Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Yentl Strik geeft "Killing Eve - Seizoen 4 (eerste aflevering)" een 8.5.
Geschreven door Yentl Strik op 1 Maart 2022.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Killing Eve - Seizoen 4 (eerste aflevering)

Villanelle heeft in Killing Eve afscheid genomen van het moorden en stort zich vol op het geloof. Eve werkt aan haar wraak op The Twelve.

I don’t want to do it anymore. Any of it.

Dat lispelt de altijd knappe Villanelle in de seizoensfinale van het derde seizoen.

Villanelle is klaar met moorden en wil haar leven beteren. Ze heeft, bij de start van seizoen vier, afscheid genomen van haar voormalige identiteit en stort zich volledig op het geloof en het zijn van een goede christen. Ze gaat voortaan door het leven als ‘Nelle’. Ook haar outfits hebben te lijden gehad onder de gedaantewisseling. Voorlopig even geen fraaie broekpakken maar praktische, degelijke outfits om het lijf van Nelle.

Nelle logeert bij haar kerkvriendin May (Zindzi Hudson, River City) en diens vader Phil (Steve Oram, Doctor Who). May is gevallen voor de charmes van de ogenschijnlijk goedaardige Nelle. (Villa)Nelle heeft nog steeds alleen maar oog voor Eve, maar Eve heeft geen interesse in een wedergeboren Villanelle.

If you’re baptised in a forest and nobody sees you getting baptised, are you really baptised?

Wie Villanelle een beetje heeft gevolgd de afgelopen jaren weet dat ze pas echt gevaarlijk wordt wanneer ze de macht verliest. Het is een immense beproeving voor haar om zich te blijven gedragen volgens de leefregels van een christen wanneer ze niet dreigt te krijgen wat ze wil. Eve lijkt in de voetsporen van Villanelle te treden dit seizoen en is koeler en meedogenlozer dan voorheen. Ze is uit op wraak op The Twelve.

[image-325468]

Ieder seizoen van Killing Eve werd geschreven door een andere schrijfster. Voor het vierde seizoen nam Laura Neal (Sex Education) het stokje over van niemand minder dan Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Suzanne Heathcote (Fear The Walking Dead) en Emerald Fennell (The Crown). Laura Neal heeft erg haar best gedaan om de innerlijke worsteling van Villanelle te laten zien tussen goed en kwaad. Deze eerste aflevering is nog niet meteen bloedstollend spannend, maar hij maakte me zéker nieuwsgierig en hongerig naar de rest van het seizoen.

Seizoen vier van Killing Eve is sinds 27 februari te zien op BBC America en AMC+. Nederlandse fans zullen nog even geduld moeten hebben. Het slotseizoen is vanaf 27 maart te zien op NPO 3 en NPO Plus.
Volg Killing Eve
Vorige aflevering
Hello, Losers
Hello, Losers
04x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Killing Eve