Lupin

8.1 / 10
42 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Michelle Verrijth geeft "Lupin - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Michelle Verrijth op 19 januari 2021.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Lupin - Eerste aflevering

Na het succes van Intouchables en menig aantal andere geweldige films waarin hij gespeeld heeft, is het een genoegen om Omar Sy te zien schitteren in de nieuwe Netflix serie Lupin.

Lupin draait om Assane Diop (Omar Sy, SAV des émissions), die zijn vader wil wreken door in de huid te kruipen van gentleman thief Arsène Lupin, de bekende misdaadklassieker uit Frankrijk. Deze misdaadklassieker heeft Assane van zijn vader voor zijn verjaardag gekregen. Zijn vader die 25 jaar geleden vals beschuldigd werd van diefstal. Geïnspireerd door Lupin wil Assane de naam van zijn vader zuiveren en wraak nemen op diegene die zijn hem erin heeft geluisd.

Lupin begint meteen goed. De kijker ziet Assane voorbereidingen treffen voor het plegen van een juwelenroof en vraagt zich af hoe in hemelsnaam hij de daadwerkelijke roof zal gaan implementeren. De voorbereidingen en de roof zelf in het Louvre zijn zowel luchtig, grappig als spannend in kaart gebracht, met genoeg vaart waardoor de avonturen in eerste aflevering voorbijvliegen.

Doordat de serie niet chronologisch wordt getoond, maar telkens verspringt naar 1995, waar Assane nog een tiener is en zijn vader opgepakt wordt, blijft de serie interessant en kijkt het erg lekker weg. Ondanks dat deze niet chronologische volgorde in de eerste aflevering even wennen was, het blijft daarom toch extra opletten, is dit juist een goede zet van de makers geweest. Je komt meer te weten over de misdaad waar zijn vader vals voor beschuldigd is en hoe Assane’s liefde voor Lupin is ontwikkeld.

© Netflix


In de loop van de aflevering nemen de fratsen van Assane om gerechtigheid te krijgen toe. Niet al zijn fratsen zijn realistisch maar dat hoeven we als kijker ook absoluut niet verwachten. Het doet er verder ook niet toe aangezien Omar Sy de serie draagt: de rol van gentleman thief is op zijn lijf geschreven. Een karakter waar we niet boos op kúnnen zijn, hoe graag we het ook zouden willen. Hij wint met zijn charme, humor en flair alle sympathie.

De eerste aflevering is absoluut een prima begin van de gehele serie Lupin. De aflevering verliep vlot, met de nodige humor, charme en actie en dat sommige fratsen iets overdreven zijn, daar geven we allemaal niets om. We wensen zelfs het beste voor de sympathieke dief Assane. Kom maar op met de volgende afleveringen.
Volg Lupin
Vorige aflevering
Chapter 5
Chapter 5
01x05
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Behind Her Eyes - Seizoen 1

6.5

Lupin - Seizoen 1

8

Bloodlands - Eerste aflevering

7.5

Tunn Is (Thin Ice) - Seizoen 1

7

The Wilds - Seizoen 1

7

The Legend of Korra - Seizoen 2

8