Kaleidoscope

-
50 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Premièredatum Netflix-serie Kaleidoscope

Netflix's aankomende anthologie-serie van Eric Garcia en Ridley Scott, met onder andere Giancarlo Esposito, Rufus Sewell en Paz Vega in de hoofdrollen, heeft een premièredatum.

Kaleidoscope (voorheen getiteld Jigsaw) gaat op 1 januari 2023 in première op Netflix. De serie is losjes geïnspireerd op het waargebeurde verhaal waarbij zeventig miljard dollar aan obligaties verdwenen in hartje Manhattan tijdens orkaan Sandy. Het bestaat uit acht afleveringen die zich uitstrekken van 24 jaar vóór de overval tot zes maanden erna.Hoofdrollen zijn er onder andere voor Giancarlo Esposito (foto), Rufus Sewell en Paz Vega. Esposito is vooral bekend als Gus Fring uit Breaking Bad en Better Call Saul. De acteur is in verschillende succesvolle series te zien geweest, waaronder The Mandalorian, The Boys en Godfather of Harlem. Sewell had een vaste rol in de Prime Video-original The Man in the High Castle. Daarnaast speelde hij in series als Victoria en The Pale Horse. Vega was te zien in onder andere The OA.

Volgens Netflix volgt het een groep meesterlijke dieven en hun poging om een schijnbaar onbreekbare kluis te kraken voor de grootste betaaldag in de geschiedenis. Bewaakt door 's werelds machtigste beveiligingsteam en met de politie op de zaak, onthult elke aflevering een stukje van een uitgebreide puzzel van corruptie, hebzucht, wraak, gekonkel, loyaliteiten en verraad.

De anthologieserie volgt een niet-lineaire benadering van het verhaal, waarbij de kijkers elk een andere ervaring beleven. Sommigen beginnen met bepaalde afleveringen (zoals de aflevering "Geel" of "Groen") en gaan dan dieper in hun persoonlijke kijkvolgorde met verschillende afleveringen ("Blauw" of "Violet" of "Oranje," gevolgd door "Rood" of "Roze") tot de epische "Wit: De Overval"-aflevering.

Alle kijkers zullen uiteindelijk alle afleveringen zien, maar de volgorde waarin ze de afleveringen bekijken zal hun kijk op het verhaal, de personages en de vragen en antwoorden in het hart van de overval beïnvloeden.

Tati Gabrielle (You), Peter Mark Kendall (Chicago Med), Rosaline Elbay (Ramy), Jai Courtney (The Terminal List), Niousha Noor (The Accidental Wolf), Jordan Mendoza (Para Verte Mejor), Soojeong Son (Servant) en Hemky Madera (Queen of the South) spelen ook een hoofdrol.

Garcia is bedenker/showrunner/uitvoerend producent/schrijver. Andere uitvoerende producenten zijn Russell Fine; Fred Berger, Brian Kavanaugh-Jones en Justin Levy van Automatik Entertainment; Ridley Scott, David W. Zucker, Jordan Sheehan en Clayton Krueger van Scott Free Productions; en Garrett Lerner. Regisseurs zijn Russell Fine, Everardo Gout, Mairzee Almas en Robert Townsend. Naast Garcia zijn de schrijvers Evan Endicott, Josh Stoddard, Ning Zhou, Kalen Egan, Kate Barnow en Garrett Lerner.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Kaleidoscope