La forêt

7.7 / 10
54 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "La forêt - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 30 december 2017.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

La forêt - Seizoen 1

In Montfaucan, een klein Frans dorpje in de Ardennen, verdwijnt een zestienjarig meisje in de bossen zonder enig spoor na te laten. De plaatselijke leerkracht Frans Eve Mendel (Alexia Barlier, Falco), die net voor haar verdwijning nog een telefoontje kreeg van Jennifer (Isis Guillaume, Esprits de famille), verwittigt de politie. Het meisje was in alle staten en vroeg om hulp.

Het hele dorp staat in rep en roer. En wanneer men het lijk van Jennifer vindt, verdwijnen er opnieuw twee meisjes. Eén van hen, Maya Martha (Canga Antonio, Black), is de geadopteerde dochter van de plaatselijke politieagente Virginie Musso (Suzanne Clément, Versailles). Samen met politiekapitein Gaspard Decker (Samuel Labarthe, Les petits meurtres d'Agatha Christie) gaat ze op zoek naar zowel de meisjes als de moordenaar.

© France 3


Het wordt geen makkelijke zoektocht ook al wordt er al vlug iemand opgepakt. De vermeende moordenaar is wereldvreemd en spreekt niet zodat de politie met de handen in het haar zit. Na de verdwijning van Maya en haar vriendin Océane komt ook de man van Virginie in vieze papieren te zitten. En wat is het verhaal van Eve Mendel, een wees die opgroeide in het dorp en nu lerares is? Er blijven rare dingen gebeuren in het dorp zodat de kijker diverse keren op een verkeerd spoor gezet wordt en de uiteindelijke afloop helemaal niet ziet aankomen.

La forêt is in elk geval weer een topserie uit Frankrijk, waar ze de voorbije jaren heel wat opgestoken hebben van hun Scandinavische voorbeelden. Deze serie had even goed uit de Noorse of Zweedse school kunnen komen. De intriges, de uitwerking van de personages en de opgebouwde spanning zijn gewaagd aan wat we eerder al te zien kregen in heel wat series uit het noorden van Europa. Dat de Fransen er in geslaagd zijn om dit over te brengen naar hun eigen belevingswereld, maakt van La forêt een topthriller waar je zes uur zoet mee bent.
Volg La forêt
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Advokaten (The Lawyer) - Seizoen 2

7.5

Undercover - Seizoen 2

9

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (DVD)

8

Suburra - Seizoen 3

7