La Casa de Papel

8.5 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Sanne_ geeft "La Casa de Papel - Seizoen 1 (Deel 2)" een 8.5.
Geschreven door Sanne_ op 30 april 2018.
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

La Casa de Papel - Seizoen 1 (Deel 2)

Oke, oke, misschien had ik het eerste deel van deze serie een beetje een schrale 7,5 gegeven. Maar ik moet zeggen, het kaliber Game of Thrones (zou van mij een 9,5/10 krijgen) of Breaking Bad (naar mijn mening een 9 of 8,5) was het nou ook weer niet. Lees hier de recensie van deel 1.
Deel 2 echter... die heb ik toch een 8,5 gegeven, dit was nog een stuk beter dan deel 1 en verdient echt een 8,5. Pas op - spoiler alert: als je deel 2 nog niet hebt afgezien klik deze recensie dan weg.

Nog heel even een recap: we zitten nog steeds middenin de overval/gijzeling van de Spaanse Munt in Madrid. Het einde lijkt nog niet in zicht, maar de overvallers beginnen het wel een beetje zat te worden... Er ontstaat onderling spanning en Raquel (de hoofdinspecteur) zit El Profesor (het meesterbrein achter de overval) op de hielen. Zakelijk en privé, there is love in the air en dit maakt het er allemaal niet makkelijker op.

© Netflix


Deel 2 van La Casa de Papel begint dan ook met een beeld te schetsen van de huidige situatie in de Spaanse Munt. Je moet weer even inkomen en wordt meegenomen met de problematiek rondom de overvallers en de politie. Na een aflevering of twee weet je dat de overvallers willen ontsnappen en er een einde aan willen breien, vervolgens bouwt het verhaal zich razendsnel op. De hoop is natuurlijk dat het goed afloopt voor de overvallers, je hebt als kijker toch een beetje een band opgebouwd.

De complotten en de twists in de overval lijken soms nog te werken maar Raquel heeft de overvallers door. Binnenin de Munt krijgen de overvallers het onderling met elkaar aan de stok en keren zich tegen elkaar. De opvliegerige Tokio wordt zelfs opgeofferd aan de politie, dit komt het groepsgevoel en de vriendschap niet echt ten goede. Maar Tokio weet terug te keren na een spectaculaire actie en zorgt weer voor flink wat opschudding. Als dan ook El Profesor door de mand valt lijkt het einde zoek.

Als kijker weet je op een gegeven moment niet meer of dit nou allemaal onderdeel was van het plan. El Profesor heeft ten slotte alles uitgedokterd en maakt geen fouten, toch? Deze mindfucks die af en toe door de serie sijpelen maakt de kijkbeleving compleet. Het verhaal wordt nog een beetje geromantiseerd (mensen houden van elkaar, mensen haten elkaar en mensen gaan dood) en zo is het cirkeltje van een succesvol deel 2 weer rond.

Met een spectaculaire laatste aflevering blijft deze serie ongelofelijk spannend tot het einde. Ik ben wel heel benieuwd hoe het nu verder gaat, met de groep overvallers en hun levens... Netflix heeft onlangs een derde seizoen aangekondigd, deze komt uit in 2019. Ik denk dat ons geduld wel wordt beloond.
Volg La Casa de Papel
Vorige aflevering
The Paris Plan
The Paris Plan
02x16
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7