Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Sam Blaauboer geeft "Luke Cage - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Sam Blaauboer op 25 november 2016.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Luke Cage - Eerste aflevering

Het is een goed begin van het eerste seizoen.

Luke Cage is een Netflix serie van Marvel over een de gelijknamige superheld. Op 30 september 2016 ging het eerste seizoen in première. Ik had al heel lang het idee om Luke Cage te kijken, maar omdat ik al veel andere series volg was het lastig deze erbij te voegen. Nu heb ik de eerste aflevering gekeken en wat een goed begin. De eerste aflevering van Luke Cage beviel mij erg goed. Weer een schot in de roos van Marvel.

Luke Cage
© Netflix

Luke Cage (Mike Colter, Zero Dark Thirty) houd een laag profiel als een schoonmaker bij een kapper, beheerd door ex-gangster Henry "Pop" Hunter en als een afwasser in "Harlem's Paradise" nachtclub, eigendom van misdadiger Cornell “Cottonmouth" Stokes (Mahershala Ali, House of Cards). Twee mannen, Shameek en Chico, onderschepte één van Stokes zijn wapentransacties met hulp van Dante, een barman op van Harlem’s Paradise. Na een kort vuurgevecht verlaten Shameek en Chico het terrein en laten Dante voor dood achter. Het geld van de wapentransactie hebben ze meegenomen. NYPD detectives Misty Knight (Simone Missick, Ray Donovan) en Rafael Scarfe (Frank Whaley, Ray Donovan) zijn belast met het onderzoek. Met de hulp van "Shades" (Theo Rossi, Bad Hurt), die voor Stokes leverancier Willis "Diamondback" Stryker (Erik LaRay Harvey, Bolden!) werkt, spoort Stokes Shameek op en legt hem op een niets zo’n aantrekkelijk manier om om zo zijn deel van het geld te krijgen. Scarfe en Knight beslissen of ze Luke moeten ondervragen omdat hij Dante had vervangen tijdens zijn afwezigheid op de club. Ondertussen, verslaat Cage een paar straat thugs, die het restaurant waar hij boven verblijft op een dreigende manier geld laat overmaken voor het initiatief van de "New Harlem Renaissance”

[image-72825]
Ik vond het een zeer interessante aflevering. Ik weet nu niet of het helemaal is wat ik ervan had verwacht, maar ik vond hem wel goed. Het is een goed begin van het eerste seizoen. Net als Agents of Shield vind ik het hier ook zo leuk dat je dingen uit de film voorbij hoort komen. Dit geeft het toch weer een nieuw niveau. Verder kijk ik uit naar de ontwikkelingen die plaats zullen vinden in het eerste seizoen.
Volg Luke Cage
Vorige aflevering
They Reminisce Over You
They Reminisce Over You
02x13
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Dore
26 nov 2016 01:29 -
Serie is al maanden oud en toch verzint iemand het om een recensie over de alleen de eerste aflevering te maken. Ik waardeer het echt als mensen recensies schrijven, maar hou eens op met recensies over alleen de eerste aflevering, zeker als de serie al maanden oud is.
Op basis van slechts een aflevering kun je bij geen enkele serie een mening geven over de hele serie....
Reageer
avatar_tweemaalh
26 nov 2016 09:17
Dat gebeurt ook niet, er wordt hier geen mening gegeven over een hele serie. Er wordt hier een mening gegeven over de eerste aflevering. Ook maakt het moment niet zoveel uit, zeker niet met Netflix-series zoals deze. Er zullen ongetwijfeld veel mensen geweest zijn die de serie al helemaal gezien hebben, maar er zijn ook nog genoeg mensen die de serie helemaal niet gezien hebben. Het is fijn als MijnSerie actueel probeert te zijn, maar het is belangrijker dat het recensie-archief zo compleet mogelijk is. Daarnaast worden alle recensies geschreven door vrijwilligers en die doen het voor hun lol. Voor hen moet het ook leuk blijven. En als zij graag een recensie schrijven over de eerste aflevering van een serie van twee maanden geleden, dan zie ik geen reden waarom dat niet kan.
Reageer
Luke Cage