Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "Life After Life - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 1 september 2023.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Life After Life - Seizoen 1

De belofte van de parel die Life After Life had kunnen zijn wordt net niet helemaal waargemaakt.

Het begin is echter ijzersterk. Ursula Todd (verschillende actrices) krijgt steeds een nieuwe kans. Wanneer ze komt te overlijden start haar leven opnieuw. Ursula gaat regelmatig dood. Dat komt mede door de turbulente tijd waarin ze opgroeit. Zo sterft Ursula al bij haar geboorte. In de herkansing weet ze dit echter te overleven. Helaas is de dood nooit ver weg. Haar terugkeer naar de wereld geeft Ursula de kans om in haar eigen leven, maar ook in het leven van anderen, in te grijpen. Helaas kan Ursula zich nooit herinneren wat er zich in een ander leven heeft afgespeeld. Ze heeft voorgevoelens en vreemde dromen maar meer dan dat heeft ze niet om het de volgende keer beter te doen.

Hoewel het verhaal misschien niet zo vernieuwend klinkt is de wijze waarop het gebracht wordt werkelijk subliem.

Hoewel het verhaal misschien niet zo vernieuwend klinkt, denk bijvoorbeeld aan de film Groundhog Day uit 1993, is de wijze waarop het gebracht wordt werkelijk subliem. Allereerst is de cast uitstekend gekozen. Het acteerspel is van erg hoog niveau. Het zorgt, mede met ondersteuning van mooie sfeervolle beelden, voor een innemend en bijzonder verhaal. Het is een soort van kostuumdrama met een bovennatuurlijke twist. Door telkens terug te keren naar de oorsprong krijg je als kijker een sterkere band met de verschillende personages. Aan de ene kant zie je de personages verder ontwikkelen. Aan de andere kant is er consequent de wetenschap dat Ursula weer op een bepaalde manier zal sterven. De vraag is alleen hoe en wanneer. Dat vraagstuk zorgt vreemd genoeg voor de nodige spanning.

Life After Life
© BBC Two


De verfilming van het boek van Kate Atkinson uit 2013 is met recht een kunststukje. Het is heerlijk meeleven met Ursula. Of ze nu kind, jeugdig of wat ouder wordt. De keuze van actrices is uitstekend gedaan. Datzelfde geldt voor alle andere gekozen acteurs. Dit is echt een topcast. Zo is bijvoorbeeld de keuze van Isla Johnston (The Queen's Gambit) en Thomasin McKenzie (Totally Completely Fine) als Ursula echt een schot in de roos. Ook de rigide moeder krijgt met Sian Clifford (His Dark Materials) een passend gezicht. Eigenlijk valt elke acteur en actrice te noemen, want zoals al gezegd er is wat dat betreft uitstekend werk geleverd.

Toch is er helaas een ding die wat minder is aan Life After Life. Het verhaal blijft wat lang hangen in de tweede wereldoorlog. Op zich logisch door de grote impact die het had op de wereld. Het is natuurlijk ook te verwachten dat Ursula dan wel meer dan een keer zou kunnen overlijden. Bovendien heeft deze donkere periode ook een grote impact op de familie van Ursula. Het levert overigens ook een aantal zeer mooie verhalen op. Helaas blijven sommige verhaallijnen echter wat achter bij de inmiddels torenhoge verwachtingen die je als kijker hebt. De hoge kwaliteit van de andere afleveringen van dit seizoen zijn daar debet aan. In die zin is het eigenlijk ook een compliment aan de rest van het seizoen.

De verfilming van het boek van Kate Atkinson uit 2013 is met recht een kunststukje.Life After Life heeft alles om een parel te zijn. De meeste afleveringen leveren wat je van een parel mag verwachten. Helaas laten sommige verhaallijnen de serie ietwat in de steek. Het blijft nog steeds goede televisie, maar de hoge kwaliteit van de andere verhaallijnen wordt dan net niet gehaald. Het zorgt dat de achtenhalf nu een acht wordt. Nog steeds een erg mooi cijfer. Absoluut een aanrader voor iedereen die van innemende en mooie verhalen houdt. Als je ook nog van kostuumdrama's houdt dan kun je niet om deze serie heen.
Video on youtube
Volg Life After Life
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
01x04
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Life After Life