La Casa De Las Flores

7.1 / 10
30 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Tim Lucassen geeft "La Casa De Las Flores - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Tim Lucassen op 6 januari 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

La Casa De Las Flores - Seizoen 2

Vorig jaar heb ik het eerste seizoen van La Casa de las Flores binnen één dag verslonden. Dat ik daarna in een zwart gat viel zal je niet verbazen. Sindsdien zat ik met smart te wachten op seizoen twee. Op 18 oktober 2019 werden mijn gebeden eindelijk verhoord. Op die datum lanceerde Netflix eindelijk het tweede seizoen van La Casa de las Flores. Dit tweede seizoen bestaat uit negen afleveringen. Dat zijn er helaas vier minder dan het uit dertien afleveringen bestaande eerste seizoen.

Netflix had echter nog een grote verrassing in petto voor de fans. Geheel onverwacht verscheen op 1 november 2019 een special op Netflix met als titel ‘El Funeral’. Dus in totaal kun je genieten van tien nieuwe afleveringen vol gekonkel, onverwachte gebeurtenissen en hilarische situaties. Alle reguliere afleveringen zijn opnieuw vernoemd naar een bloem waarvan de symbolische betekenis verwijst naar de inhoud van die aflevering. Zo heet de eerste aflevering ‘Roos’ (symbool van eenheid), kreeg aflevering vijf de titel ‘Acacia’ (symbool van geheime liefde) en is aflevering negen vernoemd naar het viooltje (symbool van reflectie).

De laatste aflevering van het eerste seizoen eindigde met een grote cliffhanger. Sowieso bleven vele vragen onbeantwoord rondom het turbulente leven van de Mexicaanse familie De La Mora. Zo leek matriarch Virginia met de noorderzon te vertrekken, werd er een schot gelost in het huis van buurvrouw Carmela en hoe zit het nu met Diego en het verdwenen geld? Als kijker hoopte ik dat alles in de eerste aflevering van seizoen twee duidelijk zou worden. Helaas was dit niet het geval. De makers hebben ervoor gekozen om een kleine tijdsprong te maken.

De eerste aflevering van het tweede seizoen van La Casa de las Flores begint één jaar na de gebeurtenissen uit de laatste aflevering van het eerste seizoen. Hoewel ik hierdoor als kijker lichtelijk gefrustreerd raakte, zag de recensent in mij het direct als een slimme zet van de makers. Nu was ik er als kijker extra op gebrand om zo snel mogelijk het hele seizoen te bingen om antwoord te krijgen op al mijn vragen. Binnen twee dagen had ik alle afleveringen gezien.

La Casa De Las Flores
© Netflix


Ik moet eerlijk bekennen dat ik na het bekijken van seizoen twee lichtelijk teleurgesteld was. Hoewel dit seizoen voldoende verrassende wendingen bevat, werkte het verhaal niet zo verslavend als in seizoen één. De belangrijkste reden hiervoor is de afwezigheid van Virginia, de matriarch van de familie. Zij was mijn favoriete personage en degene die de familie De La Mora bijeenhield. Daarnaast komen enkele verhaallijnen nogal geforceerd over. Zo heeft Ernesto zich aangesloten bij een sekte, is Elena opeens seksverslaafd en verliefd op een priester en verdwijnen belangrijke personages uit seizoen één (Carmela, Claudio en Lucia) naar de achtergrond om plaats te maken voor weinig interessante en vreemde nieuwe personages. Door de vele nieuwe personages gaan de verhaallijnen alle kanten op. Dit is erg verwarrend voor de kijker.

Het is moeilijk in een paar zinnen te omschrijven waar het verhaal van seizoen twee nu precies over gaat. Gelukkig blijken enkele personages uit seizoen één, zoals Paulina, Maria-José en Diego, ook in seizoen twee de show stelen. Ondanks bovenstaande kritiek moet ik toegeven dat ik toch genoten heb van seizoen twee. La Casa de las Flores heeft op mij een betoverende werking. Wederom kon ik niet stoppen met kijken en ik smacht nu al naar het reeds aangekondigde derde seizoen.

Het hoogtepunt van seizoen twee was de speciale aflevering ‘El Funeral’. Logischerwijs had Netflix deze aflevering het beste als seizoen twee, aflevering één uit kunnen zenden. Dan had je als kijker na het bekijken van de huidige eerste aflevering jezelf niet afgevraagd “Wat gebeurde er in godsnaam op die begrafenis?”. Netflix koos echter voor een andere opzet, een tijdsprong, waardoor je als kijker de afleveringen zo snel mogelijk wil verslinden om je verlangen naar antwoorden te stillen.

Toch ben je als kijker niet de enige die zich afvraagt wat zich afspeelde op de begrafenis. Ook Paulina kan zich de begrafenis niet herinneren, maar dat het heftig en dramatisch was, is één ding dat zeker is. Het feit dat de begrafenis het hele seizoen een groot mysterie bleef dat pas in de laatste aflevering wordt opgelost, bleek een meesterzet, Hiermee creëerde Netflix grote ophef online en veel mond-tot-mond reclame, iets waar streamingdiensten op gedijen. ‘El Funeral’ is het bewijs dat de makers net zo brutaal zijn als de serie zelf. Ik beoordeel het tweede seizoen van La Casa de las Flores, vooral dankzij ‘El Funeral’ met een keurige zeven.
Volg La Casa De Las Flores
Vorige aflevering
LAUREL (Symb. glory)
LAUREL (Symb. glory)
03x11
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
La Casa De Las Flores