Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "Killing Eve - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 15 april 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Killing Eve - Eerste aflevering

Oorspronkelijk was BBC America een zender die Britse series in Amerika uit zou zenden, maar sinds een aantal jaar worden er ook eigen programma’s gemaakt. Ergens heb ik daar altijd wel een zwak voor gehad. Het voelt een beetje als een klein broertje dat op eigen benen probeert te staan. Ondanks dat series als Copper, Dirk Gently en Orphan Black overduidelijk Amerikaans zijn, behouden ze dat Britse randje. En bij Killing Eve is dat niet anders.

De voortekenen dat dit een hit zou worden, waren bemoedigend. Wat mij betreft is dat geslaagd

Killing Eve is gebaseerd op de Villanelle-boekenserie van Luke Jennings en gaat over het kat-en-muisspel tussen de MI5-medewerkster Eve (Sandra Oh, Grey’s Anatomy) en de internationale huurmoordenaar Villanelle (Jodie Comer, Doctor Foster). De tekenen dat dit een hit zou gaan worden waren al bemoedigend. De cast is interessant, Phoebe Waller-Bridge (schrijfster en hoofdrolspeelster in de sterke comedyseries Fleabag en Crashing) is uitvoerend producent, de eerste reacties van critici waren enthousiast en nog voor de première besloot BBC America om er een tweede seizoen aan te plakken. Maar ben ik net zo enthousiast als de critici? Zeker! Ik heb genoten van de eerste aflevering. Alles wordt uit de kast gehaald om te vermaken en daar slaagt deze eerste aflevering zeker in.

In de eerste paar minuten krijgen onze twee hoofdrolspeler een treffende introductie. Aan de ene kant zien we Eve, een getalenteerde, maar onderbetaalde MI5-agent die aan het bureau gekluisterd zit. Zij raakt geïntrigeerd door de moord op een Russische diplomaat en is ervan overtuigd dat de dader een vrouw is. Aan de andere kant zien we deze dader, de getalenteerde, maar psychopatische moordenaar Villanelle. Beide vrouwen lijken door hun drang om zich te bewijzen in een wereld die gedomineerd wordt door mannen meer op elkaar dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Hoewel ze nog weinig samen op het scherm te zien waren, beloven hun individuele avonturen veel goeds voor de aankomende zeven afleveringen die dit seizoen nog telt.

Killing Eve neemt zichzelf niet al te serieus en ook in die opzet slaagt de serie. Hier en daar wordt er met cynische grapjes gestrooid en die houden het geheel enigszins luchtig. Deze humor is een goede aanvulling op de stijlvolle en gewelddadige manier waarop Villanelle te werk gaat, en doet daardoor ergens wel denken aan de Kingsman-films. Dat de geloofwaardigheid van de verhaallijn daar soms een beetje onder lijdt, moeten we voor lief nemen. De hoge entertainmentwaarde is vooralsnog wat hier telt.

Sterke hoofdrolspelers en een eigenzinnige sfeer maken deze eerste aflevering een voltreffer


Met twee sterke hoofdrolspelers, een interessant gegeven en een eigenzinnige sfeer is het begin van Killing Eve erg goed. Hopelijk wordt dit net als Copper, Dirk Gently en Orphan Black opnieuw een sterke BBC America-productie. Ik kijk nu al uit naar de rest van het seizoen.
Volg Killing Eve
Vorige aflevering
Hello, Losers
Hello, Losers
04x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Killing Eve