Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Love - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door anonymous op 2 Maart 2016.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Love - Seizoen 1

Love is de nieuwste van de door streaming-service Netflix zelf ontwikkelde series. De serie wordt door Netflix aangeprezen als een gedurfde comedy over moderne relaties en is mede ontwikkeld door Judd Apatow. Producent en schrijver van onder andere: 40-year-old-virgin, Knocked-up en This is 40.

Love is een liefdesverhaal dat zich afspeelt in Los Angeles en in tien afleveringen het verhaal vertelt van de opbloeiende relatie (en alles wat daarbij hoort) tussen de dertigers Mickey (Gillian Jacobs) en Gus (Paul Rust). Mickey en Gus komen elkaar voor het eerst tegen bij een benzinestation. De Prius-rijdende stabiele nerd en het gekke meisje dat hem vlak na hun eerste ontmoeting stoned voert, voelen een klik. Mickey werkt voor een radiostation en Gus geeft les aan tienersterretjes die acteren in een in Los Angeles gefilmde soap. Als kijker weten we dat ze los van elkaar een relatie hebben met een andere man en vrouw, maar ook dat die waarschijnlijk geen lang leven beschoren zullen zijn. Het duurt echter nog tot episode 7 voor de eerste date tussen Mickey en Gus. Vóór en na die eerste date volgen we de levens van de twee.

Love
© Netflix


Love is een aanrader. Humor en romantiek wisselen elkaar in razend tempo af. Er zit snelheid in de serie, maar de nadruk ligt op de karakters; er wordt dan ook de tijd genomen ze aan ons als kijker voor te stellen. Zoals hierboven beschreven, prijst Netflix de serie aan als gedurfd. Ik weet niet goed of ik het daarmee eens ben. Vooral omdat ik het lastig vind precies te definiëren waar een gedurfde serie wat mij betreft aan moet voldoen. En dan vooral in het genre romantische comedy. Wel denk ik dat de serie een goed beeld geeft van hoe twintigers en dertigers van nu omgaan met relaties. Hoe seksualiteit wordt beleefd en wat het betekent als je geen invulling, maar een aanvulling op elkaars leven bent. Ik vond het jammer dat het er na tien afleveringen op zat en kan niet wachten op het tweede seizoen.
Volg Love
Vorige aflevering
Catalina
Catalina
03x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_anonymous
02 maa 2016 12:35 -
Ben nu halverwege en vind het een leuke serie, maar voor een comedy zit er naar mij smaak wel erg weinig humor in. Of misschien is het niet helemaal mijn humor.
Reageer
avatar_anonymous
02 maa 2016 20:39 -
Vond het geen leuke serie, de eerste aflevering daarom niet afgekeken.
Reageer
avatar_anonymous
03 maa 2016 13:45 -
Moest even één of twee afleveringen "doorbijten", daarna gingen de afleveringen er steeds sneller doorheen.. Ja, ik kan er wel wat mee, benieuwd naar seizoen twee!
Reageer
avatar_anonymous
05 maa 2016 13:33 -
Judd Apatow wist me weer goed te vermaken. Zijn dochter deed ook mee en dat maakte het ook wel weer een stukje leuker. Gillian Jacobs van Community zette een goede rol neer.Prima kleine middag/avond serie tho, je moet er van houden.
Reageer
avatar_CC11
06 maa 2016 07:05 -
Ik heb 6 afleveringen gezien en kwam er echt niet uit wat ik nu precies grappig moest vinden.
Saai en vervelend zijn termen die hier meer op hun plaats zijn dus ik ben er alvast maar mee gestopt.
Reageer
avatar_susannef
09 maa 2016 21:27 -
Vond het een erg leuke serie, soms wel wat saaie momenten maar toch wist het me te boeien om het seizoen af te kijken.
Reageer
avatar_renzoroy
14 jun 2017 20:21 - 14 jun 2017 20:21
nu 2 eps gezien, 3e is bezig. Tot nu toe leuke serie, maar die Gus is wel echt een domme kneus hoor... :p
Reageer
avatar_Christophe
30 jan 2018 12:45 -
Ik vind Paul Rust maar magertjes als acteur. Geen man om een hele serie te 'dragen', vind ik, spijtig, want het heeft wel iets, dit "Love"...
Reageer
Love