Lost in Space (2018)

7.8 / 10
56 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Sam Blaauboer geeft "Lost in Space (2018) - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Sam Blaauboer op 12 mei 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Lost in Space (2018) - Eerste aflevering

“Een enigszins opwindende eerste aflevering van de Lost in Space remake”, zo beschrijf ik de eerste aflevering van deze nieuwe Netflix-Original maar. Nadat ik de trailer gezien had, kreeg ik gelijk interesse in de serie. Het nadeel: ik moest wachten tot de serie online komen. En niet getreurd, de Netflix-Original staat inmiddels in volle glorie op Netflix en is voor iedereen te bekijken.

© Netflix


Voor diegene die deze recensie leest voordat hij de serie heeft gezien: een kleine spoiler-waarschuwing. De eerste aflevering van de Netflix-serie begint rustig. De Robinsons, bestaande uit moeder Maureen Robinson (Molly Parker, 1922), vader John Robinson (Toby Stephens, 13 hours), dochter Judy (Taylor Russell, Before I Fall), dochter Penny (Mina Sundwall, #Horror) en zoon Will Robinson (Maxwell Jenkins, Sense 8), spelen een kaartspelletje terwijl ze onderweg zijn naar hun nieuwe wereld: Alpha Centauri. Onderweg raken ze de controle over hun schip kwijt en maken een crashlanding op een nieuwe, compleet onbekende planeet.

Puntje van aandacht: het is niet van dezelfde floot als hun schip. Het is zelfs niet menselijk.

Het gaat naarmate de aflevering vordert steeds slechter met de Robinsons. Dochter Judy zit vast in ijs met maar een paar uren aan zuurstof, moeder Maureen raakte gewond tijdens de crashlanding en zoon Will raakt zijn vader kwijt nadat ze op zoek gaan naar een manier om Judy uit het ijs te krijgen. Hier ontdekt Will een ander schip dat ook op de nieuwe planeet geland is. Puntje van aandacht: het is niet van dezelfde vloot als hun schip. Het is zelfs niet menselijk.

De eerste aflevering laat goed zien waar de serie toe in staat is. Het laat de relaties de familie, met al hun problemen zien.

Introductie van andere karakters maken het interessanter.

Even doorheen komen voor mij, maar zeker de moeite waard. Ik heb genoten van de eerste aflevering. Wat het interessant maakt, was de introductie van karakters zoals Dr. Smith (Parker Posey, The Return of Jezebel James). De makers zetten dan ook veel klaar voor komende afleveringen en laten je speculeren over de rol van de geïntroduceerde karakters in de serie.

[image-100232]
Kort gezegd, de eerste aflevering was enigszins opwindend en ik heb er redelijk van genoten. Helaas maakte het me niet super warm voor aflevering twee. Uiteindelijk wel gekeken, maar zeker niet gelijk na de eerste. Het acteerwerk was over het algemeen wel goed, geen problemen daar. Al met al, een goede eerste aflevering die van mij een 7 krijgt.
Volg Lost in Space (2018)
Vorige aflevering
Ninety-Seven
Ninety-Seven
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_elixer
15 mei 2018 09:24 -
ik vind de serie juist wel wat hebben en kijk graag uit naar seizoen 2
Reageer
avatar_TragicError
24 mei 2018 14:23
Floot???
Reageer
avatar_Roeman
24 mei 2018 17:50
Ik heb het gewijzigd, bedankt voor je oplettendheid.
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9