Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "Kin (2021) - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 3 Maart 2022.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Kin (2021) - Seizoen 1

Kin (2021) levert ijzersterk gangster- en familiedrama.

De term Kin heeft in deze televisieserie een dubbele betekenis. Enerzijds staat het woord voor familie. Anderzijds kan het staan om een afkorting van de familienaam Kinsella, de familie die centraal staat in deze serie.

Kin levert elementen die bekend zijn binnen het gangster genre. Het geweld is bruut en hard. Het wankele evenwicht tussen de verschillende bendes wordt in evenwicht gehouden door de keiharde Eamon Cunningham (Ciarán Hinds, The Terror). Hij zorgt met internationale steun dat de onderlinge rivaliteit in het Ierse Dublin beheersbaar blijft. De familie Kinsella is één van de gangster families die handelen in harddrugs. Een incident en een wraakactie van Eric 'Viking' Kinsella (Sam Keeley, Dublin Murders) zorgen ervoor dat er een oorlog begint.

Kin klinkt tot nu toe als een typische gangsterserie. Het grote verschil is echter dat er veel aandacht is voor het persoonlijke en familieverhaal.

De strijd die verder losbarst na de moord op een familielid zorgt voor verschillende incidenten en doden. De familie Kinsella komt tegenover de machtige Cunningham te staan. Het leiderschap van Frank Kinsella (Aidan Gillen, Game of Thrones) staat direct onder druk. Frank is meer van de dialoog terwijl de rest van de familie meer uit is op wraak. Vooral Amanda (Clare Dunn, The Donmar Warehouse's All-Female Shakespeare Trilogy) is wraakzuchtig. Het zorgt voor een interessante en intense machtsstrijd binnen de familie. Jimmy (Emmet J Scanlan, The Fall), de man van Amanda, en zijn broer Michael (Charlie Cox, Daredevil) worden gedwongen om kleur te bekennen. Eric komt in een steeds lastiger pakket, want hij speelt een centrale rol in de dood van het familielid.

Kin (2021) klinkt tot nu toe als een typische gangsterserie. Het grote verschil is echter dat er veel aandacht is voor het persoonlijke en familieverhaal. Het verschuiven van de macht krijgt alle ruimte in het verhaal. Dit gebeurt niet met geweld, maar door een intens tactisch steekspel. Waar oudgediende Bridget 'Birdy' (Maria Doyle Kennedy, Outlander) probeert te bemiddelen binnen de familie kiest Amanda juist de strijd. Amanda groeit door de verschrikkelijke omstandigheden van aangetrouwd familielid naar een slimme en sterke vrouw.

Het niveau van acteren ligt erg hoog. De setting in Dublin werkt prima bij dit verhaal.

Dit eerste seizoen levert alles om een uitstekende gangsterserie te zijn. Het niveau van acteren ligt erg hoog. De setting in Dublin werkt prima bij dit verhaal. Zoals eigenlijk altijd in films en series zitten er wel wat zaken in die wat ongeloofwaardig zijn. De bescherming van de politie en het feit dat deze bescherming voldoende is om wraakacties niet uit te voeren is er een van. De vrijheid waarmee de Kinsella familie over het algemeen door Dublin kan reizen zonder dat dit al te veel problemen oproept is een ander.

Toch is Kin een prima serie. Dat komt vooral door de mix tussen gangster- en familiedrama. Vooral dat laatste is ijzersterk uitgewerkt. Elk familielid heeft wel iets wat hun acties verklaard. De strijd tussen Cunningham en Kinsella zorgt daarnaast voor veel spanning en sensatie. Dat maakt het plaatje wat mij betreft compleet.
Video on youtube
Volg Kin (2021)
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
02x08
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Kin (2021)