ik vraag me af of je het einde van het seizoen hebt gezien, als je dit zegt over Elektra? Voor de ontwikkeling van De Hand en het einde van het seizoen is ze wel degelijk belangrijk. (Neemt niet weg dat ik haar in het begin ook nutteloos vond overkomen).
Reageer
avatar_CC11
12 apr 2016 22:28
Bijgewerkt op: 13 apr 2016 16:41
Ik heb, ondanks dat ik het ondermaats vond tegenover het eerste seizoen, alles uitgekeken en blijf bij mijn mening dat Elektra een verloren kans was. Met een beetje creativiteit vertel je een beter verhaal zonder haar erbij te betrekken.
Voor mij was Elektra eerder storend dan een verrijking te noemen.
En wat het einde van het tweede seizoen betreft, dat was gewoon niet goed.
Mij deed het alvast niet verlangen om nog een derde seizoen te gaan kijken.
Reageer
avatar_heplam
12 apr 2016 11:18 -
Heb net je recensie gelezen en vind dat voor iemand die dit seizoen nog niet gezien hebben er erg veel spoilers instaan, want de terugkeer van Wilson Fisk was een verrassing in dit seizoen en ook het feit dat Frank Castle gevangen wordt genomen is een spoiler op zich.
Reageer
avatar_anonymous
12 apr 2016 19:34
Dank voor de tip. Ik zal er voor een volgende keer op letten.
Reageer
avatar_RLS90
12 apr 2016 19:21 -
Ik ben het niet eens met mensen die dit seizoen minder vinden. Ik was blij met het tweede seizoen en een nieuwe 'slechterik'. Zelf ben ik nooit fan geweest van Wilson Fisk (of de slechte casting hiervan?). Ik heb genoten van The Punisher dit seizoen en hoop dat hij volgend jaar ook terugkeert.
Ik vind dat de personages wel degelijk een groei doormaken, met name de spanning tussen het drietal. Ook Elektra (wie ik hiervoor echt niet kon waarderen) is voor mij een tof personage geworden dit seizoen, met uiteindelijk haar cruciale rol aan het einde.

Klein kritiekpuntje zijn de vele "ninja's" van De Hand. Ik zie hen liever verdwijnen uit de serie en omgeruild worden voor een andere slechte 'groep'. Van mij krijgt het een dikke 8,5 á 9!
Reageer
avatar_anonymous
12 apr 2016 21:06
Helemaal mee eens. Vond seizoen 2 net als het eerste erg sterk. Wat die ninja's betreft ben ik het met je eens, dan kon wel iets minder.

Heb begrepen dat ze einde van dit jaar, gaan filmen met de Defenders serie, dus seizoen 3 zal wel even op zich laten wachten. Zal eerst Luke Cage worden dan Iron Fist en dan waarschijnlijk de Defenders serie.
Reageer
avatar_Javelin
13 apr 2016 16:25 -
Eerlijk is eerlijk, seizoen 2 is gewoon lang niet zo goed als seizoen 1. Ik vond dat het seizoen met name traag op gang kwam. Daarnaast snap ik de kritiek wel dat het veelal over "The Punisher" gaat. Die naar mijn mening dan wel erg goed gecast is. De makers gaven al aan dat seizoen 2 over een hele andere boeg gegooid zou worden en dat resulteerde in een wat minder seizoen. Wel kijk ik er nog steeds met plezier mee maar de spanning in seizoen 1 liet in seizoen 2 wat te wensen over. Pas echt richting het einde kwam er weer actie en spanning bij maar vorig jaar zat ik meestal op het puntje van mijn stoel en ik kan niet zeggen dat seizoen 2 dat voor elkaar heeft gekregen.

P.s. Elektra en Daredevil hebben niet echt chemie op de set en dat vind ik echt duidelijk zichtbaar. Soms zijn de gesprekken zelfs storend omdat het af en toe totaal niet overkomt.
Reageer
avatar_mathijs92
13 apr 2016 16:40 -
Het seizoen kwam inderdaad wat traag op gang. Vanaf seizoen 7-8 liep het ook beter.. Elektra had weinig toegevoegde waarde, The Punisher daarin tegen wel!
Reageer
Marvel's Daredevil