Jessica Jones

7.7 / 10
52 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling geeft "Jessica Jones - Seizoen 1 (Eerste zeven afleveringen)" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 19 november 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Jessica Jones - Seizoen 1 (Eerste zeven afleveringen)

Als een leader en de begintune iets zouden zeggen over het verloop van een serie, dan is dat bij Jessica Jones overduidelijk.

Als een leader en begintune iets zouden zeggen over het verloop van een serie, dan is dat bij Jessica Jones overduidelijk. Ik had door de leader en de muziek gelijk zin om meer te gaan kijken; mijn nieuwsgierigheid was direct geprikkeld. De makers hebben daar in ieder geval zeer goed over nagedacht, en het komt over. Na de eerste paar minuten had ik gelijk een Mickey Spillanes Mike Hammer gevoel. Dat donkere duistere jaren ’80 gevoel met een ogenschijnlijke depressieve detective. Is Jessica Jones dat ook?

Ja, Jessica Jones is donker en depressief maar ook bijdehand en supersterk. De eerste aflevering vond ik zelfs beter dan die van Daredevil. Jessica Jones is een fictieve superheld die verscheen in een American Comic Book gepubliceerd door Marvel Comics. Jessica Jones verscheen voor het eerst in 2001 in Alias #1 als een voormalige superheld die de eigenaar en enige werknemer wordt van Alias Private Investigations. Netflix heeft besloten om van deze superheld een serie te maken en dat hebben ze heel goed gedaan.

Krysten Ritter (Apartment 23) weet een uitstekende Jessica Jones neer te zetten; ze raakt de goede snaren en is geloofwaardig als een getraumatiseerde ex-superheld. Mike Colter (Luke Cage) is een uitstekende superhunk, oeps, superheld, die ook het één en ander aan ellende meesleept. De prachtige Carrie-Anne Moss (Crossing Lines) speelt de onderkoelde, “ik wil altijd winnen” advocaat Jeryn Hogarth en Rachel Taylor (Crisis) maakt als beste vriendin en radiotalkshow host Trish Walker samen met Will Simpson (Wil Travel, Red Widow) het plaatje compleet.

© Netflix


Wat ontbreekt in deze opsomming is de schurk Kilgrave. De reden dat hij ontbreekt, is dat ik David Tennant (Broadchurch) niet zie als schurk. Tennant is een uitstekende acteur maar een superschurk is hij niet. Nergens, behalve in de laatste minuut van aflevering zes, komt hij bij mij over als de gevaarlijkste man op de planeet. Wat Kilgrave kan zou de rillingen over je lijf moeten doen lopen, helaas gebeurt dat niet. Tennant is in mijn ogen, in ieder geval in de eerste zeven afleveringen, verkeerd gecast als Kilgrave. Gelukkig leveren de andere castleden zulk puik werk dat het ze vergeven is.

Het was mij een eer om de eerste zeven afleveringen op voorhand te mogen kijken en ik raad iedereen aan om de serie te gaan kijken. De sfeer is goed gevat in de fantastische bijpassende muziek. New York is op zijn best als duistere, gevaarlijke en nooit slapende stad. Jessica Jones is een overtuigende privédetective, die overduidelijk te weinig slaapt en te veel drinkt. De rest van de cast doet het heel goed naast Jones en Cage. Het verhaal wordt in een prima tempo verteld dat nergens verveelt of overboord gaat.

Verdient het een tweede seizoen? Daar is bij mij geen twijfel over mogelijk.

Op 20 november gaat het eerste seizoen van Jessica Jones bij Netflix in première. Verdient het een tweede seizoen? Daar is bij mij geen twijfel over mogelijk. Net als Daredevil is Jessica Jones geen standaard superhelden werkje. Er wordt nagedacht over de karakters en hun beweegredenen. De karakteropbouw komt goed uit de verf en maakt van Jessica Jones een uitstekende serie. Je merkt aan alles dat er nagedacht wordt over het waarom, zelfs van de buren. De terugblikken zijn nodig maar gelukkig zeer beperkt en net genoeg om je de benodigde informatie te geven. Ik verheug me in ieder geval nu al op het laatste deel van het eerste seizoen van Jessica Jones.

8,5 punt voor de eerste zeven afleveringen, dat alleen maar meer kan worden in mijn ogen.

[image-58266]
Volg Jessica Jones
Vorige aflevering
A.K.A Everything
A.K.A Everything
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (12)

avatar_CC11
19 nov 2015 16:21 -
Ik heb tot dusver enkel nog maar de trailers gezien maar moest hierbij meer denken aan "Max Payne" dan aan "Mike Hammer" om eerlijk te zijn.
Als je de trailer uit 2008 even bekijkt op YouTube weet je meteen waarom :-)
Bij mij staat deze serie helemaal bovenaan mijn verlanglijstje dus ik hoop ze binnen een paar uurtjes helemaal uit te kijken als Netflix Australië een beetje mee wil werken ;-)
Reageer
avatar_Roeman
19 nov 2015 17:56
Ken Max Payne niet, zal de trailer eens gaan bekijken.
Reageer
avatar_Roeman
19 nov 2015 18:02
Net de trailer gezien, maar nee, het lijkt er in de verste verte niet op. Althans niet de afleveringen die ik heb gezien. Misschien lijken de trailers op elkaar maar zeker niet de afleveringen en de trailer van de film.
Reageer
avatar_CC11
19 nov 2015 18:44
Ik had het dan vooral over de sfeer/setting/muziek, niet zozeer over het verhaal of de inhoud natuurlijk. :-)
Reageer
avatar_CC11
20 nov 2015 11:56
Je had gelijk Mandy met "Mike Hammer"
Reageer
avatar_Roeman
20 nov 2015 12:08
LOL, haha. Dank je wel.
Reageer
avatar_superpassie9
19 nov 2015 16:22 -
Mooi omschreven, nu krijg ik alleen maar nog meer zin om er zelf aan te beginnen. Kan niet wachten!
Reageer
avatar_Roeman
19 nov 2015 17:56
Dank je wel, ik kan niet wachten op de laatste zes afleveringen. Ik hoop dat je het net zo goed gaat vinden als ik.
Reageer
avatar_superpassie9
19 nov 2015 19:33
Dat gaat zeker wel gebeuren denk ik. Die Netflix/Marvel deal is goed uitgepakt vooralsnog. Daredevil was ook helemaal geweldig vond ik zelf.
Reageer
avatar_BadWolf
21 nov 2015 20:42 -
Heb 3 afleveringen gezien en de rode draad is het zelfde als bij Daredevil: Good guy (in dit geval girl) and bad guy. Girl gaat achter guy aan en guy maakt het girl moeilijk. Gezien het feit dat David Tennant alle 13 episodes mee doet zal het net als bij Daredevil een lang kat en muis spelletje worden. Jammer, had er meer van verwacht.
Reageer
avatar_Isa1001
22 nov 2015 08:39 -
Aflevering 1 gezien en helaas vond het ondanks alle lovende kritieken een erg saaie aflevering.
Reageer
avatar_Mister_MC
23 jan 2018 23:03 -
Nog heel even en kunnen we eindelijk weer genieten van een nieuw seizoen Jessica Jones..
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8