Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Premièredatum voor Julia

HBO Max zal in maart de Julia Child-dramaserie Julia serveren.

Het streamingplatform van WarnerMedia onthulde dat Julia met Sarah Lancashire in de titelrol op 31 maart in première zal gaan. Julia, wiens pilot is geschreven door Daniel Goldfarb en geregisseerd door Charles McDougall, is geïnspireerd op het buitengewone leven van Child en haar lange televisieserie The French Chef, die een pionier was in het populaire kookprogramma-genre. Via Julia en haar unieke can-do-geest verkent de serie een evoluerende tijd in de Amerikaanse geschiedenis. De opkomst van de openbare televisie als een nieuwe sociale instelling, feminisme en de vrouwenbeweging, de aard van beroemdheden en de culturele groei van Amerika. In de kern is de serie een portret van een liefdevol huwelijk met een evoluerende en gecompliceerde machtsdynamiek.



Lancashire (foto) sprak over het proces van het belichamen van de televisiepionier, die ze voor het eerst leerde kennen door de film Julie & Julia uit 2009 met Meryl Streep in de hoofdrol als de productieve chef-kok. Bronmateriaal op internet was het startpunt, maar het onderzoek verplaatste zich uiteindelijk naar het lezen van de verschillende boeken en brieven van Child. Lancashire zei echter dat ze besloot niet dieper in de archieven te graven gezien de aard van het HBO Max-project.


Julia Child

"Het klopte niet met wat we probeerden te doen," zei ze. "We maken een drama, geen documentaire." Lancashire voegde eraan toe: "Ik heb vele, vele uren besteedde aan het kijken naar Child, ze laat je je beter laat voelen over de wereld - ze is een tonicum."

De serie van acht afleveringen bevat onder ander ook David Hyde Pierce, Bebe Neuwirth, Erin Neufer, Fiona Glascott, Brittany Bradford en Fran Kranz.
Vorige aflevering
Lobster Américaine
Lobster Américaine
02x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Julia