Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Wat de twist in Captain America voor een invloed heeft op Agents of S.H.I.E.L.D.

Waarschuwing: grote spoilers voor Captain America: The Winter Soldier en de Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. afleveringen die vorige week in de V.S., en nog niet in Nederland, zijn uitgezonden.

Aangezien Captain America: The Winter Soldier dit weekend de best bezochte film in zowel Amerika als Nederland was, hebben al veel fans opgemerkt dat de film het Marvel universum verandert. Captain America: The Winter Soldier is het vervolg op de Captain America film uit 2010 en de zoveelste film in aanloop naar het vervolg op The Avengers. Marvel heeft een indrukwekkende franchise opgebouwd met cross-content verhaallijnen. Niet zo gek dat de gebeurtenissen in The Winter Soldier enorme invloed hebben op de TV serie die in hetzelfde universum afspeelt: Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. is niet de enorme hit die ABC of Veronica wellicht hadden verwacht. In Nederland scoort Arrow, bijvoorbeeld, beter. De serie heeft echter nog een verrassing in petto voor de fans die wel kijken. Wie de film heeft gezien hoeft niet per se de serie te kijken. Andersom is echter een ander verhaal.

Laatste waarschuwing: als je Captain America: The Winter Soldier nog niet gezien hebt en/of niet gespoiled wil worden voor Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. ren dan naar de dichtstbijzijnde bioscoop/televisie. Of klik weg. Dat kan ook.

In The Winter Soldier ontdekt Captain America (Chris Evans) dat de enorme operatie genaamd S.H.I.E.L.D. geïnfiltreerd is door de nazi-beweging Hydra. Tot dusver was S.H.I.E.L.D. de belangrijkste link tussen de Avengers en natuurlijk de TV-serie. De almachtige organisatie waar de TV serie om draait is dus niet meer te vertrouwen. In de film ontstond er een intern conflict tussen de loyale S.H.I.E.L.D. agenten en de Hydra spionnen. Dat conflict zal zich in zekere mate ook verplaatsen naar de TV-serie.

‘Het is een extreem unieke ervaring die nergens anders bestaat in de entertainment wereld,’ vertelt uitvoerend producent en hoofd van Marvel TV Jeph Loeb aan USA Today. De hoofdrolspelers, onder begeleiding van agent Coulson (Clark Gregg, die ook in enkele Marvel films zit), komen onder druk te staan. Niet alleen vertrouwen ze elkaar niet meer, maar ze kunnen de gehele organisatie niet meer vertrouwen. ‘Ze moeten overleven. Ze kunnen niet meer achter het grote S.H.I.E.L.D. schuilen. De ammunitie die ze hebben is de ammunitie die ze hebben. Ze hebben het minimale nog,’ vertelt uitvoerend producent Maurissa Tancharoen.

Loeb vertelt aan IGN dat ze al lang wisten dat de plot twist er aan zat te komen. ‘We wisten het al vanaf het begin. Je moet weten dat wanneer we een film maken, we normaal gezien al twee jaar van te voren beginnen. Wij zijn een jaar geleden begonnen. Toen we gingen zitten met de studio vertelden ze ons het hele verhaal. Wat belangrijk is, is dat het ’t Marvel universum is. Het is altijd onderdeel geweest van dat universum. Alles leidt naar elkaar terug. Of dat nu in de publicaties is, of in de animatie groep of live televisie of de films. Het is altijd duidelijk geweest vanaf het begin, vanaf onze pilot, dat wij het verhaal vertellen van agent Coulson na The Avengers. Dus onze wereld wordt duidelijk beïnvloed door de films. Als mensen zien wat er gaat gebeuren in de aankomende weken, zullen er veel verrassingen zijn.’

De laatste zes afleveringen van het eerste seizoen van de serie zullen de impact van The Winter Soldier vertellen. De serie over de agenten van S.H.I.E.L.D. concentreert zich op de kleine groep agenten, onder leiding van Coulson, die in eerste instantie voor de organisatie werkte. Nu draait het om agenten die op hun hoede moeten zijn voor S.H.I.E.L.D. Producent Joss Whedon, die ook verantwoordelijk is voor The Avengers, somt het op als ‘ze gaan van de grootste organisatie ooit gecreëerd door mensen naar een armzalig groepje die dingen bij elkaar schrapen’.

De aflevering die vooraf gaat aan de onthulling is aflevering 16 ‘The Beginning of the End’ die naar verwachting op 20 april op Veronica te zien is. De laatste zes afleveringen zijn dan vanaf 27 april elke zondag om 21.25 te zien.
Captain America: The Winter Soldier draait nu in de bioscoop.
Vorige aflevering
What We're Fighting For
What We're Fighting For
07x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
10 apr 2014 08:25 -
Ik vind juist dat Agents of S.H.I.E.L.D. een serie goede serie is puur om het feit dat het een goede combinatie is van actie ,humor en daarbij nog een aardig verhaal en daarom is deze serie 1 van mijn favorieten.
Reageer
avatar_Mackey
10 apr 2014 10:08 -
Ik vind alle Marvel films zo slecht!! De serie Agents of Shield? Dat is het toppunt van drama!!! Slechte verhalen met onmogelijke over de topacties die niet eens tof zijn om alleen daarvoor te kijken. Verschrikkelijk. Maar dat is gewoon mijn mening :)
Reageer
avatar_seriefan90
12 apr 2014 11:10 -
mackey je moet niet zeiken en de films gewoon niet zien klaar niemand dringt jou om ze te zien en het zijn wel topfilms (de meeste tenminste)
Reageer
avatar_Mackey
12 apr 2014 15:22 -
Ho ho rustig maar. Iets een topfilm vinden is subjectief en persoonlijk. Ik ga er een forum topic over beginnen. Ben benieuwd naar de reacties.
Reageer
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.