Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Liesbeth de Raaf geeft "iZombie - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 15 augustus 2016.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

iZombie - Seizoen 2

Waar we in het eerste seizoen nog kennis aan het maken waren met iedereen, zijn we nu al oude bekenden geworden. Het einde van het eerste seizoen was nogal enerverend en daarom was ik erg benieuwd naar het tweede seizoen. Onze Liv (Rose Mclver, Once Upon a Time) krijgt weer heel wat te verduren dit seizoen en er groeit zelfs de hoop dat ze ooit weer gewoon mens kan worden. Hiervoor moet natuurlijk wel eerst even een hoop geëxperimenteerd worden op ratten, wat erg vermakelijk is om te zien. Witte ratten worden hierdoor een stuk minder schattig en knuffelbaar. In het tweede seizoen komen ook een paar andere problemen naar voren, zoals bijvoorbeeld de consequenties van een seksuele omgang tussen een mens en een zombie.

iZombie
© The CW

Ik vind de rol van Blaine (David Anders, Once Upon a Time) alleen maar leuker en leuker worden. Soms hoop ik zelfs dat hij goed wordt en zich bij Liv aansluit, maar eigenlijk is het veel leuker als hij lekker slecht blijft. Ook hij krijgt nogal wat te verduren dit seizoen. Nog altijd vind ik Mason (Robert Buckley, 666 Park Avenue)) een stoorzender, maar ik snap wel dat hij in de verhaallijn thuishoort. Zijn rol breidt zich wel wat uit in het tweede seizoen, waardoor hij meer een aanwinst wordt en tegelijkertijd voor meer problemen zorgt. Ik blijf gek op Ravi (Rahul Kohli, Holby City) zijn humor en ook zijn aandoenlijke bezorgdheid voor Liv blijft hartverwarmend. In dit seizoen blijft hij het vertrouwde en loyale maatje voor Liv, zelfs wanneer het hem bijna te heet wordt onder de voeten.

Dit seizoen is een rustig, voortkabbelend beekje. Het is niet opvallend, maar ook niet vervelend. Ergens mis ik in het tweede seizoen wel een beetje de rol van de broer van Liv, die valt naar de achtergrond en dat terwijl het eerste seizoen zo spannend met hem afsloot. Eigenlijk heel de familie van Liv verdwijnt in de vergetelheid, wat ook wel een beetje begrijpelijk is. Het kan natuurlijk erg lastig zijn voor een zombie om familierelaties goed te onderhouden.

Ik denk dat ze in seizoen drie toch echt meer moeten gaan doen richting de oplossing van dit alles. Het wordt op den duur redelijk ongelovig dat zombies vrolijk doorleven met karaktereigenschappen die eigenlijk niet passen bij het concept van zombies. In eerste instantie vond ik dat juist leuk aan deze serie, maar het moet niet teveel worden uitgerekt. Nu komt het over alsof zombies een soort superwezens zijn, mits ze genoeg hersens eten natuurlijk. Als een mens niet eet, wordt je ergens ook een soort zombie tot je overlijdt, dus zoveel verschilt het niet. Simpel verschilletje is dat een zombie zijn of haar dieet moet aanpassen aan alleen hersens. Ik vind het een leuke serie, maar als ze er te lang mee doorgaan zijn er telkens meer dingen die gewoon niet kloppen. Zoals bijvoorbeeld de verwondingen die Liv af en toe oploopt. Die zouden technisch gezien niet meer moeten genezen, waardoor ze er niet echt appetijtelijk uit zou gaan zien naar verloop van tijd.

[image-34352]
Het einde van seizoen twee laat een opening zien naar een derde seizoen. Geen spetterend einde waardoor je niet kan wachten tot het derde seizoen, maar het kan ermee door. Daarmee heb ik geen hoge verwachtingen van het volgende seizoen. Zoals het er nu uitziet wordt Liv alleen maar beter in het zombie zijn en zie ik haar niet eens meer terugkeren als mens. Zelfs haar kapsel gaat telkens meer wennen en op de een of andere manier krijgt ze een aardige routine in de activiteiten van een zombie. Het zal zelfs nog zwaar tegen gaan vallen, wanneer ze ooit weer mens wordt.
Volg iZombie
Vorige aflevering
All's Well That Ends Well
All's Well That Ends Well
05x13
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
iZombie