Magnum, P.I.

7.6 / 10
45 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Magnum, P.I. - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 23 september 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Magnum, P.I. - Seizoen 1

Retro is populair de laatste jaren. Zet de radio of televisie aan en je wordt overspoeld met programma’s die verwijzen naar die goede oude tijd. Daar komt bij dat er de voorbije jaren met de inbreng van streamingdiensten, die zelf series maken, ook veel in het serielandschap veranderd is. De grote Amerikaanse televisiezenders moesten de laatste jaren veel van hun marktaandeel afgeven en met de komst van Netflix en aanverwanten zag de toekomst er niet direct rooskleurig uit. Uiteindelijk verwachten de aandeelhouders aan het eind van het jaar een dividend dat hoger is dan dat van een jaar eerder.

Al vanaf de eerste aflevering wordt duidelijk dat het duo Magnum - Higgins er niet in zal slagen om Tom Selleck en John Hillerman te doen vergeten.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de bonzen oud materiaal vanonder het stof halen met het idee dat wat veertig-vijftig jaar geleden werkte, ook nu wel eens kan aanslaan bij een veel breder publiek. Op zich geen slecht idee. Als je met een nostalgisch programma zowel de jeugd van toen, als de jeugd van nu kan overtuigen, zit je op een kleine goudmijn.

De voorbije jaren bewezen echter dat een opgepoetste versie van een oude klassieker niet altijd het effect heeft dat beoogd wordt. Toen de eerste berichten over een nieuwe versie van de legendarische serie Magnum P.I. verschenen, waarin het onvergetelijke personage Higgins zou gespeeld worden door een vrouw, werden heel wat wenkbrauwen gefronst.

Al vanaf de eerste aflevering wordt duidelijk dat het duo Magnum - Higgins er niet in zal slagen om Tom Selleck en John Hillerman te doen vergeten. Jay Hernandez (Scandal)mist alvast de kenmerkende snor die Selleck wereldberoemd maakte. Perdita Weeks (Penny Dreadfull) kan in geen velden of wegen tippen aan het personage dat Hillerman neerzette.
Akkoord, de opzet van de makers was om een nieuwe Magnum te creëren, maar dan vraag je jezelf af waarom de vaste helpers van de detective, Rik (Zachary Knighton, Santa Clarita Diet) en TC (Stephen Hill, Maniac) karikaturen zijn van dezelfde personages uit de originele serie. Zelfs politieagent Katsumoto (Tim Kang, The Mentalist) roept herinneringen op uit het verleden.

© CBS


'Magnum' is anno 2019 een leuke onderhoudende detectiveserie geworden waarin de oudere kijker zeker heel wat elementen uit het verleden zal terugvinden. De avonturen die hij en zijn vrienden beleven horen iets meer thuis in de moderne tijd, maar de makers blijven oog hebben voor het nostalgische aspect. De interactie tussen de nieuwe Magnum en de nieuwe Higgins werkt ook, maar kan nergens tippen aan de oude relatie tussen het duo. Hernandez zet toch een Magnum neer die iets braver is dan zijn voorganger terwijl Perdita nooit het niveau van een ‘echt’ strenge Higgins haalt, hoe goed ze ook haar best doet.

Kijkers die de oude versie niet kennen, zullen zeker kunnen genieten van de gladde Magnum, de vrouwelijke Higgins en de fratsen die ze samen uithalen met Rick, TC en Katsumoto.

Moet je dit nu links laten liggen? Absoluut niet. Heden ten dage worden er heel wat actieseries gemaakt die nauwelijks het niveau halen van deze nieuwe Magnum versie. Kijkers die de oude versie niet kennen, zullen zeker kunnen genieten van de gladde Magnum, de vrouwelijke Higgins en de fratsen die ze samen uithalen met Rick, TC en Katsumoto. Wie de oude Magnum jaren geleden verslonden heeft, raden we aan om zeker de eerste afleveringen door te bijten. Eens je het nieuwe duo wat beter leert kennen, zal je merken dat de nieuwe Magnum best aangenaam is om naar te kijken.
Volg Magnum, P.I.
Vorige aflevering
Before the Fall
Before the Fall
03x15
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Line of Duty - seizoen 6

9.5

L'Amica Geniale (My Brilliant Friend) - Seizoen 1 en 2

9.5

Invincible - Seizoen 1

8.5

Sky Rojo - Seizoen 1

7.5

Red Light - Seizoen 1

7

Agatha Christie's Poirot - Seizoen 10 -12 (DVD)

7.5