Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Franse serie Marie Antoinette vernieuwd met tweede seizoen

De historische serie Marie Antoinette heeft een tweede seizoen gekregen. De serie heeft een vroege verlenging gekregen vanwege de wereldwijde populariteit.

Emilia Schüle (Treadstone) en Louis Cunningham (Bridgerton) spelen de hoofdrollen en worden ondersteund door schrijver Deborah Davis (The Favourite). Ondertussen kan het publiek verwachten dat de visie van het volgende seizoen samenkomt met dank aan regisseur Ed Bazalgette (The Last Kingdom, Doctor Who) die de eerste vier afleveringen zal regisseren.

Het eerste seizoen van de serie volgt het verhaal van de jonge Marie Antoinette (Schüle), die in de adelstand opklimt en trouwt met Louis XVI (Cunningham), waardoor zij op veertienjarige leeftijd de Dauphine van Frankrijk wordt. Het verhaal van Marie Antoinette, een verhaal dat geschikt is voor het grote en kleine scherm, is in de loop der jaren vele malen verteld. De verdeelde edelvrouw zou uiteindelijk bekend worden als de laatste koningin van Frankrijk voordat het systeem tijdens de Franse Revolutie ten val kwam.

Het tweede seizoen gaat verder met het verhaal van de gehate heerseres, die weelderiger dan ooit leeft terwijl haar volk in armoede leeft. We zullen meer actie zien in het vervolg als Marie Antoinette en Louis XVI snel de symbolen worden van alles wat mis is met adel terwijl de klok aftikt naar de bloedige revolutie.

Marie Antoinette

Het tweede seizoen wordt geschreven door Louise Ironside, Francesca Forristal, Charlotte Wolfe en Andrew Bampfield. Zij zijn allemaal, behalve Ironside, nieuw in de schrijverskamer van de serie. Het is een groot jaar voor historische drama's met Netflix die met The Pale Blue Eye komt en Starz kwam al eerder met hun versie van het geliefde verhaal van Dangerous Liaisons. Terwijl de laatste aanvankelijk voor een tweede seizoen werd verlengd, nog voordat het eerste seizoen in première was gegaan, zou het netwerk uiteindelijk de stekker eruit trekken na een reeks negatieve kritieken.

Met een première van 2,1 miljoen kijkers op BBC Two en iPlayer in het Verenigd Koninkrijk, zijn de kijkcijfers voor Marie Antoinette zeer goed te noemen. Daarnaast is de serie zeer succesvol in andere Europese landen én de Verenigde Staten waar de serie wordt uitgezonden bij PBS.

Hoewel de castlijst nog moet worden bekendgemaakt, kunnen we voor het volgende seizoen waarschijnlijk een aantal bekende gezichten verwachten, waaronder Marthe Keller (The Romanoffs), Gaia Weiss (Vikings), James Purefoy (Rome), Jack Archer (Call the Midwife), Oscar Lesage, Roxane Duran (Riviera), en Jasmine Backborow (Shadow and Bone).

Het filmen voor het tweede seizoen van Marie Antoinette begint deze herfst.
Vorige aflevering
Queen of Hearts
Queen of Hearts
01x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Marie Antoinette