Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Premièredatum voor Luther: The Fallen Sun

Netflix heeft de officiële premièredatum van Luther: The Fallen Sun bekendgemaakt.

De verfilming van de populaire misdaadserie Luther verschijnt op vrijdag 10 maart op Netflix. Dáárvoor kun je de film ook in de bioscoop bekijken. Vanaf 24 februari is Luther: The Fallen Sun ook op het grote doek te zien.

In de film wordt Londen geteisterd door een gruwelijke seriemoordenaar. Rechercheur John Luther (Idris Elba) zit in de gevangenis, maar wil er alles aan doen om de seriemoordenaar te kunnen pakken. Daarom besluit hij te ontsnappen.

Luther

Naast Idris Elba hebben ook Cynthia Erivo (Genius), Andy Serkis (Andor), Jess Liaudin (Irma Vep), Lauren Ajufo (Tell Me Everything), Natasha Patel (The Witcher: Blood Origin) en Henry Hereford (Crossbones) een rol in de film. Dermot Crowley is opnieuw te zien als DSU Martin Schenk, de rol die hij al in achttien afleveringen van Luther speelde.

Jamie Payne (Outlander) regisseert op basis van een script van serie-bedenker Neil Cross (The Mosquito Coast).

De film is een vervolg op de populaire serie van de BBC die van 2010 tot 2019 te zien was. Van de serie werden vijf seizoenen gemaakt. Hoewel de makers lieten weten dat er geen zesde deel zou komen, kunnen fans met de film nu alsnog uitkijken naar een vervolg.

Luther: The Fallen Sun wordt aangekondigd als een voortzetting van de BBC-serie, die Elba's status als hoofdrolspeler verstevigde en hem elf Emmy-nominaties opleverde.

Netflix produceert de film in samenwerking met de BBC. Cross en Elba zijn producenten samen met Peter Chernin, Jenno Topping en David Ready voor Chernin Entertainment. Dan Finlay produceert voor Chernin Entertainment, samen met Brendan Ferguson, Miki Emmerich, Kris Thykier en Priscilla Parish.

Hieronder kun je een teaser van de aankomende Luther-film bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
05x04
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Luther