Luther

8.3 / 10
59 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
5seizoenen/20afleveringen/2010 - 2019 
NetwerkBBC One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:59 min20102019 (Beëindigd)
Genres:Detective
Netwerk:BBC One
Luther is een Britse detectiveserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 4 mei 2010.

Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt...
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 2
0 / 4
Seizoen 3
0 / 4
Seizoen 4
0 / 2
Seizoen 5
0 / 4

Recensies (5)

Luther - Seizoen 5

9.5

Luther - Seizoen 4 (DVD)

8

Nieuws (58)

Hoofdrolspeler Idris Elba heeft zich weer uitgesproken over de mogelijke Luther film, die er nu echt lijkt te komen. De opnames zullen later dit jaar plaatsvinden.
woensdag, 11:00
1
Acteur Idris Elba sprak zich eerder al uit over een film over de Britse detectiveserie Luther, nu hint hij weer naar een mogelijke film.
10 jul 2020
3
Luther is een Britse misdaadserie van de zender BBC One. De serie ging in première in mei 2010. Het vijfde seizoen is 31 maart beschikbaar bij Netflix.
21 feb 2019
1

Populaire reacties (24)

9
17 feb 2014
Ik heb nog net niet in een hoekje zitten janken toen ik de allerlaatste aflevering had gezien. Eén van de beste detectiveseries die ik ken/heb gezien. Idris Elba is echt betoverend!
9
25 aug 2013
De eerste episode bekeken en ik ben verrast!! Zo sterk in elkaar. Doet me denken aan 'Jack Taylor'. IK blijf kijken en er zijn 3 seizoenen. SUPER!!

Vergelijkbare series

The Fall
16 stemmen
Happy Valley
8 stemmen
Sherlock
5 stemmen
Line of Duty
5 stemmen
Homeland
4 stemmen
Hinterland
4 stemmen