La Casa de Papel

8.5 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Sanne_ geeft "La Casa de Papel - Seizoen 1 (Deel 1)" een 7.5.
Geschreven door Sanne_ op 12 april 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

La Casa de Papel - Seizoen 1 (Deel 1)

In La Casa de Papel, een Spaanstalige serie die te zien is via Netflix, zien we een grootse overval op de Spaanse Munt. Dit museum in Madrid laat de geschiedenis van geld zien, maar blijkt achter de schermen ook gigantische drukmachines te hebben om bankbiljetten te printen. In deze serie zien we een groep beroepscriminelen met verschillende skills die onder begeleiding van 'El Profesor' (Álvaro Morte - Wings) de Munt overvallen.

El Profesor heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het bedenken van dit meesterplan om gigantisch veel geld buit te maken, een dagenlange overval te plegen met meerdere gijzelaars, geen druppel bloed te laten vloeien en last but not least: met dit alles weg te komen. Overal is aan gedacht, als de groep aan de overval begint hebben zij de verschillende stappen al meerdere malen van tevoren geoefend. Er lijkt niets fout te kunnen gaan.

Bij voorbaat worden een aantal simpele regels opgesteld:
1. Niemand praat over zichzelf of vertelt zijn/haar echte naam
2. Geen relaties/liefde/seks met elkaar
3. Stick to the plan!

Wat gebeurt er als je mensen (mannen en vrouwen) een aantal maanden afgelegen laat samenwonen om een superspannende overval voor te bereiden? Twee van de drie bovenstaande regels worden niet (helemaal) opgevolgd... en met de Spaanse politie valt niet te sollen dus número 3 gaat ook niet altijd op.

© Netflix


Een aantal van de acteurs uit La Casa de Papel hebben wel eerder in (Spaanse) series gespeeld, maar ik ken ze niet. Toch laten ze stuk voor stuk een goed staaltje acteerwerk zien. Ook het verhaal kent vele keerzijden, wat het plot spannend houdt. Steeds heb je het gevoel dat het de overvallers tussen de vingers door glipt, maar niets is minder waar. De hoofdrolspeelster Tokio (Úrsula Corberó - Física o química) praat tevens de serie aan elkaar, wat een leuke inkijk geeft in verschillende onderdelen van de serie.

Daarnaast geeft de serie een inkijkje in de bureaucratische wereld van de Spaanse politie en inlichtingendienst. Raquel (Itziar Ituño) weet zich als vrouw goed staande te houden in deze verharde mannenwereld van ego's en grote druk. Over deze uitstekende actrice is op IMDB weinig te vinden, maar ze is zeker een goede toevoeging aan de serie.

Tot het einde van het seizoen blijft het de vraag of alles 'goed' komt voor de overvallers (die eigenlijk the bad guys zijn natuurlijk). Toch is er de klassieke cliffhanger, gelukkig is deel 2 vanaf 6 april op Netflix te zien. Daar ga ik alvast voor zitten!
Volg La Casa de Papel
Vorige aflevering
The Paris Plan
The Paris Plan
02x16
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Bartwin
12 apr 2018 08:59 -
Eén van de beste Netflix series van dit moment! Echt genoten van het doordachte spelletje en van de manier waarop elke aflevering slim schakelt tussen flashbacks en het lopende verhaal. Als deze serie uit Hollywood was gekomen was het een sensatie geweest. Een soort Oceans Eleven meets The Negotiator. Wat mij betreft eerder een 9 dus!
Reageer
avatar_Solis
14 apr 2018 01:07 -
Nog best een laag cijfer wat mij betreft! Inmiddels bezig met het tweede deel. ????
Reageer
avatar_erwinski71
16 apr 2018 20:26 -
Geweldige serie. Boeiend van de eerste tot de laatste minuut. Snap niet dat die slechts op een 7,5 staat
Reageer
avatar_Rafael1971
05 jun 2018 00:07 -
Deel 13 en 14 bestaan niet
Reageer
avatar_Rafael1971
05 jun 2018 00:09 -
Sorry deel 14 en 15 bestaan niet
Reageer
avatar_renzoroy
05 jun 2018 00:33
Bijgewerkt op: 05 jun 2018 00:38
Zeker wel. Alle eps bij elkaar opgeteld kom je uit op 15 (in de oorspronkelijke uitvoering) In de Netflix uitvoering zijn er nu 21 eps.

Ze staan op mijnserie in het originele formaat van 15 afleveringen, ipv als de Netflix bewerking,
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9