Knightfall

7.6 / 10
43 min
Actie, Avontuur
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "Knightfall - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door anonymous op 19 januari 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Knightfall - Eerste aflevering

De Orde van de Tempeliers was een christelijke kruisridderorde die ten tijde van de kruistochten als klein onderdeel van de kruisvaarderslegers een Heilige Oorlog tegen de moslims voerde in het Heilige Land.

Al maanden geleden zag ik een trailer van de nieuwe serie Knightfall, en die zag er veelbelovend uit. Prachtige beelden van vechtende tempeliers, dat sprak me wel aan. Dat de serie ook nog eens van History is, de zender die ook aan de wieg stond van Vikings, maakte dat ik meer dan nieuwsgierig was naar deze serie.

De tempeliers, een orde van arme ridders, ik had er wel eens van gehoord maar de echte achtergrond kende ik niet. Na het zien van de eerste aflevering wist ik nog niet heel veel dus ben ik maar gaan zoeken naar de achtergrond van deze tempeliers. Ik kan je zeggen dat de achtergrond erg interessant is. Mocht je niet veel weten van de tempeliers, dan raad ik je aan zeker even de info op te zoeken.

De tempeliers proberen de pelgrims en de Joden te beschermen, wat regelmatig resulteert in bloederige gevechten.

Goed, tot zover de geschiedenis; nu over naar de serie Knightfall. De serie begint met een enorme veldslag tussen de tempeliers en de moslims. Een kasteel met daarin de Heilige Graal moet beschermd worden. In de serie volgen we het leven en de strijd van Sir Landry (Tom Cullen, Gunpowder), die na het verlies van de Heilige Graal vijftien jaar eerder, nu hoort dat de Heilige Graal weer is gezien. Inmiddels heeft hij het heilige land verlaten en woont samen met de tempeliers in Parijs. Maar ook daar is het niet veilig. De tempeliers proberen de pelgrims en de Joden te beschermen, wat regelmatig resulteert in bloederige gevechten.

Voldoet Knightfall aan mijn verwachtingen? Nee, helaas niet. De gevechten zijn naar mijns mening goed gefilmd. Zo zie je regelmatig het gezicht van de tempelier vanuit de helm gefilmd, wat de serie een hele nieuwe dimensie geeft. Ook het verhaal zit goed in elkaar. Toch zijn er puntjes waaraan ik me erger. Zo halen ze regelmatig de vaart uit vechtscènes door het ineens in slow-motion te filmen. De special effects zijn overtuigen niet. Dit is te zien tijdens de eerste veldslag, waar er vuurbollen overduidelijk zijn ingeplakt. Dat is jammer. Met een serie met zo veel potentie zou dit geen minpunt moeten zijn, maar voor mij is het dat wel. Waarschijnlijk heb ik me teveel laten leiden door Vikings.
© History

Toch geef ik Knightfall niet zomaar op. Elke serie heeft, zo is mijn ervaring, zeker vier afleveringen nodig om zichzelf voor te stellen. Dan pas is met zekerheid te zeggen of je door blijft kijken. Ik blijf dus nog even in de ridderorde zitten. Het verhaal is gewoon te interessant om links te laten liggen.
Volg Knightfall
Vorige aflevering
While I Breathe, I Trust the Cross
While I Breathe, I Trust the Cross
02x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_TheKnight
22 jan 2018 11:41 - 22 jan 2018 11:42
Ik vind het een geweldige serie die voor mij wel enige seizoenen mag doorgaan.
Reageer

Nieuwste recensies

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5

London Kills - Seizoen 1 (Code MyLum)

7

Turner & Hooch - Eerste aflevering

6