Kidnapped

7.7 / 10
44 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Jos Herbrink geeft "Kidnapped - Seizoen 1" een 0.
Geschreven door Jos Herbrink op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Kidnapped - Seizoen 1

Wanneer je een cast op de been kunt brengen met namen als Delroy Lindo (Gone in 60 seconds), Mykelti Williamson (Forrest Gump) en Doug Hutchison (The Green Mile) dan kun je niet anders stellen dan dat er veel van een serie verwacht mag worden. Het is een cast om je vingers bij af te likken!

In Kidnapped staat het leven centraal van de keiharde en succesvolle zakenman Cain en zijn gezin. Vader Conrad is een voormalig straatschoffie en is (omhoog) getrouwd met zijn vrouw Ellie, dochter van de zeer invloedrijke zakenman Benjamin Rand. De drie kinderen Alice, Leopold (Leo) en Aubrey leiden een onbezorgd bestaan, waarin veel – zo niet alles - mogelijk is. Toch kent het succes van het riante bestaan ook keerzijdes; zo wordt zoon Leo continu bewaakt door bodyguard Virgil.

Zoals de titel van de serie wellicht doet vermoeden gaat het op een dag goed mis; Virgil wordt in een hinderlaag gelokt als hij Leo met de auto naar school brengt. Meer dood dan levend wordt Virgil achtergelaten en Leo verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ondanks dat de ontvoerders de tip geven vooral niet de politie of autoriteiten in te schakelen, adviseert de advocaat van de familie Cain aan om in zee te gaan met Lucian Knapp; een zeer gedreven ex FBI-agent die veel ontvoeringen heeft opgelost en kinderen (vaak) herenigt met de familie.

Samen met zijn partner Turner ontrafelt Knapp mysterie na mysterie en dan het liefst zonder inmenging van zijn voormalige werkgever; de FBI. Er ontstaat een kat en muis spel van de hoogste categorie waarin je als kijker iedere keer weer op het puntje van je stoel gaat zitten voor wat er komen gaat. Actie, complotten, wraak, machtsspelletjes, wanhoop en verdriet; het zit allemaal opgesloten in deze knaller van een serie.

Ik raad de kijkers vooral aan om na het aanzetten van deze serie vooral te zorgen voor genoeg drinken en genoeg versnaperingen op de tafel. Want vanaf het moment dat Leo ontvoerd wordt, word je meegezogen en laat het je niet meer los. Het is dan ook onbegrijpelijk dat NBC de serie na dertien afleveringen van de buis heeft gehaald. Er stonden oorspronkelijk 22 afleveringen gepland, maar tegenvallende kijkcijfers in Amerika deed de zender anders besluiten. In mijn ogen zeer onterecht want – net als Prison Break - vergaarde Kidnapped in het buitenland wel de waardering die het verdient. Ik raad iedere liefhebber dan ook van harte aan om met Kidnapped te beginnen
Volg Kidnapped
Vorige aflevering
Resolution
Resolution
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
23 jan 2012 09:50 -
Heb dit weekend de hele serie gezien (vanwege het lezen van deze recensie). Echt een goede/leuke serie, bedankt voor de tip! :-)
Reageer
avatar_marksson
29 jan 2012 19:45 -
.... en nou heeft Jos de serie bij mij getipt.. dus ik moet ook aan de bak. This shit'd better be good guys!
Reageer

Nieuwste recensies

Star Trek: Lower Decks - Seizoen 1 (sneak peek)

7.5

El Cid - Seizoen 1

7.5

Lupin - Eerste aflevering

8

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

8

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5

Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen

8.5