Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Thomas ten Veldhuijs geeft "Jurassic World: Camp Cretaceous - Seizoen 1" een 5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 3 november 2020.
Leuk?
1
6
Bekijk stemmen

Jurassic World: Camp Cretaceous - Seizoen 1

Als ik aan Jurassic Park denk, krijg ik altijd nostalgische gevoelens. Ik weet nog goed dat toen ik klein was ik altijd vol bewondering naar de eerste Jurassic Park film keek. De verschillende dinosauriërs waren erg indrukwekkend en realistisch gemaakt en er zat ook veel spanning in. Toen ik aan de eerste aflevering van Jurassic World: Camp Cretaceous begon, leek het er op dat het een serie zou worden die perfect op de films aansloot. Het iconische nummer van de Jurassic Park films (van de componist John Williams) werd gespeeld, vrijwel meteen komt er een T-Rex in beeld en volgen er veel verwijzingen naar de films. Helaas was dit van korte duur en werd de serie vrij snel voorspelbaar en weinig diepgaand. Voor mijn gevoel hadden de makers hier meer uit kunnen halen. Maar misschien ben ik niet de juiste doelgroep voor deze serie en was het meer op kinderen gericht.

Jurassic World: Camp Cretaceous
© Netflix


Jurassic World: Camp Cretaceous (verder: Camp Cretaceous) is een animatieserie die zich afspeelt in de wereld van de Jurassic Park films. De serie bestaat uit acht afleveringen die ieder een duur hebben van rond de 24 minuten. De gebeurtenissen van de serie spelen zich voornamelijk af voor en tijdens de gebeurtenissen van Jurassic World, de vierde film in de reeks. Er wordt door de serie heen dan ook veel aangesloten bij gebeurtenissen uit Jurassic World.

Het eerste seizoen van Camp Cretaceous gaat over een groep van zes tieners/kinderen die op kamp gaan in Jurassic World. Het is een soort van “proefkamp” voordat ze overgaan naar grootschalige kampen. Het hoofdpersonage is Darius, een jongen die er al zijn hele leven over heeft gedroomd om naar Jurassic World te gaan. Door een wedstrijd te winnen, mag hij naar het kamp toe gaan. Daar ontmoet hij de andere vijf tieners/kinderen die ieder erg verschillend van elkaar zijn.

Helaas wordt de serie na de eerste aflevering erg herhalend en mist het diepgang

De eerste aflevering vond ik veruit de beste aflevering van het eerste seizoen. Er zit actie in, er kwamen veel verschillende dinosauriërs voorbij. Daarnaast waren er veel verwijzingen naar (personages van) de films. Zo komen bijvoorbeeld Dr. Wu, Claire Dearing, Mr. DNA en de iconische jeeps van de films voorbij. Verder hebben de makers er ook voor gekozen om het geheel wat moderner te maken. Een van de tieners is bijvoorbeeld een influencer en is veel met haar telefoon en virtual reality bezig.

Helaas wordt de serie na de eerste aflevering erg herhalend en mist het diepgang. Er gaat namelijk bijzonder vaak iets mis, waardoor er veel (onnodige) gevaarlijke situaties ontstaan. Door het ontbreken van diepgang, vond ik het lastig om met de personages mee te leven. Naar mijn mening is de serie daardoor vrij vlak gebleven en vind ik het vrij matig. Los daarvan vond ik de animatie van laag niveau. Maar ik denk dat kinderen het in ieder geval een vermakelijke serie zullen vinden.

Voor volwassenen zou ik Camp Cretaceous niet aanraden. Het is een luchtige serie die je snel weer vergeet. Vrijwel alles is voorspelbaar en de animatiestijl is van lage kwaliteit. De kracht van de serie zit puur in de nostalgie: verwijzingen naar de film zoals het iconische intronummer. Voor degenen die Camp Cretaceous wel de moeite waard vinden is er goed nieuws. Een tweede seizoen is namelijk aangekondigd!

Op basis van het voorgaande geef ik het eerste seizoen van Jurassic Park: Camp Cretaceous een 5.
Volg Jurassic World: Camp Cretaceous
Vorige aflevering
The Nublar Six
The Nublar Six
05x12
Leuk?
1
6
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Jurassic World: Camp Cretaceous