Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Wichita van Rijkom geeft "K2 zoekt K3 - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 5 januari 2022.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

K2 zoekt K3 - Seizoen 2

Eind 2021 zochten de overgebleven K3-leden Hanne en Marthe naar een nieuw groepslid in de talentenjacht K2 zoekt K3. Nederlandse en Belgische kandidaten deden auditie met als grote einddoel het nieuwe K3’tje te worden.

Voor fans van de meidengroep K3 zal 9 februari 2021 de boeken ingaan als een zwarte dag. Klaasje Meijer, het blonde en nog enige lid met een k als beginletter, gaf op deze datum aan te willen stoppen. Zoals in het verleden ook al is bewezen, hoeft het vertrek van één lid niet het einde van de groep te betekenen. Al gauw werd duidelijk dat er gezocht zou worden naar een nieuw lid. Een maand lang kon men zich inschrijven en dit was niet aan dovemans oren gericht. Maar liefst 22.690 mensen schreven zich in, in de hoop het nieuwe K3’tje te worden.

Hoewel ik de jury veelzijdig vond waren ze niet per se allemaal even geschikt voor deze zoektocht.

De presentatie lag in handen van Tooske Ragas (Idols) en Kürt Rogiers (LEGO Masters). Tijdens de auditieshows traden kandidaten op voor een publieksjury (die het gehele optreden zagen en hoorden), luisterjury en kijkjury. De luisterjury bestond uit Samantha Steenwijk (The Voice of Holland) en Natalia (The Voice of Vlaanderen) en de kijkjury bestond uit Gordon (5 tegen 5) en Ingeborg Sergeant (Schuif Af!). Iedere kandidaat had de stemmen van alle experts nodig om door te kunnen gaan naar de publieksjury. De publieksjury deelde vervolgens sterren uit die bepaalden of de kandidaat plaats mocht nemen op één van de golden seats. Was de score hoog genoeg dan moest de persoon met de laagste score zijn/haar stoel afstaan.

K3-leden Hanne en Marthe hadden natuurlijk ook invloed. Zo mochten zij tijdens de shows golden tickets uitdelen aan kandidaten die waren afgevallen maar die zij toch nog in de race wilden houden. Tijdens de bootcamp waren zij erbij om een band op te bouwen met de kandidaten en hun expertise te delen. Gedurende de studioshows voegde Studio 100 baas Gert Verhulst (Samson & Gert) zich bij de vier andere juryleden. Hoewel ik de jury veelzijdig vond waren ze niet per se allemaal even geschikt voor deze zoektocht. Met name Gordon bleek soms nogal hard uit de hoek te komen, wat hier en daar botste met anderen.

K2 zoekt K3 begon in België maar liefst twee weken eerder dan in Nederland. Dit verschil in uitzendtijden bleef tot aan de live finale, die in Nederland één dag na de halve finale werd uitgezonden. Dit alles deed de Nederlandse kijkcijfers geen goed. De bootcamp-ronde was voor de Nederlandse kijkers zelfs alleen via KIJK.nl te bekijken en werd niet eens op SBS6 uitgezonden. De afleveringen waren met anderhalf uur per stuk best lang en hadden wat mij betreft wel iets korter mogen zijn. En het feit dat de shows tegenover The Masked Singer werden geprogrammeerd was achteraf gezien ook geen slimme keus.

K2 zoekt K3
© VTM


Ditmaal gooide Studio 100 eerdere wensen overboord en mocht iedereen zich inschrijven om het nieuwe K3tje te worden. Dit resulteerde in mannelijke, vrouwelijke en non-binaire kandidaten die allemaal auditie deden. In de studioshows, de laatste ronde van de zoektocht, waren er nog drie mannen en twaalf vrouwen over. Zij zongen telkens één of meerdere nummers uit het K3-repertoire en uiteindelijk ook duetten met gastartiesten Milow, Metejoor, Jaap Reesema en James Blunt. In de halve finale viel (helaas) de laatste man af waardoor de finale uit vier meisjes bestond.

Hoewel de makers en juryleden bleven volhouden dat iedereen evenveel kans maakte, was dit volgens anderen niet het geval. Persoonlijk had ik het leuk gevonden als een jongen of iemand met een donkere huidskleur bijvoorbeeld het nieuwe K3’tje was geworden. Toch vind ik wel dat de juiste kandidaten in de finale stonden. Geslacht en/of huidskleur moet niet de reden zijn dat iemand uitgekozen wordt. Uiteindelijk ging het om de kwaliteiten van alle deelnemers en hoewel ik het niet met iedere eliminatie eens was vind ik wel dat in de finale de juiste keus is gemaakt.

Opvallend was de betrokkenheid van Klaasje, of beter gezegd: het gebrek hieraan.

Opvallend was de betrokkenheid van Klaasje, of beter gezegd: het gebrek hieraan. Ik had verwacht dat zij haar opvolger meer zou begeleiden en de fakkel zou overdragen. Helaas gebeurde dit niet en was ze uiteindelijk maar een aantal korte momenten te zien. Ook Marthes aandeel was anders dan verwacht toen bleek dat zij in de week van de finale het coronavirus had opgelopen. Zij kon hierdoor niet live bij de show aanwezig zijn maar was via een videoscherm te zien en deed alle optredens vanuit huis mee. Ik vond het leuk hoe de K3-leden hun band met de kandidaten opbouwden en had hier graag nog meer van gezien. Tevens had er van mij nog meer achtergrondinformatie over de kandidaten zelf in de afleveringen mogen zitten.

Uiteindelijk werd de negentienjarige Nederlandse Julia gekozen als nieuwe K3’tje. Hoewel zij meerdere keren bijna geëlimineerd werd wist zij als underdog toch de felbegeerde plaats te verdienen. In K3, een nieuw begin, wat na de zoektocht te zien was op VTM, was te volgen hoe Julia’s eerste weken bij K3 verliepen. Een leuke toevoeging aan de reeks en qua inhoud ook eigenlijk beter en interessanter dan de hele zoektocht zelf! Helaas was deze serie niet op de Nederlandse TV te zien maar is die inmiddels wel terug te kijken via KIJK.nl. Ik heb, ondanks de minpunten, met plezier naar de uitzendingen gekeken. Perfect was het zeker niet. Maar fans zullen vast genoten hebben en liefhebbers van dit soort programma’s, zoals ik, werden eveneens prima vermaakt tijdens K2 zoekt K3.
Video on youtube
Volg K2 zoekt K3
Vorige aflevering
Finaleshow
Finaleshow
02x11
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
K2 zoekt K3