Killing Eve

8,0 / 10
41 min
Drama, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Hessel Hoekstra geeft "Killing Eve - Seizoen 4" een 7.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 16 april 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Killing Eve - Seizoen 4

Hoe sluit je een succesvolle serie op passende wijze af? Killing Eve doet dat op een manier waardoor fans zich verraden zullen voelen. Maar in een serie die zelf vol verraad zit, is dat ergens wel passend.

Vier jaar geleden debuteerde wellicht één van de meest verrassende series van de afgelopen jaren: Killing Eve. Het kat-en-muisspel tussen geheim agent Eve (Sandra Oh, Grey’s Anatomy) en huurmoordenaar Villanelle (Jodie Comer, Doctor Foster), de onmiskenbare chemie tussen de twee hoofdrolspelers, de constante spanning tussen hen en de zwarte humor zorgden voor een onweerstaanbare combinatie. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Helaas wisten de makers het niveau van het eerste seizoen in de jaren daarna niet meer te evenaren. En ook het vierde, allerlaatste seizoen wist niet tot die hoogte te komen.

Maar toch is er nog genoeg om dit seizoen van te genieten. We krijgen eindelijk antwoord op een hoop vragen die al in het eerste seizoen gesteld zijn. Wie zijn nou eigenlijk de opdrachtgevers van Villanelle? Waarom heten ze The Twelve? Wat hopen ze te bereiken? En wat voor rol speelt Eve's baas Carolyn (Fiona Shaw, Mrs. Wilson) hierin?

Het mysterie is verdwenen, en daarmee verdwijnt een deel van de charme

Stukje bij beetje begint duidelijk te worden hoe de puzzel in elkaar zit, en het antwoord is deels bevredigend, maar deels ook niet. De grote aantrekkingskracht van de serie in haar debuutseizoen was de mystiek van Villanelle en haar schimmige werkgevers. Stukje bij beetje is de psyche van The Twelve en hun belangrijkste wapen vakkundig weg gepeuterd. En dan blijkt het toch een beetje een lege huls te zijn. De serie verliest haar scherpte erdoor en dat is jammer. Aan de andere kant moet de serie dit wel doen om naar een einde toe te werken.

Toch wordt Killing Eve nog steeds gedragen door haar hoofrolspelers, die ook hier weer het beste geven wat ze te bieden hebben. Jodie Comer, Sandra Oh en Fiona Shaw zijn in topvorm en elk moment dat zij het scherm met elkaar delen spat de chemie er vanaf. Ook de vormgeving is weer zeer strak en de muziek sluit goed aan op de sfeer in de serie.

Het einde is verraad naar de fans. Maar ergens past dat wel

En dan het einde. Want hoe sluit je dit nou goed af? Het is in elk geval geen leuk einde en als fan van de serie kan dit behoorlijk frustrerend zijn, zeker omdat het vrij abrupt is en er nauwelijks opbouw in lijkt te zitten. Je zal je vast verraden voelen. Dat voelde ik ook. Hoe konden ze dit doen? Maar, aan de andere kant is verraad altijd al een leidend thema in deze serie geweest. Verhaaltechnisch is het dan ook erg interessant en ergens wel passend om het op deze manier af te sluiten.

Het laatste seizoen van Killing Eve zal niet iedereen kunnen bekoren, zeker het einde niet. Toch vond ik het ergens wel passen voor een serie als deze. Mocht jij dat niet vinden? Geniet dan vooral nog van al het goede dat Killing Eve wel te bieden heeft.
Video on youtube
Volg Killing Eve
Vorige aflevering
Hello, Losers
Hello, Losers
04x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Brigitte_K
12 Mei 2022 22:18 -
Was idd niet z'n leuk eind.
Reageer
avatar_rdeniro
26 jun 2022 18:48 -
Einde was gewoonweg teleurstellend. Jammer.
Reageer
Killing Eve