Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

L'Amica Geniale vernieuwd met allerlaatste vierde seizoen

L'Amica Geniale komt aan een einde, maar nog niet voordat er een vierde seizoen is geweest.

Het kabelnetwerk van WarnerMedia en de Italiaanse publieke omroep Rai hebben de serie, die is gebaseerd op de boekenreeks van Elena Ferrante, vernieuwd voor een vierde en laatste seizoen. De vernieuwing komt als het derde seizoen van L'Amica Geniale (My Brilliant Friend: Those Who Leave and Those Who Stay), vorige maand gelanceerd in de VS.

Het vierde seizoen zal gebaseerd zijn op Ferrante's The Story of the Lost Child, het vierde boek in haar quadrilogie.

Het derde seizoen, met in de hoofdrollen Margherita Mazzucco en Gaia Girace, volgt Elena Greco en Lila, ook wel bekend als Raffaella Cerullo, beide nu volwassen vrouwen, in de jaren zeventig. Lila nam haar jonge zoon en verliet haar man en een comfortabel leven om te werken als fabrieksarbeider in de zwaarste omstandigheden, terwijl Elena de buurt verliet om in Pisa te studeren en nu een auteur is van een succesvolle roman die de weg heeft vrijgemaakt voor een welvarende en gecultiveerde wereld. Ze navigeren nu door een scenario van hoop en onzekerheden, nog steeds verenigd door hun sterke en ambivalente band.



Francesca Orsi, EVP, HBO Programming, zei: “Toen we besloten om Elena Ferrante's meesterwerk op het scherm te brengen, wisten we dat het verhaal van Elena en Lila in zijn geheel moest worden verteld. Het is zowel spannend als bitterzoet om aan dit vierde en laatste seizoen te beginnen. We zijn het hele creatieve team onder leiding van Saverio Costanzo en Lorenzo Mieli en onze regisseur van seizoen drie, Daniele Luchetti, zeer dankbaar. We kijken ernaar uit om het kwartet te voltooien en weten dat 'The Story of the Lost Child' de serie tot een einde zal brengen met hetzelfde hart, dezelfde intimiteit en epische verhalen die Elena en Lila's reis vanaf het begin hebben bepaald."

Maria Pia Ammirati, directeur van Rai Fiction, voegde toe: "Wat achter dit succes schuilgaat, is de kostbare kans die Elena Ferrante's vier Napolitaanse romans biedt en de realistische, opwindende en oorspronkelijk Italiaanse beelden die de audiovisuele omzetting van de vriendschap tussen Lila en Lenù tot leven hebben gebracht. Deze mix tussen een sterk gekarakteriseerde omgeving, eerst gekenmerkt door het dialect, vervolgens door zijn menselijkheid en door de emoties versterkt door de kracht van een vrouwelijke vriendschap, is een drijvende kracht gebleken voor serialiteit, evenals een showcase voor de creativiteit en expertise van de Italiaanse audiovisuele industrie.”
Vorige aflevering
Those Who Leave, Those Who Stay
Those Who Leave, Those Who Stay
03x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
L'Amica Geniale