Mare of Easttown

8.3 / 10
58 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Mare of Easttown - Miniserie (DVD)" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 7 Oktober 2021.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Mare of Easttown - Miniserie (DVD)

In Mare of Easttown worden sociaal drama en misdaad perfect verweven in een mooi, maar pijnlijk verhaal.

De extra's van deze dvd vallen een beetje tegen. Het zijn slechts korte stukjes om wat meer achtergrond te geven aan deze miniserie. Het is wel mooi om te zien hoe Kate Winslet haar stempel weet te drukken op het karakter van Mare. Het geeft daarnaast meer prijs over de beweegredenen van de makers van Mare Of Easttown. Men wilde een keer een serie maken over een van de vele middelgrote stadjes die de Verenigde Staten rijk is. Dat is met deze miniserie absoluut gelukt.

Mare Of Easttown is namelijk een sfeertekening van het leven in een middelgrote plaats. Het laat meer het normale leven zien. De worstelingen met (gescheiden) relaties. Het opgroeien van pubers die zich door de omstandigheden hebben laten verleiden tot verkeerde keuzes. De gemeenschapszin die veilig overkomt, maar door de intimiteit ook erg beknellend kan zijn. Iedereen denkt alles van elkaar te weten, maar de geheimen onder de oppervlakte blijken regelmatig groter dan gedacht. Als je daar als politieagente, zoals Mare, onderdeel van uitmaakt, dan ben je ook een bedreiging. Dan ben je immers degene die van beschermer uit kan groeien naar iemand die de waarheid boven tafel krijgt.

Het laat meer het normale leven zien.

Mare wordt door iedereen gezien als degene die de problemen voor de gemeenschap oplost. Aan haar zelfvertrouwen wordt echter geknaagd door een onopgeloste zaak. Een vermissing van een meisje uit de buurt loopt al een jaar. Er zit geen schot in de zaak en Mare heeft de zaak eigenlijk opgegeven. Daar wordt ze op aangekeken. Het levert spanningen op in haar directe vriendenkring. Als er een moord plaatsvindt op een tweede tiener wordt de druk op Mare nog groter. De moord is ook de reden dat er, naast Mare, een andere agent op de zaak gezet wordt.

De miniserie zit vol met persoonlijke worstelingen. Mare is gescheiden en heeft een moeizame relatie met haar lesbische dochter. Haar dochter zoekt naar zichzelf. Ze gebruikt drugs. De relatie met haar vriendin helpt haar daar niet bij. De moeder van Mare woont bij Mare in. De onderlinge relatie is kribbig, maar ook liefdevol. Zonder dat dit laatste uitgesproken wordt. Wanneer Mare dieper in de wereld achter de misdaden duikt, komt haar relatie met vrienden en bekenden onder spanning te staan.

Mare of Easttown
© HBO Max


Die vrienden en bekenden leven hun eigen leven. De worsteling om te leven met een verdwenen dochter. De ontdekking dat jouw zoon verdacht wordt van moord. De jonge moeder die vecht voor haar kind maar die door haar directe omgeving in de steek gelaten wordt. Het oudere paar dat eerder naast elkaar leeft dan met elkaar. De vlucht in alcohol en drugs om het leven enigszins te verlichten.

Aan de andere kant zijn er gelukkig luchtige momenten. De loyale vriendschappen die elkaar vasthouden ondanks de weerbarstige omgeving. De ontluikende nieuwe liefdes en kansen op een nieuwe toekomst. Het zorgt ervoor dat het leven in Easttown meer in balans is. Het is dan wel vaak leven om te (over)leven, maar er is ook ruimte voor nieuwe hoopvolle vergezichten. Je moet ze alleen goed zoeken en er de tijd voor nemen.

De spanning wordt verzorgd door de misdaden die gepleegd worden. Het blijft lang onduidelijk wie de dader is. Het plot wijzigt regelmatig. In Mare Of Easttown lukt het om misdaad en sociaal drama uitstekend met elkaar te verstrengelen.

Mare Of Easttown is een prachtige en sfeervolle miniserie.

Omdat Kate Winslet als Mare constant in het middelpunt staat valt haar uitstekende acteerwerk het meest op, maar alle hoofdrolspelers zetten een waarheidsgetrouw karakter neer. De meeste acteurs zijn letterlijk afgeschminkt om het normale leven te benaderen. De achtergrond van het stadje, de geschoten beelden en het gekozen kleurenpalet helpen om troosteloos en hoopvol schitterend vorm te geven.

Daarmee is Mare Of Easttown een prachtige en sfeervolle miniserie. Het tempo ligt niet hoog, maar door de persoonlijke verhaallijnen past dit perfect. Door de gekozen setting en de kwaliteit van acteren voelt het verhaal als uit het leven gegrepen. Een groter compliment kun je niet geven.
Video on youtube
Volg Mare of Easttown
Vorige aflevering
Sacrament
Sacrament
01x07
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
07 okt 2021 18:25 - 08 okt 2021 08:40
Ik ben normaal niet zo van de drama series. Maar af en toe is er zo één die je, zelfs als horror en SF fan, gezien moet hebben. Zo'n pareltje dat eens per jaar langs komt. Dit is wat mij betreft de parel van 2021, net zoals The Queen's Gambit dat vorig jaar was en Chernobyl het jaar daar voor.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik er aan was begonnen als ik alleen deze recensie had gelezen. Niet omdat het geen goede recensie is, in tegendeel, maar omdat het verhaal zo wel heel dramatisch overkomt :-)
Maar de serie was aangeraden door iemand die ik qua smaak volledig vertrouw en ik ben gaan kijken zonder al te veel te weten.
En na aflevering 1 was ik gepakt door het verhaal en ik heb de serie in één weekend gebinged.
Toppertje!
Reageer
Mare of Easttown