Le Chalet (2018)

7.3 / 10
50 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Conan Miller geeft "Le Chalet (2018) - Miniserie" een 8.5.
Geschreven door Conan Miller op 15 april 2021.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Le Chalet (2018) - Miniserie

Deze langzaam sudderende thriller laat zien dat in de afgelegen dorpjes van Frankrijk het verleden soms nog iets in petto heeft. Sommige mensen hebben er namelijk alles voor over om hun geheimen te bewaren…

Frankrijk is een prachtig land. Vooral de bergachtige streken in het oosten en zuiden trekken jaarlijks drommen toeristen. Sommige dorpjes liggen enorm afgelegen. De bewoners moeten het hebben van de bosbouw, de jacht en het toerisme. In de winter wat – vooral lokale – wintersporters, in de zomer wat wandelaars en fietsers. De rest van het jaar leiden ze een half-slapend bestaan.

Nauwelijks zijn ze aangekomen of de enige weg naar de bewoonde wereld wordt spectaculair afgesneden.

Le Chalet speelt zich af in precies zo’n dorp. Idyllisch gelegen in de Franse Alpen, slechts bereikbaar via een smalle bergweg en wat wandelpaadjes. Een jong paar heeft besloten hun huwelijksfeest in het dorp van hun jeugd te houden. Ze nodigen hun familie en jeugdvrienden uit en bereiden zich voor op een heerlijke vakantie. Toch lijkt niet iedereen even blij met de reünie.

Nauwelijks zijn ze aangekomen of de enige weg naar de bewoonde wereld wordt spectaculair afgesneden. Het gezelschap is gedwongen om hun situatie met andere ogen te bekijken. Het trouwfeest staat op het spel en vooral de aanstaande bruid heeft het er moeilijk mee. Een oplossing is niet moeilijk te bedenken: er moet hulp komen en de andere gasten moeten worden ingelicht. Dat is alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Al snel lijkt het erop dat iemand het op hen voorzien heeft. Mensen die hulp gaan halen verdwijnen spoorloos. Langzaam wordt de sfeer grimmiger en na enige tijd moeten zelfs de meest naïeve leden van het gezelschap toegeven dat er iets niet in de haak is. Als blijkt dat ze allemaal in levensgevaar zijn, slaan de angst en paranoia toe. Wie heeft het op hen voorzien, en waarom?

Ook de kijker blijft heel lang in het duister tasten omtrent de ware toedracht. Door middel van flashbacks en flashforwards wordt steeds wat meer verteld over de gebeurtenissen, de aanleiding en de gevolgen daarvan. Blijkbaar is er 20 jaar geleden iets gebeurd dat iemand koste wat kost geheim wil houden…

Le Chalet is een langzaam en zorgvuldig opgebouwde thriller die toch niet echt traag aanvoelt.

De serie begint met een ondervraging van een van de gasten. Waarom al die aandacht op deze ene persoon? De kijker zal geduld moeten hebben tot het zesde en laatste deel voordat de sluier helemaal wordt opgelicht.

© Netflix


Le Chalet is een langzaam en zorgvuldig opgebouwde thriller die toch niet echt traag aanvoelt. Door een slimme montage word je steeds op je qui-vive gehouden. Daarbij word je ook regelmatig op het verkeerde been gezet. Onsympathieke personages zijn automatisch verdacht, maar hoe terecht is dat? Ogenschijnlijk onschuldige mensen blijken soms niet zo braaf en omgekeerd. Op die manier houdt deze serie je lang in het duister over de ware toedracht.

De cast is lekker op dreef en de gebeurtenissen zijn realistisch en logisch opgezet. Hier en daar had ik wel wat bedenkingen over sommige plotkeuzes, maar bedenk goed dat in het echte leven Rambo- en Jason Bourne-types zeldzame verschijningen zijn. De meeste moderne mensen zijn makke schapen die zich geen raad weten met gewelddadige situaties. Negeren en wegkijken is veel aantrekkelijker dan het gevaar tegemoet gaan. En vanaf de bank voor de tv is het altijd gemakkelijk oordelen, maar wat zou je zelf doen, in het echt?

Le Chalet hield mij zes afleveringen lang aan de Netflix-buis gekluisterd. Met ieder deel wilde ik meer weten over de gebeurtenissen in de verschillende tijdperken rond dit gezelschap. Van mij krijgt Le Chalet een verdiende 8,5.
Volg Le Chalet (2018)
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_seriefan90
26 apr 2021 12:25 -
super serie echt heel interessant en spannend met boeiende personages en goed acteerwerk en verassende plotwendingen zelf zag ik het einde al een beetje aankomen maar ik vond het nog steeds erg goed bedacht het verveelde nooit ook de acteurs en actrices die de kinderen in het verleden speelde deden het erg goed dus ik was erg onder de indruk hiervan het liet me een beetje denken aan harper's island.
Reageer

Nieuwste recensies

Line of Duty - seizoen 6

9.5

L'Amica Geniale (My Brilliant Friend) - Seizoen 1 en 2

9.5

Invincible - Seizoen 1

8.5

Sky Rojo - Seizoen 1

7.5

Red Light - Seizoen 1

7

Agatha Christie's Poirot - Seizoen 10 -12 (DVD)

7.5