Lucifer

8.3 / 10
42 min
Misdaad, Fantasy, Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
anonymous geeft "Lucifer - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door anonymous op 7 juli 2017.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Lucifer - Seizoen 2

"Sweet candy coating on the outside, delicious evil on the inside."- Lucifer

Neem een willekeurige slechte man uit een serie, en je komt uit bij de stereotype slechterik. Een naar type, een gevaarlijke blik in de ogen, die niets goeds voorspelt en een gemeen lachje dat zichtbaar is in het gezicht. Neem nu de allerslechtste persoon, die je maar kunt bedenken en je komt uit bij de duivel, bij Lucifer Morningstar (Tom Ellis, Rush). Toch is deze ultieme slechterik, de duivel in the flesh, zo slecht nog niet. Hij is knap, charmant, intelligent, manipulatief en duivels sexy.
Lucifer
© Netflix

Lucifer Morningstar heeft het wel gehad in de hel en is toe aan een vakantie. Dat hij, nadat hij detective Decker (Lauren German, Chicago Fire) tegen is gekomen, niet meer terug wil, zorgt voor een rare situatie op deze aardbol. Als dan ook nog eens de engel Amenadiel (D.B. Woodside, Suits) en demoon Mazikeen (Lesley-Ann Brandt, The Librarians) besluiten om ook op aarde te blijven is het gevaarlijke trio compleet.

Met het voorgaande zou je zeggen dat het verhaal compleet is, maar niets is minder waar. Terwijl Lucifer samenwerkt met detective Decker om elke week een nieuwe zaak op te lossen, besluit de moeder van Lucifer en Amenadiel uit de hel te ontsnappen. Ze besluit een aards lichaam aan te nemen en kiest ervoor om het slanke lijf van de mooie Charlotte (Tricia Helfer, The Firm) te gebruiken, een jonge moeder met een carrière als advocate.

Lucifer is maar een druk man

Nadat Lucifer van de grootste schrik is bekomen, is het zijn grootste prioriteit om zijn moeder zo snel mogelijk terug te krijgen naar de hel. Helaas laat zijn moeder zich niet zo snel afschrikken, en Lucifer zal alles op alles moeten zetten om zijn identiteit geheim te houden voor detective Decker, zijn moeder terug te krijgen naar de hel en gaandeweg moet hij ook nog zijn Vader onder ogen komen. Lucifer is maar een druk man. Een bijkomend probleem is dat hij een geweten begint te krijgen, en daarmee komen er ook gevoelens voor zijn partner Chloe Decker.

Op 25 januari 2016 ging Lucifer in première, en al sinds de allereerste minuut ben ik verslaafd aan Lucifer. Ik kende hoofdrolspeler Tom Ellis nog uit de tijd dat hij een vreemde dokter speelde in Rush, en Lauren German was voor mij een bekend gezicht, omdat ik in die tijd ook Chicago Fire volgde. De interactie tussen German en Ellis is geweldig. Het duo Decker en Morningstar is ontzettend leuk. Decker is de - met twee voeten op de aarde- detective en Lucifer is duivels charmant en zijn humor is erg leuk. De opmerkingen van Decker zijn negen van de tien keer de aanleiding voor Lucifer om er een gevat antwoord op te geven. Daardoor ontstaan er leuke woordgrappen, die ik enorm kan waarderen.
[image-55083]

Het leuke van de serie Lucifer is dat het overal luchtig blijft. Nergens worden er kwetsende opmerkingen gemaakt. Dat haalt het negatieve wat we kennen over de duivel helemaal weg, en wat overblijft is een luchtige serie, met elke week een nieuwe zaak voor de politie. En op de achtergrond draait het verhaal van de moeder mee. En sterker nog, regelmatig mengt zijn moeder zich in de zaken van Decker en Lucifer.

Lucifer heeft een derde seizoen gekregen en daar kan ik alleen maar heel gelukkig van worden. In oktober komt de goedlachse duivel weer terug en zal hij al zijn fans weer inpakken met zijn duivelse charme en zijn perfecte lach op zijn gezicht. Ik geef deze serie een dikke 9,5, dit voor alle acteurs, die stuk voor stuk geweldig bij de serie passen, als ook voor de schrijvers en het hele verhaal.
Volg Lucifer
Vorige aflevering
Partners ‘Til the End
Partners ‘Til the End
06x10
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_antimidant
12 jul 2017 20:48 -
Roerend mee eens....
Reageer
Lucifer