Love, Death & Robots

7.7 / 10
15 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Thomas ten Veldhuijs geeft "Love, Death & Robots - Seizoen 1" een 5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 23 april 2019.
Leuk?
1
3
Bekijk stemmen

Love, Death & Robots - Seizoen 1

De titel van Love, Death & Robots is zeer toepasselijk voor deze animatie-anthologieserie van Netflix. In bijna iedere aflevering zit namelijk wel wat liefde, dood en komen er natuurlijk robots voor. Toen deze serie werd aangekondigd, had ik zeer hoge verwachtingen. Dit komt onder andere doordat Netflix in de afgelopen jaren een zeer uitgebreid animatieaanbod heeft weten op te bouwen. Daar zitten veel producties tussen die door critici met veel lof zijn ontvangen. Denk aan series zoals Death Note, One-Punch Man en Rick and Morty. Of Love, Death & Robots ook daadwerkelijk aan mijn verwachtingen heeft kunnen voldoen? Ik kan hier kort over zijn, dat is voor mij helaas niet het geval geweest.

[image-120440]

Het idee van Love, Death & Robots had veel potentie. Achttien afleveringen die ieder door een ander team zijn ontwikkeld, waarbij ieder team van een verschillende vorm van animatie gebruik maakt. Zo zitten er afleveringen tussen die een meer getekende animatiestijl hanteren à la Avatar: The Last Airbender. Andere afleveringen hebben juist een zeer realistische animatiewijze waardoor ze moeilijk te onderscheiden zijn van de werkelijkheid.

In dit eerste seizoen zitten een aantal afleveringen die erg ambitieus zijn en goed in elkaar zitten. Dit zijn er echter naar mijn idee wel te weinig. Ik ben dan ook van mening dat Love, Death & Robots enigszins een teleurstelling is. De serie begint sterk met de aflevering ‘Sonnie’s Edge’. In de recensie die ik over die aflevering heb geschreven, was ik dan ook zeer positief. Ik keek uit naar de rest van het seizoen met die intrigerende aflevering in mijn hoofd. Het was mysterieus, zette goed een sfeer neer en zat vol met indrukwekkende actiescènes. Van de opvolgende afleveringen heeft geen enkele echter dit niveau kunnen evenaren. Er zijn wel een aantal afleveringen die in de buurt van dit niveau komen. zoals aflevering zeven (Beyond the Aquila Rift), acht (Good Hunting) en elf (Helping Hand).

Daar staat tegenover dat er ook een aantal, naar mijn mening, zeer slechte afleveringen tussen zitten. Hier waren de verhalen vaak slecht doordacht, hadden ze voorspelbare uitkomsten en waren ze soms zelfs enigszins infantiel. Ik heb meerdere keren gehad dat ik mijzelf afvroeg wat voor onzinnige dingen ik aan het kijken was. Vooral aflevering 17 (Alternate Histories) was voor mij een enorm dieptepunt, hoewel het idee wel interessant is. De aflevering laat een aantal scenario’s waarin Adolf Hitler op een ander moment in de geschiedenis was overleden zien en wat voor invloed dit op de toekomst zou kunnen hebben gehad.

Ik wil wel met een positieve noot eindigen. Ik hoop namelijk dat Netflix het niet bij een enkel seizoen laat zitten. De premisse van de serie is nog steeds zonder meer erg ambitieus en zit vol potentie. Hopelijk weten ze in een eventueel tweede seizoen de toon tussen de verschillende afleveringen beter in balans tot elkaar te brengen. Als een tweede seizoen meer afleveringen heeft zoals Beyond the Aquila Rift en Sonnie’s Edge, zal ik met veel liefde de serie nog een kans willen geven.

Het eerste seizoen is voor mij te veel uit balans, met een paar ambitieuze, maar voornamelijk veel matige en enkele zeer slechte afleveringen. Desalniettemin zijn de animaties erg indrukwekkend en een feest voor het oog. Gezien het bovenstaande geef ik het eerste seizoen van Love, Death & Robots een 5.

© Netflix
Volg Love, Death & Robots
Vorige aflevering
The Secret War
The Secret War
01x18
Leuk?
1
3
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Arjensky
23 apr 2019 10:53 -
Bizar hoe smaken kunnen verschillen, want ik vind dit één van de beste series in 2019 tot nu toe. Juist doordat het allemaal verschillende verhalen met verschillende technieken zijn krijg je een hele diverse serie. Sommige afleveringen vind ik gewoon grappig, zoals de door jou genoemde Alternate Histories, sommige zitten heel slim in elkaar (The Witness) en andere afleveringen hebben weer een prachtig verhaal zoals Zima Blue. Ik weet nu al dat ik deze serie meerdere keren ga kijken en dat gebeurt mij zelden.
Reageer
avatar_ThomasTV
23 apr 2019 11:08
Ben het helemaal met jou eens dat de verschillende technieken die zijn gebruikt erg indrukwekkend zijn. In mijn omgeving heb ik ook erg goed gemerkt dat de meningen over deze serie erg verschillen. Sommigen vonden het fantastisch en sommigen waren nog negatiever dan ik nu ben geweest. Je hebt inderdaad een punt dat Zima Blue een mooi verhaal heeft! En daarnaast hoop ik nog steeds dat er een tweede seizoen zal komen!
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8