Manifest

8.1 / 10
43 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Henk Vernout geeft "Manifest - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Henk Vernout op 25 september 2018.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Manifest - Eerste aflevering

For us, this was just the beginning… - MichaelaManifest, de nieuwe fantasie-, politie-, thrillerserie van de Amerikaanse zender NBC is van start gegaan. Laten we de spreekwoordelijke koe bij de hoorns vatten: is het wat?

Waar gaat Manifest over? Nou, het uitgangspunt is eigenlijk heel simpel. 190 mensen stappen op het vliegtuig, krijgen onderweg ernstige turbulentie maar komen vervolgens netjes op tijd aan op het vliegveld van bestemming. Maar dan blijkt er iets vreemds aan de hand. Het is inmiddels vijf en een half jaar later…

De serie brengt dit uitstekend en spannend in beeld. Alles lijkt volledig normaal te lopen, totdat er talloze politieauto’s en ambulances op het vliegveld hen op staan te wachten. Iedereen wordt gescand, bevraagd en goed bekeken. Want hoe kan dit gebeuren?

Naarmate de aflevering vordert blijken er nog veel meer vreemde dingen aan de hand te zijn. Langzaam maar zeker ontstaan er steeds meer vragen voor ons, als kijker. Ook blijken alle passagiers ergens last van te hebben. (Om de spoilerlijn niet over te gaan, hou ik dit bewust zo vaag.)

Ik moet eerlijk toegeven dat deze eerste aflevering me wel aan het denken zette. Want stel je voor, je komt morgen ineens thuis en er blijkt bijna zes jaar verstreken te zijn! Zijn er mensen overleden? Is je geliefde er nog? Heb je nog wel een huis? En ga zo maar door. Dit zijn ook allemaal vragen die onze hoofdpersonages van Manifest voor hun kiezen krijgen. Nu we het toch over de personages hebben; hoe doen de acteurs het? (Wát een prachtig bruggetje!)

[image-103156]

Onze echte hoofdpersoon is Michaela Stone (Melissa Roxburgh, Valor). Michaela is een jonge agent, verloofd en veroorzaker van een groot ongeluk. (Dit klinkt misschien vrij vreemd, maar dit wordt nogal vaak en expliciet genoemd tijdens deze aflevering, dus ik heb het er maar bijgezet!) Zij is een van de passagiers van de illustere vlucht. Melissa speelt dit prima voor een eerste aflevering. De chemie tussen de acteurs laat nog wat te wensen over, maar dit kan ik wel redelijk door de vingers zien doordat het een eerste aflevering is.

Verder hebben we Josh Dallas (Once Upon A Time) die de oudere broer Ben Stone speelt. Dallas is het bekendst als Prince Charming uit de sprookjesserie van ABC, waar hij een extreem over-the-top liefdevolle man speelt. En dat doet hij hier ook. Tenminste, zo lijkt het in het begin van de aflevering. Maar zodra de aflevering wat verder komt, blijkt er een rauwer randje aan zijn personage te zitten. Interessant!

Verder is het camerawerk van deze pilot prima, de special effects (met name op het einde), zijn wat knullig, dus daar moet beter op gelet worden.

Al met al dus een positief begin van deze serie. Dit kan écht een interessante nieuwe smaak zijn voor je seriepallet maar. Ja, maar. Er zit één grote ‘maar’ aan deze zin. Als ze het voor elkaar krijgen om hier een ‘zaak-van-de-week’-serie van te maken, een procedurele serie zoals dat dan heet, hebben ze een probleem. Want daarmee haal je alle pit uit deze serie. En dan zou ik hem niet aanbevelen.

Maar voor nu:

Een 8,0!
Volg Manifest
Vorige aflevering
Icing Conditions
Icing Conditions
02x13
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Olga2000
25 sep 2018 21:07 -
Ik hoop dat maker twist al bedacht hebben. Anders lijkt het tweede Lost. Begon erg belovend en eindigde in een teleurstelling.
Reageer
avatar_ellenvangenechten10
27 sep 2018 06:47 -
Ik vond het ook een goede eerste aflevering. Ik was meteen benieuwd naar meer!
Reageer
avatar_Gisonatbi
07 okt 2018 12:49 -
Vind het een goede serie zat er gelojk helemaal in????
Reageer

Nieuwste recensies

The Last Kingdom - Seizoen 4

7

The Boys - Seizoen 2

9.5

Barkskins - Seizoen 1

7.5

All Creatures Great and Small (2020) - Seizoen 1

8

Traces - Seizoen 1 (DVD)

8

NCIS: Los Angeles - Seizoen 10 (DVD)

7