Ku'damm 56

8.5 / 10
90 min
Drama, Miniserie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Sandra Hutchison geeft "Ku'damm 56 - Seizoen 2 (DVD)" een 8.5.
Geschreven door Sandra Hutchison op 21 oktober 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Ku'damm 56 - Seizoen 2 (DVD)

Na de pakkende miniserie Ku'damm 56 - in Nederland verkrijgbaar onder de logische titel Berlin 56 - kwamen de makers met een aangenaam vervolg. Om een goed beeld neer te kunnen zetten eerst een stukje over het eerste seizoen. Die speelde zich af in Het Berlijn van de jaren 50. Het verhaal draait vooral om de vrijgevochten Monika Schöllack (Sonja Gerhardt). Zij is een van de drie dochters van Caterina Schöllack (Claudia Michelsen). Caterina is een pittige vrouw die eigenhandig een goedlopende dansschool aan de Ku’dam (Kurfürstendam) weet te runnen. Ze pakt haar dochters keihard aan, omdat ze koste wat kost wil dat ze goed terecht komen. Terwijl haar zussen netjes in het gareel lopen gaat de intelligente Monica juist tegen de regels van haar moeder in. Ze kiest haar eigen weg met alle gevolgen van dien. Ze vindt een goede vriend in de rock-'n-roll 'lover' Freddy (Trystan Pütter). Via hem leert ze deze muziekstijl kennen en blijkt ze een heus danstalent te zijn. Rock-'n-roll wordt haar lust en haar leven. Haar moeder wil hier echter niets van weten en haar zo snel mogelijk koppelen aan de rijke maar zeer gefrustreerde Joachim Franck (Sabin Tambrea), die zijn gevoel van wanhoop uitleeft op Monica door haar te verkrachten. Natuurlijk raakt ze van hem in verwachting….

© ZDF


In Berlin 59 - het tweede seizoen van de serie - heeft Monika een dochtertje (Dorli). Haar moeder heeft echter geregeld dat haar zus Helga de voogdij heeft gekregen. Hoewel Monica het hier totaal niet mee eens is lijkt ze weinig keus te hebben. Ze mag haar dochter slechts sporadisch zien. Om haar zorgen te vergeten stort ze zich volledig in de wereld van de rock-'n-roll. Ze blijkt een groot talent en wordt ontdekt door een filmmaker. Ze blinkt uit als danseres, actrice en zangeres en komt terecht in een wereld vol glitter en glamour. Ze sleept Freddy hierin mee, maar hij worstelt met zijn oorlogsverleden en kan de werkdruk niet aan. Ook Joachim Franck duikt weer op in het leven van Monika. Hij beseft dat er maar een vrouw is in zijn leven waar hij echt om geeft en dat is zij. Hij realiseert zich heel goed dat hij wel iets heeft goed te maken bij haar en doet er dan ook alles aan om bij Monika in een goed blaadje te komen…

Berlin 59 is net als het eerste seizoen een zeer aangename serie, die meer dan het bekijken waard is. De reeks zit vol fantastische muziek, waaronder veel bekende rock-'n-roll nummers. Er wordt volop gedanst en gezongen in de afleveringen. Daarnaast bevat de serie veel geloofwaardig drama. Belangrijke thema’s komen naar voren, waaronder de onderdrukte rol van vrouwen in die tijd, homoseksualiteit dat toen strafbaar was, de opkomst van de rock-'n-roll en de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Naast de al boeiende verhaallijn van de alleenstaande Monika krijgt de kijker ook een goed beeld van de huwelijksperikelen van haar zussen en wordt het langzaam duidelijk waarom hun moeder zo’n secreet is. Op het acteerwerk valt niets aan te merken, uitschieters daarbij zijn Trystan Pütter als Freddy en natuurlijk Sonja Gerhardt die het personage Monika sterk weet te verwezenlijken.

De filmbeelden zijn en feest om naar te kijken, de kostuums, de straatbeelden van Berlijn en vooral de heerlijke dansscènes. Een aanrader.
Volg Ku'damm 56
Vorige aflevering
In the jungle
In the jungle
02x03
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7