Magpie Murders

7.6 / 10
42 min
Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

BBC en PBS bestellen sequel-serie van Magpie Murders

Moonflower Murders komt naar PBS. Het netwerk werkt samen met BBC en heeft een vervolg besteld op de dramaserie Magpie Murders.

De Masterpiece-serie is gebaseerd op de roman van Anthony Horowitz, die zijn werk zal aanpassen voor de serie van zes afleveringen.

Timothy McMullan en Lesley Manville keren terug in hun hoofdrollen als respectievelijk de beroemde literaire detective Atticus Pünd en de tot redacteur omgevormde speurneus Susan Ryeland. Het verhaal volgt het tweetal terwijl ze de dood van een mysterieuze auteur onderzoeken.

Magpie Murders

PBS onthulde meer over de nieuwe serie in een persbericht:

"PBS' Masterpiece kondigde vandaag tijdens de perstour van de Television Critics Association aan dat het Moonflower Murders, een nieuw zesdelig drama gebaseerd op de bestseller van Anthony Horowitz, CBE, zal co-produceren en uitzenden. Moonflower Murders is een vervolg op de bejubelde Masterpiece-verfilming van Horowitz' Magpie Murders uit 2022 en wordt geproduceerd door Jill Green en Eleventh Hour Films en bewerkt door Horowitz. BBC is de Britse partner voor de serie.

Anthony Horowitz (foto onder) zei: "Ik kan niet wachten om te beginnen aan de scripts van Moonflower Murders. We hadden een fantastische respons op Magpie Murders en persoonlijk was het een genot om Susan Ryeland en Atticus Pünd tot leven te brengen op het scherm. Er zitten veel verrassingen in het tweede boek, waaronder iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan in een moordmysterie. Het wordt erg leuk."Lesley Manville (The Crown, Dangerous Liaisons) als redacteur en speurneus Susan Ryeland en Timothy McMullan (Patrick Melrose, The Crown) als de beroemde literaire detective Atticus Pünd, keren terug in de hoofdrollen die zij ook in Magpie Murders speelden.

Masterpiece-uitvoerend producent Susanne Simpson: "We zijn verheugd om samen te werken met Eleventh Hour Films aan nog een ingenieus mysterie van Anthony Horowitz. Magpie Murders was een hit bij ons publiek, dat hield van het slimme verhaal van een mysterie in een mysterie. Het is geweldig om te weten dat Lesley en Tim zullen terugkeren naar Masterpiece in Moonflower Murders." Masterpiece wordt gepresenteerd op PBS door GBH Boston.

Meer dan 5,5 miljoen kijkers keken naar Magpie Murders en de serie is meer dan 3,1 miljoen keer gestreamd. De pers was ook fan: de Los Angeles Times schreef: "Het heeft alles wat je zoekt in een Brits mysterie" en TV Guide noemde het "een superieure hersenkraker".

Uitvoerend producent Jill Green zei: "We kregen de beste recensies ooit voor een drama van Eleventh Hour Films, wat enorm bevredigend was gezien de creatieve aandacht die aan elk aspect van de serie is besteed, door elk lid van cast en crew. Het is dus geweldig om allemaal weer terug te keren met het even gecompliceerde en meeslepende Moonflower Murders."

Moonflower Murders is de tweede roman in de Susan Ryeland-serie van Horowitz. Gepubliceerd in 2020, werd het door de Guardian geprezen als "een duivels opgezette misdaadroman, met een fantastische twist" en gaat verder waar Magpie Murders ophield: Susan heeft de moordende uitgeverswereld verlaten en woont op Kreta met haar oude vriend Andreas. Uiteindelijk keert ze terug naar Londen wanneer ze wordt gevraagd een mysterie te onderzoeken in verband met Alan Conway, de auteur van de bestseller 'Atticus Pünd Mysteries', wiens dood haar leven veranderde in Magpie Murders."

Moonflower Murders is een Eleventh Hour Films productie in samenwerking met Salt Films voor Masterpiece en BBC One, en wordt wereldwijd gedistribueerd door Sony Pictures Television en PBS Distribution in Noord-Amerika."
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Magpie Murders