Luther

8.2 / 10
59 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Luther komt naar HBO Max

De detectiveserie Luther, eerder nog te zien bij Netflix, zal binnenkort te zien zijn bij HBO Max.

Hoewel de film van Luther nog bij Netflix in de maak is, gaat HBO Max alle vijf seizoenen met twintig afleveringen streamen.

Voor inspecteur John Luther (Idris Elba, The Wire) is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice (Ruth Wilson, His Dark Materials), de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt...

Luther

Luther is oorspronkelijk van BBC One en op dit moment wordt er door maker Neil Cross gewerkt aan een filmvervolg. Er wordt zelfs gedacht aan een zesde seizoen, maar dat is nog slechts een idee. De BBC One-serie is dus niet meer te zien op Netflix, maar Netflix werkt nog wel aan de film en het idee voor een zesde seizoen.

Vanaf 18 juli zijn alle vijf de seizoenen te zien bij HBO MAX.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
05x04
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
07 jul 2022 18:43 -
Ik werd al helemaal blij. Komt seizoen 6 dan eindelijk? Maar helaas, dat is dus nog niet bekend. Dat de serie nu op HBO staat zal best voor heel wat mensen interessant zijn. Maar de serie is ook al heel lang op DVD uit.
Dit is eigenlijk de serie waarin bij mij Ruth Wilson voor het eerst echt opviel. Wat een gave rol speelt ze hierin. Ik raad deze serie van harte aan!
Reageer
Luther