Marcella

7.8 / 10
46 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Mandy Gelling geeft "Marcella - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 9 juli 2016.
Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Marcella - Seizoen 1

Detective. Getuige. Verdachte

Volgens MijnSerie kostte het mij zes uur en acht minuten om het eerste seizoen van Marcella te kijken. Ik heb het idee dat ik veel korter heb gekeken. De serie Marcella wordt vlot en goed verteld. In elke aflevering worden we wel een keer op het verkeerde been gezet en tot op het laatst blijft het spannend wie nou wat heeft gedaan, zelfs voor Marcella.

Marcella Backland is een voormalige rechercheur die door een moordzaak na tien jaar weer gaat werken. Deze moordzaak lijkt op die van een seriemoordenaar die Marcella nooit heeft kunnen vangen. Al weet Marcella met bijna 100 procent zekerheid wie de dader was en is. Maar de kijker stapt in op een moment in haar leven waarin niet alles koek en ei is. Verre van zelfs.

Het privéleven van Marcella staat volledig op zijn kop. En dat brengt de nodige kopzorgen met zich mee. Zelfs zoveel kopzorgen dat werk en privé door elkaar gaan lopen en je als kijker soms niet weet wat je van de ogenschijnlijke fragiele Marcella moet denken. Anna Friel (American Odyssey) zet echt een geloofwaardige en gebroken Marcella neer. Friel mag van mij nog vaker op gaan treden als de beschadigde en psychisch wankele hoofdpersoon.

[image-65611]
De hele sfeer van de serie deed mij sterk denken aan Luther en The Killing. Jason Backland (Nicholas Pinnock, Fortitude) wilde ik direct achter het behang plakken. En in mijn ogen zijn het team rechercheurs en de seriemoordenaar geheel van ondergeschikt belang. Haar collega’s zijn duidelijk niet blij met de terugkeer van Marcella en de sfeer is dan ook om te snijden. De serie heet niet voor niets Marcella en daar kun je dan ook niet omheen.

Maar zoals vaak met dit soort verhalen heeft de hoofdpersoon gelijk, al moet ze om dat gelijk te krijgen wel door roeien en ruiten. Voor Marcella geen enkel probleem zou je denken, ware het niet dat haar privéleven haar enorm in de weg zit. Dat is dan ook gelijk de kracht van het achtdelige eerste seizoen. De hoofdrolspeelster is het centrum en de bijrollen draaien daar omheen als planeten om de zon.

De hoofdrolspeelster is het centrum en de bijrollen draaien daar omheen als planeten om de zon.

Hou je van Engelse whodunits, of Engelse series in het algemeen, dan kun je Marcella eigenlijk niet laten liggen. De acht afleveringen vliegen om door het fantastische spel van Friel en haar medespelers, zelfs al heb je een hekel aan ze. Mijn hoop is dan ook dat Marcella een tweede en zelfs meer seizoenen gaat krijgen. 9,5 punten voor een fantastische, nieuwe vrouwelijke detective met meer privé-issues dan ze lief heeft.
Volg Marcella
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
02x08
Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_DavidPrice
09 jul 2016 08:54 -
Fantastische serie. Ademloos gekeken. En Friel is een wonder. Kijken!
Reageer
avatar_CC11
10 jul 2016 07:36 - 10 jul 2016 07:49
Het is me wat, schrijvers die met alles en nog wat een loopje nemen.
Zo ook met "Marcella" waar de hoofdrolspeelster duidelijk niet de enige was
die af en toe met een black-out te kampen had...
Te veel toevalligheden, te veel onwaarschijnlijkheden maken dat dit voor mij
eerder op een teleurstelling uitdraaide dan op de topper die ik verwachte na
de recensie te hebben gelezen.
Volgens mij was er evenwel veel meer uit te halen maar de talloze fouten
en gaten in het verhaal maakten dat ik hier zelf niet verder kom dan een
persoonlijke score van 7,1.
Omdat ik alles dat zoal fout gaat niet kan opsommen zonder één en
ander te verklappen doe ik dit in de spoiler volgend op dit bericht.
Reageer
avatar_CC11
10 jul 2016 07:48
Politie komt, wat mij betreft, iets te makkelijk op het spoor van Cara in een stad van officieel meer dan 8,5 miljoen mensen tenzij er maar één heler in de plaatselijke gouden gids staat...

Net zoals de moordenaar dat trouwens ook doet, die niet alleen weet waar Cara zich bevindt maar tevens dat ze langs de achterkant van de discotheek zal vluchten en
ook wanneer ze dat zal doen....
Best handig als je iemand wil overrijden...

Marcella heeft het lichaam van Grace verplaatst en verborgen bij Hampstead aangezien ze dacht dat zij zelf Grace vermoord zou hebben.
Later op de camerabeelden van Hampstead is enkel Clive Bonn te zien tijdens diezelfde nacht.
Van Marcella of haar wagen is op de beelden geen enkel spoor te bekennen ...

Het lichaam van Grace wordt ook heel makkelijk gevonden zonder dat er verder iemand aan te pas lijkt te komen.

Het blijkt dat Marcella al camerabeelden heeft bekeken van de straat waar Grace woont voor diens verdwijning maar zij beweert daarop niets gevonden te hebben.
Ondertussen zou er voldoende twijfel moeten bestaan of Marcella al af wist van de affaire tussen Grace en haar man, maar toch geeft de hoofdinspecteur (Laura) opdracht aan Marcella om de beelden nogmaals te bekijken terwijl die evengoed een verdachte zou kunnen zijn...

Maddy is in gevaar...
Als Marcella bij haar toe komt ziet ze Maddy gekneveld met een zak over het hoofd in
de woonkamer liggen.
Misschien een kwestie van seconden zou je denken...
Marcella loopt om het huis heen, gooit een raam in met een vouwstoel en het nodige kabaal, om vervolgens heel voorzichtig stapje voor stapje het huis binnen te dringen.
Je zou haast vergeten dat er iemand in de living naar lucht ligt te happen...

Wanneer de kamergenote van Cara opgepakt wordt en haar hanger, die van Grace was,
bij de politie ligt gaat Marcella op het internet op zoek naar een foto van Grace met hanger als bewijs dat het die van haar was en dat Cara deze dus van de moordenaar gestolen moet hebben.
Als Marcella een foto van Grace vind met de hanger om haar hals is ze opgelucht...
Zij heeft Grace niet vermoord, zoals ze eerder vreesde.
Op zich allemaal prima maar nu wordt het wel heel vreemd waarom Marcella naar de plek reed waar het lichaam van Grace lag....

Het kleine meisje May wordt ontvoerd, de buurvrouw vermoord, de vader meldt dat haar telefoon nog in haar rugzak steekt.
Nadat de telefoon gevonden wordt is er een melding van een gestolen wagen.
Wanneer men daarvan de positie peilt vertrekt Marcella onmiddellijk met haar wagen.
Het is nog nacht wanneer Marcella vertrekt op de plaats waar de rugzak gevonden werd
en de gestolen wagen kan gewoon niet ver weg zijn gezien de tijd die voorbij gegaan is.
Wanneer Marcella bij de brandende wagen aankomt is het echter volop dag en gezien de stand van de zon zelf al vrij laat op de ochtend ....
Een gemiste kans, want vlammen zien er veel beter uit in het donker maar...
indien het nog donker zou geweest zijn had ze May niet zien liggen en zou de dramatische
reddingspoging die volgt verloren zijn gegaan maar slordig is het wel.

Het grootste probleem blijft echter...
Als Marcella Grace niet vermoord had, een stelling die we gezien de feiten voor waar mogen aannemen, dan werd Grace zo goed als zeker vermoord op een moment dat Marcella een black-out had en was ze, evenwel zonder het zelf te weten, aanwezig tijdens
de moord.
Op zijn zachtst gezegd een makkelijk slachtoffer voor de moordenaar die haar gewoon heeft genegeerd ???
Dat Marcella aanwezig geweest moet zijn is wel zeker anders zou ze aan de hand van de camerabeelden uit de straat direct geweten hebben dat zij Grace niet vermoord kon hebben.

Matthew en Henry hadden blijkbaar een afspraak voortgaand op de reactie van Matthew wanneer hij vastgebonden ligt in Henry's kelder.
"Het plan was dat je me er in zou luizen en ik naar de gevangenis zou gaan en jij een echte vriend zou zijn en me zou komen bezoeken, niet dat je me zou vermoorden".
Deze vriendschap gaat wel heel ver....

De verklaring van Henry dat Jason en Marcella bij hem inbraken en hij Jason neer stak uit zelfverdediging zonder hem te herkennen wordt door de politie zonder probleem voor waar aangenomen...
Op klaarlichte dag, je eigen collega zonder enige vorm van vermomming niet herkennen... Het overkomt iedereen wel eens zeker...

De uiteindelijke ontknoping die bijna niet door gaat wegens gebrek aan bewijsmateriaal. Gelukkig legt Marcella een verband tussen Henry die over zijn schouder wrijft en een wazig filmpje van de ontvoering van May.
Het enige wat nog ontbreekt is de tandafdrukken van May vergelijken met die op de schouder van Henry en klaar is Kees.
Dat Henry nog een gapende wonde heeft aan de voorkant van die zelfde schouder waar niet zo lang geleden nog een volwassen keukenschaar zat ontgaat het ganse gezelschap.....
Reageer
avatar_Dore
11 jul 2016 17:28 -
Ik ben het helemaal met cc11 eens. Ik vond daarbij het acteerwerk ook matig.
Ook had ik het idee dat ik het verhaal al kende en dit een remake was van een andere serie. Ik kan er alleen niet opkomen welke dat was. Voor mij ook niet meer dan een 7 deze serie.
Reageer
avatar_Toontje35
13 jul 2016 08:44 -
Fijne serie. In no time uitgekeken. Maar waar het werd aangekondigd als The Bridge....Dat haalt het toch niet. Een 8 is zeker verdiend
Reageer

Nieuwste recensies

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9

Raised by Wolves (2020) - Eerste aflevering

6.5