Jane the Virgin

8.2 / 10
42 min
Drama, Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Christel van der Spoel geeft "Jane the Virgin - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Christel van der Spoel op 5 april 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Jane the Virgin - Seizoen 2

Seizoen 1 van Jane the Virgin eindigde met een behoorlijke cliffhanger. Seizoen 2 gaat meteen verder waar seizoen 1 eindigde. De kersverse moeder Jane Villanueva (Gina Rodriguez, Deepwater Horizon) –nog steeds maagd- komt erachter dat haar zoon Mateo ontvoerd is. Jane’s familie en vrienden zetten alles op alles om Mateo terug te krijgen, wat ondanks een aantal problemen lukt.

In seizoen 2 is onder andere te zien hoe Jane zich aanpast aan haar nieuwe rol als moeder. Iets wat nog knap lastig is. Als ze zich even geen zorgen maakt over het moederschap, is daar nog het liefdesdilemma. Want met wie wil ze een relatie? Met haar ex-verloofde Michael (Brett Dier, Ravenswood) of met Rafael (Justin Baldoni, The Bold and the Beautiful), de man met wiens sperma ze per ongeluk werd geïnsemineerd. Mocht Jane haar hoofd daar even niet over breken, dan strest ze wel over haar studie. Ondertussen heeft de ex van Rafael, Petra (Yael Grobglas, Reign) ook weer genoeg (vreemde) plannen en proberen Rogelio (Jaime Camil, 200 Cartas) en Xiomara (Andrea Navedo, Bright), de ouders van Jane, te werken aan hun relatie. Kortom genoeg materiaal om weer een geweldig seizoen van Jane the Virgin te maken.

Wat ik zo fijn vond aan seizoen 1 is dat zowel de schrijvers van de serie als Gina Rodriguez een vrouw neer weten te zetten die onafhankelijk, zorgzaam en hartstikke stoer is. Anno 2018 reageren mensen vaak verbaasd op de boodschap dat iemand wil wachten met het hebben van seks tot hij of zij getrouwd is. Mensen die maagd willen blijven worden (in de media) soms afgeschilderd of veroordeeld als saaie mensen, maar niets is minder waar. Iets wat Gina Rodriguez met haar rol als Jane ook in seizoen 2 weer laat zien. Jane is nog steeds een sterke, onafhankelijke vrouw die niet over zich heen laat lopen, alleen is ze in seizoen 2 ook moeder.

Met haar rol als Jane doet Gina de bewuste maagd eer aan, maar dat is niet het enige. Ook zet ze –en uiteraard de rest van de cast en crew- de hedendaagse latina op een geloofwaardige manier neer. In een tijd waarin diversiteit in de media en Hollywood zo belangrijk is, is een serie als Jane the Virgin meer dan welkom. Latina’s en latino’s zien een reflectie van zichzelf, iets wat nog steeds een groot gemis is in televisieland. Latina’s worden in Jane the Virgin niet gestereotypeerd: de serie zet de Amerikaanse-latino’s op een geloofwaardige manier neer. Iets waar ik de pet voor afneem.

De telenovela is grappig, zit wederom vol met sterke vrouwen, humor en meer complexe verhaallijnen. Hoewel de serie soms behoorlijk over de top is, geeft dat de serie juist haar charme. En dat is nog niet het enige, ook de gastoptredens van niemand minder dan sterren als Britney Spears, Kesha en Bruno Mars maken het de serie het kijken waard.
Volg Jane the Virgin
Vorige aflevering
Chapter One Hundred
Chapter One Hundred
05x19
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8

Jaguar - Seizoen 1

9

Cowboy Bebop - Complete serie

8.5

I Know What You Did Last Summer - Eerste vier afleveringen (Sneak peek)

8

Twin - Miniserie

8

Pretty Smart - Eerste aflevering

6.5
Jane the Virgin