Kastanjemanden

8,0 / 10
55 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Kastanjemanden - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 1 november 2021.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Kastanjemanden - Seizoen 1

Klassiek spannende Nordic noir detective die niet voor niets prijkt met de subtitel 'van de makers van Forbrydelsen'.

Politieagenten Naia Thulin (Danica Curcic, Equinox) en Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard, The Rain) worden geconfronteerd met een aantal brute moorden op vrouwen. Bij elke moord vindt het politieteam een popje gemaakt van kastanjes. Wat de zaak alleen maar vreemder maakt is dat op die popjes de vingerafdrukken zitten van een vermist en dood gewaand meisje. Dit meisje is de dochter van de politica Rosa Hartung (Iden Dorner, Tunn Is). De grote vraag is wat die zaak te maken heeft met de moorden. De zaak legt stap voor stap een duister verleden bloot.

Wat dit seizoen ijzersterk maakt is dat er elke aflevering wel iets spannends gebeurd.

Kastanjemanden heeft een herkenbare aanpak in het verhaal. Naia heeft een lastige thuissituatie. Mark is een eigenzinnige politieagent met een verleden. Door samen te werken ontstaat er echter een hecht team dat door hun vasthoudendheid steeds dichter bij de motieven van de moordenaar komt. Rosa en haar man Steen Hartung (Esben Dalgaard Andersen, Bedrag) zorgen voor het persoonlijke aspect. Rosa wordt aan het wankelen gebracht door het feit dat haar dochter mogelijk nog leeft. Dit heeft politieke consequenties. Steen grijpt elke strohalm aan om zich aan de overtuiging vast te houden dat zijn dochter nog leeft.

Kastanjemanden
© Netflix


Wat dit seizoen ijzersterk maakt is dat er elke aflevering wel iets spannends gebeurd. Als kijker krijg je geen moment rust. Bingewatchen is bij deze serie een vanzelfsprekendheid. De donkere beelden helpen om de juiste sfeer neer te zetten. De vraag wie het gedaan heeft en waarom wordt pas op het einde beantwoord. Daarvoor word je regelmatig op het verkeerde been gezet. Door uiterst obscure flashbacks, die zelfs al in de openingsscène van de serie gebruikt wordt, is het duidelijk dat de dader een groot gevaar vertegenwoordigt. Het levert een extra bijdrage aan de nagelbijtende spanning.

De donkere beelden helpen om de juiste sfeer neer te zetten.

Kastanjemanden scoort hoge punten. Het verhaal kent slechts zes afleveringen, maar die worden zo goed gebruikt dat je als kijker blij bent dat die spanning niet nog langer duurt. Liefhebbers van Scandinavische detectives zijn verplicht Kastanjemanden te kijken. Ik kan me niet voorstellen dat je teleurgesteld zal worden.
Video on youtube
Volg Kastanjemanden
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Kastanjemanden