Kiri

7.1 / 10
47 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "Kiri - Complete serie" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 30 december 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Kiri - Complete serie

Kiri is een jong meisje dat op het punt staat geadopteerd te worden. Ze wordt door haar maatschappelijk werker naar haar biologische opa gebracht om haar roots niet te vergeten. Tijdens dit bezoek verdwijnt het jonge meisje. Kiri is vooral een drama over wat deze verdwijning met de hoofdrolspelers doet. Wie het gedaan heeft en waarom is van secundair, maar daardoor niet van minder belang.

© Channel 4


Kiri is een eigenzinnig, typisch Brits drama.

Maatschappelijk werkster Miriam Grayson (Sarah Lancashire, Happy Valley) verdrinkt zich in een mix van alcohol en schuldgevoelens. Aan de andere kant strijdt ze wanhopig tegen haar eigen werkgevers en het beeld dat van haar geschetst wordt in de pers. Als ook haar beste vriend, een stinkende hond, het onderspit lijkt te delven is haar misère compleet. Adoptiemoeder Alice Warner (Lia Williams, The Crown) zwelgt in verdriet, zelfmedelijden en de aandacht die de pers haar geeft. Haar zoon Si (Finn Bennett, Liar) heeft een complexe relatie met zijn vader en moeder. Dit uit zich in vreemd en vijandig gedrag. De relatie tussen Alice en haar man Jim (Steven Mackintosh, Wanderlust) blijkt ook diepe scheuren te bevatten.

De biologische grootvader Tobi Akindele (Lucian Msamati, Black Earth Rising) heeft een enorm schuldgevoel. Zijn zoon en biologische vader van Kiri wordt al snel in verband gebracht met de ontvoering. Tobi wil niets liever dan zijn fouten herstellen. Daarin wordt hij tegengewerkt door de politie die liever de regels volgt en zijn twijfels of zijn eigen zoon inderdaad de dader is. Tobi wordt niet geholpen wanneer zijn omgeving de discriminatiekaart trekt.

© Channel 4


Kiri is een eigenzinnig, typisch Brits drama. Het spel, de beeldvoering en het verhaal zijn uitstekend. Dat de grootste discussie over het einde gaat van de serie geeft al aan dat de serie voor veel kijkers geen logische afronding heeft. De ene kijker en criticaster vindt het verschrikkelijk, de ander vindt het fantastisch. Het laat ruimte voor speculatie. Toch wordt duidelijk waarom Kiri verdwenen is en wat er met haar gebeurd is. In die zin wordt het verhaal netjes afgerond. De vraag is of het einde bedacht is om een tweede seizoen te realiseren. Feit is dat dit, zoals het er nu naar uitziet, niet gaat gebeuren. Voor wie nog enig greintje fantasie bezit is dit einde echter om te smullen. Kijk en oordeel vooral zelf.
Volg Kiri
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
01x04
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

We Are Who We Are - Miniserie

7

DNA - Miniserie

7.5

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9